Vse so mi zbrisali na servisu!! Kaj nardit!

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@Bush

Te malo razum j..e ?

Servisi ne delajo backupov zato, ker bi jih lahko kdo tožil zaradi nalaganja nelicencirane programske opreme.
Ne pa zato, kot si očitno ti domišljaš, ker bi uporabniki imeli težave s ponovnim nalaganjem (piratskega) programja ?!?!?!?

Glede licenc pa, pri Resco in SPB imam dostop do aplikacij s stalno kodo ( ja, tudi to si lahko prislužiš ).
Drugih aplikacij ne uporabljam, ali pa si spišem svoje, po potrebi.

Tako, da ne ti meni o licencah.

Glede replike na drugi citat pa ... no comment, si pač eden od množice neodgovornih naivnežev.

LP

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Glede na to, da večina ne kupi licenc za softver, ki ga uporablja, je popolnoma jasno, da servisi nimajo razloga, da bi delali backupe.
Bi se našel kdo, ki bi jih lahko tožil zaradi nalaganja softverja brez licenc, bla, bla, bla ... oz. bi se nanje izgovarjal.
Zato naložijo zadnjo verzijo OS in so varni pred težavami.
Ta je tudi edina merodajna pri testiranju naprave ob oddaji stranki po popravilu.
Vsak servis ima opozorilo, da za naložene podatke ne odgovarjajo.

Sicer pa je popolnoma jasno, da na servis ne daješ aparatov z osebnimi podatki, ali ne ?

Kdo pa da na servis računalnik z vgrajenim HDD ?
Ali pa telefon, brez da ga pred tem resetira na tovarniške nastavitve in z vstavljeno SD kartico ?

Verjetno se najdejo tudi takšni, morda jih je celo veliko, so pa popolnoma neodgovorni.

In potem se najdejo osebki, ki cvilijo, ker je nekdo njihovo neodgovornost izrabil in pobral njihove osebne stvari z aparatov in jih objavil na spletu.

Na koncu pa, ali v avtu puščate za krajo zanimive stvari kar na lahko dostopnih mestih, ko predate avto na servis ?

LP

Zna bit zanimivo brisanje podatkov s telefona kateri je pokvarjen.
Oziroma z diska kateri se je pokvaril.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Da ne dolgovezimo ...

Tistim, ki vedo kaj sem hotel povedati, ne rabim pojasnjevati na dolgo in široko.
Tistim pa, ki vedno dlako v jajcu iščete, pa se tudi trudil ne bom.

LP

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ni cist tako.. velikokrat imam opravka s fotri [50+], ki si lahko marsikaj privoscijo.. In takemu imidzu kakopak pristoji zmogljiv top of the top smartphone, kljub temu da obvladajo komajda SMS, mogoce MMS in imenik...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ni cist tako.. velikokrat imam opravka s fotri [50+], ki si lahko marsikaj privoscijo.. In takemu imidzu kakopak pristoji zmogljiv top of the top smartphone, kljub temu da obvladajo komajda SMS, mogoce MMS in imenik...

In kaj zato? Ne vem zakaj naj bi ti "fotri" imeli predpotopne telefone, ker ne vedo o telefonih toliko, kot njihovi vnuki. A naj bi se tudi vozili le v avtih, ki ne grejo več, kot povprečna omejitev? Al je mogoče narobe to, da si lahko privoščijo?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ne usaji se spet s to fousijo, ja?

Naj ima zaradi mene vertuja, saj je njegov denar, samo naj si zna vsaj backup nastimat pol, da ne bo jok in stok, zakaj so ga na servisu "nategnili", ker je izginil imenik..

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ne usaji se spet s to fousijo, ja?

Naj ima zaradi mene vertuja, saj je njegov denar, samo naj si zna vsaj backup nastimat pol, da ne bo jok in stok, zakaj so ga na servisu "nategnili", ker je izginil imenik..

Foušijo? Tapravega si našel. Splo ne vem, kje si našel kakršnokoli foušijo v mojem postu.
Tale, ki je temo odprl, nekako dvomim, da je ata čez 50. Da je treba pred servisem naredit backup, to se pa strinjam. Kolikor sem jaz po servisih lazil (na srečo ne prav veliko), povsod piše, da za podatke ne odgovarjajo, poleg tega so me vedno na to tudi opozorili, tko da....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tocno to.. Ampak kaksen prepotenten star foter (ravno primer izpred parih dni), ko kupi trenutno top telefon in se kaj pokvari, potem krivi servis in malo manj, kot grozi s tozbo, ker je izgubil imenik..

