Podražitve načeloma niso problem, dokler je zaračunavanje transparentno. Bolj so problem dvojne cene in zaračunavanje raznih pogledov na morje... nekaj česar na ceniku niti ne iščeš in niti ne opaziš, ker je navadno skrito nekje v drobnem tisku.
Ne bit siguren da ne ve še kdo, kje je toCitat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Glede cen pa ni panike, s tem da ne moreš primerjati recimo cen iz krnice (msenjur bo vedel)
Zadeva je popolnoma ok, če se bo uporabljala po pameti. Upam da se kaj podobnega uvede tudi na Bledu, vsaj kar se tiče dela o flašah, popivanju in valjanju pijancev po zelenicah, da se malo razreči pijane Angleže in ostalo sodrgo, ki popiva, kozla, ščije, razbija praktično vsak večer.Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
http://www.zurnal24.si/na-hvaru-uvedli-visoke-kazni-za-turiste-clanek-293587
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
V bistvu je ravno obratno:
1. Grčija: greš na brnik, Check-In, oddaš ptrljago, počakaš eno urco (spiješ sok, v miru prebereš časopis), greš na avion, pristaneš, vzameš taxi in si tam (skupaj recimo 4 urce) Saj ne verjameš, da je res tako? Dodaj vsaj 2-3 ure, ampak ok še vedno hitreje kot z avtom po cesti.
2. Hrvaška: greš v avto, pol ure vožnje in že stojiš pred ravbarkomando (recimo ene pol ure). Nadaljnja ura vožnje in spet stojiš - na meji (recimo eno urco). 5 minut vožnje in spet stojiš - na hrvaški cestnini. Tri urce vožnje in prideš do trajekta, kjer spet čakaš, vsaj eno uro, če ne precej več. (skupaj recimo 8 ur). slučajno sem zadnje tri vikende izvedel prav to - MB-Pulj (Fažana bolj natančno). Res, da sem si privoščil odhod dol v petek dopoldan in povratek v nedeljo popoldan ampak: Lj obvoznica zmerno polna, Ravbarkomanda tekoče pri 80km/h (k sreči večina ne upošteva omejitev 60), Dragonja 5-10 minut, Istrski Y brez čakanja. 330km = 3 ure okroglo!
V grčijo je torej hitreje in enostavneje (še vedno pa grem jaz raje na hrvaško).
Glede cen pa ni panike, s tem da ne moreš primerjati recimo cen iz krnice (msenjur bo vedel) z cenami v turističnih krajih. Pir na hrvaškem je okoli 18-20 kun, v portorožu pa 3-3,5 evre, kar je podobno. Hrana (recimo pizza) je pa dol načeloma cenjša (po ljubljani ni nobena redkost cena pizze 10 eur in več, medtem ko sem jo na v centru Novalje (v Moby Dicku) jedel za mislim da 35 kun (5 eur).
Povej to švabotom! Za njih je predrago!Citat:
Uporabnik McGiver pravi:,
...>.... ampak hej, saj smo na dopustu!
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Zadeva je popolnoma ok, če se bo uporabljala po pameti. Upam da se kaj podobnega uvede tudi na Bledu, vsaj kar se tiče dela o flašah, popivanju in valjanju pijancev po zelenicah, da se malo razreči pijane Angleže in ostalo sodrgo, ki popiva, kozla, ščije, razbija praktično vsak večer.Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
http://www.zurnal24.si/na-hvaru-uvedli-visoke-kazni-za-turiste-clanek-293587