mam 5 minut cajta, d avam povem kako to deluje pri..philip moris se mi zdi.
najprej podpišeš pogodbo o pridelavi tobaka z njimi. dobiš sadike, tobiš urnik špricanja, dostavijo ti preparate in hodijo tedensko, mesečno v kontrolo. potem se pobere in da v sušilnico. kle se začne lepota dela.
delavci, ki delajo v tej sušilnici, skladišču, so plačani kot pri nas knapi. pa nimajo nobenih šol, tko k pri nas knapi. za kosilo, malice imajo..kar ti srce poželi. the best of hrano. 3 obroki v 8 urah..pri vsakem obroku je pol litra jogurta. jogurt in mleko stojita na policah in sta na voljo v neomejenih količinah. minimalno 1,5 litra na dan ga mora zauzit vsak. (jernej bo povedla kako zadevi razstrupljata ali kajd elata).
potem pride faza priprave tobaka. hangar, šotor, hala..se neprodušno zapre. vse pore, luknjice se zaprejo. in delavci ročno zaplinijo robo. po mesecu dni se objekt odpečati. v njem so poleg tobaka še crknjene miši, podgane, skratka vse kar je živelo, je crknjeno. od začetka se not hodi v skafandrih. potem se zadeve razdeli in aromatizira. spet se zapre za krajši čas. in od tu dalje gre na tovornjake in v tobačne. iz tega skladišča kje rpoznam zgodbo, gre vse nekam na zahod. desetine sleperjev tedensko.
posel gre tok slabo, da se cela vodstvena ekipa..20 ljudi za 30 delavcev..s komercialisti an čelu itd vozi z landkuzercam, da se dnar goni k svinja in da se ne spara na ničemer. kot sem rekel je za kosilo lahko tudi akviar, biftki itd..