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Tocno to.. Ampak kaksen prepotenten star foter (ravno primer izpred parih dni), ko kupi trenutno top telefon in se kaj pokvari, potem krivi servis in malo manj, kot grozi s tozbo, ker je izgubil imenik..

OK, takega še razumem, ata je zgubljen z vso to tehniko, šarmirat mora mlade bejbe, vse to. Da mi pa mulac najprej kokodaka, da zakaj mu ponudnik ne da state of the art telefona za 1€, k ja zapravi 15€ vsak mesec in mu to pripada, potem pa niti najosnovnejših stvari ne pozna, tle se pa res neha. Če malo samo po tem forumu prelistaš, boš videl, da je takih, polpismenih biserov, cel kup. Tko da, tistih par starih prdcev v drugi puberteti niti ni tak problem.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Stari, to so pa tipicni Slovenceljni.. vazno, da je zastonj, pa cim vec za cim manj denarja.. Najraje iphone 4 za 0,99c..

Se mal vecji offtopic:

Prigoda 3 dni nazaj.. skopusni znanec mi omeni, da naj mu, ko bom prodajal iphona omenim, da bi ga kupil. Normalno ga namerno pozabim. Se srecava: "aha a stirko ze mas.. Kje mas pa prejsnjega?? Prodal si?? Za 450 eur?? Ja kater bedak pa je dal tok???".. Se pravi, bi moral po njegovi slovencljasti logiki njemu ga prodat za ene 50€, do max 100€
crazy1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Seveda, potem bi pa lahko gledal njegov oglas na bolhi, kjer bi ga on turil naprej za 500€.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Stari, to so pa tipicni Slovenceljni.. vazno, da je zastonj, pa cim vec za cim manj denarja.. Najraje iphone 4 za 0,99c..

Se mal vecji offtopic:

Prigoda 3 dni nazaj.. skopusni znanec mi omeni, da naj mu, ko bom prodajal iphona omenim, da bi ga kupil. Normalno ga namerno pozabim. Se srecava: "aha a stirko ze mas.. Kje mas pa prejsnjega?? Prodal si?? Za 450 eur?? Ja kater bedak pa je dal tok???".. Se pravi, bi moral po njegovi slovencljasti logiki njemu ga prodat za ene 50€, do max 100€
crazy1.gif
To je še OK, jaz imam brata umetnika, h kateremu romajo take stvari. Avto, telefon, monitor... Klinc, treba je podpirat kulturo in kulturnike, to je hrana za dušo.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ksz

Ma jaz nesem pc na servis z vsemi podatki ampak ta ,ki mi ga popravlja vem ,da nebo izrabil podatkov....če bi pa jih pa vem kje ga najdem.

Moj oče ima kmalu 70 let pa ima nokio 6760 slide z garminom in sport treckerjem....pa zna uporabljat vse funkcije..tudi sms,mms in internet ,čeprav se ga izogiba ker je plačljiv prenos podatkov ....oziroma sem mu doplačal za 20 mega ,ker ima gsm en gumb ki te direktno poveže na net ,pa se mu to stisne včasih po žepih.Niso vsi stari ljudje enaki.

Glede podatkov na gsmu....jaz sem za n70 ,ko sem pošiljal na servis napisal ,da hočem ,da se podatki ohranijo oziroma ,da se jih reši čim več...je gsm zablokiral na enkrat in nisem mogel naredit nič...tudi kartica (spominska) je šla...pa so mi kar nekaj stvari rešli in popravili gsm.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Zakaj so mi vse skenslali če so ekran menjali????????

Firmware skrbi, da komponente v aparatu lepo sodelujejo druga z drugo. Če torej eno od komponent zamenjaš, je torej potrebno naprave med seboj zopet "sinhronizirati", torej flashati.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Firmware skrbi, da komponente v aparatu lepo sodelujejo druga z drugo. Če torej eno od komponent zamenjaš, je torej potrebno naprave med seboj zopet "sinhronizirati", torej flashati.
Ne. Sicer pa, koliko komponent v mobilnih aparatih ima svoj flash čip?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Glede na to, da večina ne kupi licenc za softver, ki ga uporablja, je popolnoma jasno, da servisi nimajo razloga, da bi delali backupe.
Bi se našel kdo, ki bi jih lahko tožil zaradi nalaganja softverja brez licenc, bla, bla, bla ... oz. bi se nanje izgovarjal.
Zato naložijo zadnjo verzijo OS in so varni pred težavami.
Ta je tudi edina merodajna pri testiranju naprave ob oddaji stranki po popravilu.
Vsak servis ima opozorilo, da za naložene podatke ne odgovarjajo.

