Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mislim da se ne rabimo it populizma. V sloveniji smo sprejeli zakone in podzakonske akte. Eden od podzakonskih aktov govori o varvoanih osebah. V skladu s tem je predsednik vlade RS varovana oseba po II. stopnji kar pomeni, da je varovan 24 ur na dan. Da se osebo lahko varuje tudi med voznjo je potrebno za to uporabljati primerna vozila. Prejsnje vozilo je enostavno izdihnilo in je imelo cez pol mio kilometrov.
To da ni L, sem jaz izpostavil kot slabost. Ker glede na to, da obstaja L izvedba, bi bilo smiselno dat nekaj vec denarja in kupit avto z vec prostora zadaj. Glede na to da je pa vozilo konkretno oskubljeno oz skoraj nima dodatne opreme (dodatne opreme ki je na voljo rednim kupcem) pa mu ga tudi tezko ocitamo. Osebno mi tip ni vsec oz ga nisem volil ampak tako sedmico bi tudi jansa dobil ce bi sedaj bil na oblasti. Oz kdorkoli bi bil.
Se ne mislim iti populizma ampak sem izpostavil nekaj, kar me moti glede na kompletno situacijo in dopuščam možnost, da me moti neupravičeno, zato pa so debate, da se zadeve kam premaknejo. V kolikor gre za normalno debato seveda in ne zgolj za žaljenje brez potrebe ala inkvizitor style. To, da BMW ni L, je tudi meni dejansko slabost, saj je posledično manj poudarka na osebi, ki se jo prevaža zadaj in je zato ta avto toliko manj poseben oz. lažje nadomestljiv. Kaj pa določajo ti akti kar se tiče prevoza varovanih oseb, če slučajno veš? Oz. za kaj točno bi bila prevažana oseba prikrajšana v kolikor bi bilo to vozilo recimo petica in ne sedmica ali pa, bohnedej, superb? Prva razlika je verjetno v teži, kar tudi potegne par stvari za sabo?
In ja, nima veze ali gre za Cerarja, Janšo ali pa Kresalko, ki ga z audijem leti 260 po AC - gre za to, da kot država ne funkcioniramo niti približno optimalno in da nam manjka denarja, varčevati se pa lahko začne tudi pri manjših stvareh in ne zgolj pri miljardnih poslih oz. miljardnih nategih, da se izrazim bolj naši državi primerno.
V kolikor je pa taka sedmica dejansko najbolj racionalno vozilo za prevoz SLO PVja, se pa posipam s pepelom.