Sicer pa je popolnoma jasno, da na servis ne daješ aparatov z osebnimi podatki, ali ne ?

Kdo pa da na servis računalnik z vgrajenim HDD ?
Ali pa telefon, brez da ga pred tem resetira na tovarniške nastavitve in z vstavljeno SD kartico ?

Verjetno se najdejo tudi takšni, morda jih je celo veliko, so pa popolnoma neodgovorni.

In potem se najdejo osebki, ki cvilijo, ker je nekdo njihovo neodgovornost izrabil in pobral njihove osebne stvari z aparatov in jih objavil na spletu.

Na koncu pa, ali v avtu puščate za krajo zanimive stvari kar na lahko dostopnih mestih, ko predate avto na servis ?

LP

1.) Osebne podatki nimajo kaj šlatati na servisu. Enako kot ti nimajo kaj posiljevati otroka medtem ko je v bolnici. Izjemoma mu lahko termometer v rit vtaknejo, če je potrebno za terapijo.
2.) 99% folka da telefon na servis tak kot je. Posebej če je crknil, a ne? (logika....)
3.) Ja, preden predam servisu, iz avta izčrpam bencin, odstranim avtoradio, zvočnike, platišča in prevleko za sedeže. Pa BC resetiram. Saj vsi to počnete, kajne?

Ene me je kar strah, kako čudno predstavo o svetu imajo....

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Moj oče ima kmalu 70 let pa ima nokio 6760 slide z garminom in sport treckerjem....pa zna uporabljat vse funkcije..tudi sms,mms in internet ,čeprav se ga izogiba ker je plačljiv prenos podatkov ....oziroma sem mu doplačal za 20 mega ,ker ima gsm en gumb ki te direktno poveže na net ,pa se mu to stisne včasih po žepih.Niso vsi stari ljudje enaki.
Off topic:
(Do)plačal si, ker je telefon sam hodil na internet in povzročal stroške???
shocked-1.gif

Glede telefonov, precej jih sploh ne ve, da se delijo na smart in ne-smart.
A naj prej pred nakupom vprašajo prodajalca "Pardon, en poznavalec mi je svetoval, naj pred nakupom telefona vprašam, če je smart. Torej je tale tu smart?" ?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.251
1.757
113
40
No, to je bil moj point...kaj ti majo zadirat po podatkih, če jim ni naročeno oz. se popravilo nanaša na čisto nekaj drugega. Sej če ti na PCju crkne USB vtikač ti tud ne naložijo novih windowsov gor. Ok, pri naslednjem rednem servisu avta pričakujem, da mi ga sčipajo na 300 konjev
smirk-1.gif

In btw, pri oddaji aparata me nihče ni opozoril na to...

Nočem se tule kregat ali kaj podobnega..ampak se mi pač ni za ukvarjat s telefonom 15 ur na dan kot eni. Imam ga predvsem zato, ker sem si lahko gor naložu meni pomembne programe oz. aplikacije, če kdaj nimam dostopa do rač. oz. interneta. Pa ajd, še navigacijo. Boli pa me za neke fotografije, MMSe, koledarje in miljon bednih funkcij...in ja, tattoo je ful fany telefon in se pičim z njim
tongue-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Samo backup delati redno pa ne bo teh problemov. itak se aparati danes s tolikimi funkcijami posledično tudi več kvarijo, odvisno kaj delaš z njim.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
@Bush

Te malo razum j..e ?

Servisi ne delajo backupov zato, ker bi jih lahko kdo tožil zaradi nalaganja nelicencirane programske opreme.
Varnostna kopija != namestitev programske opreme

Če npr. kloniraš disk, iz starega na novi HDD, sploh ne veš, kaj si skopiral. Tako isto je narediti backup imenika, sporočil, fotografij, aplikacij... Slovenski servisi so premalo tržno usmerjeni, saj nimajo konkurence.