Vse so mi zbrisali na servisu!! Kaj nardit!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.251
1.757
113
40
Crknu mi je touchscreen na HTCju...sem nesel na Mobisvet in ti dalje v beli svet na servis. Menjan je bil ekran v celoti..ok kul. Przgem zdaj gsm in.....nobenga nalozenega programa, bookmarksov...nic!!! Vse ponastavljeno na "nulo"....in najhujše - zbrisan imenik!!! Namreč ekran mi je crknu tak na hitro, da sploh nism mogu imenika presnet na SIM, oz imam na SIMu samo neke stare cifre....

Zakaj so mi vse skenslali če so ekran menjali????????

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno bos odgovor dobil edino od njih... Edino ce je bil smisel posta, da jih malo "popljuvas"
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Na Teleray za Nokio pravijo...

7. Kaj se zgodi s podatki v primeru servisa ali nadgradnje?

O: Na vse aparate v našem servisu se vedno naloži zadnja programska verzija, pri tem pa se uporabniški podatki izgubijo. Zato svetujemo vsem uporabnikom, da občasno naredijo varnostno kopijo pomembnih podatkov ali jih zabeležijo. Varnostno kopijo podatkov lahko naredite na pomnilniško kartico, v kolikor to vaš aparat omogoča, sicer pa tudi z uporabo programske opreme Nokia PC Suite. Nasvete in načine, kako narediti varnostno kopijo vaših podatkov, si oglejte v Navodilih za uporabo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.251
1.757
113
40
Nič ne mislim pljuvat...če bi hotu bi si najprej zastavu vprašanje kje je bil moj telefon zadnje dni, ker sem imel pod zadnjo lokacijo napisano Sarajevo
smirk-1.gif

Uradno pa jih vozijo na Dunaj...hmm..

Ja poskrbet za podatke...sm vn vzel spominsko kartico...ostalo pa nism mogu če ni delalo nič več.

Torej če so naložli posodobljen OS, pol sm dokončno vse zgubu...al je "kje not" kaj skrito?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Tudi meni se je to isto zgodilo z ekranom. Je pa res, da bi lahko to povedali, ko prineseš tja telefon, ker ne pričakuje vsak, ki mu crkne ekran, poči ena tipka ali pa crkne kak kontakt, da mu bojo zbrisel use kar je gor, ampak to je zgleda v današnjih časih že znanstvena fantastika.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Predvidevam, da imaš WM, torej se da z DataRecovery marsikaj narediti, če seveda niso večkrat nalagali novega OS in če nisi že sam kaj nalagal. Če imaš Android, pa ti pa bo kdo drug povedal.
Čeprav dvomim, da boš tega sposoben.
Glede na to, da že prej nisi za to poskrbel, predvidevam, da so tvoja računalniška znanja omejena.

Za naprej pa, če se aparat vključi, pa čeprav TS ne deluje, je to dovolj, da ga obdelaš s PC-ja.

LP

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.251
1.757
113
40
Nič nism mogu nardit, ker zarad crknjenega ekrana nism mogu PINa vtipkat ko se mi je telefon ugasnu...to je tavečji hec.

HTC tattoo...android je.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
pa glih android ko ma tako lepo sinhronizacijo z googlovim oblakom, kjer maš skoraj ves telefon na googlovem steržniku.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Yesterday,
All those backups seemed a waste of pay.
Now my database has gone away.
Oh I believe in yesterday.

Suddenly,
There's not half the files there used to be,
And there's a milestone
hanging over me
The system crashed so suddenly.

I pushed something wrong
What it was I could not say.

Now all my data's gone
and I long for yesterday-ay-ay-ay.

Yesterday,
The need for back-ups seemed so far away.
I knew my data was all here to stay,
Now I believe in yesterday.

Lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Bi razumel da se ti bi to zgodilo z regljo V1 k je še nisi mel s čim sinhronizirat, ampak smartphone... očitno ga ne rabiš, ker se mi je zdelo da je sync med kompom in mobitelom (koledar+kontakti) osnova
smile-1.gif

No, pa za drugič... po bitki je vsak general, al kak pravijo
crazy1.gif

Lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam to je res bolano, da gredo menjat cel OS. To je enako kot, da bi PC nesu na serivs zaradi recimo grafične pa, ker bi imel gor XP-je, bi ti oni dal WIN7.

Če sem jst prinesel na servis zaradi ekrana, se menja ekran in pika!

A ko bo en fotr pršu, k zna komej sms napisat pa koga poklicat in si valda ne dela backupov, pa mu bodo zbrisal cel imenik, a je tut ok?
TO JE BOLANO!!!

Zaradi tega, jst enkrat nisem dal telefona na servis in sem ga rajš sam doma popravil. Kaj majo oni meni za po softweru za brskat, če ena tipka fali?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sam to je res bolano, da gredo menjat cel OS. To je enako kot, da bi PC nesu na serivs zaradi recimo grafične pa, ker bi imel gor XP-je, bi ti oni dal WIN7.

Če sem jst prinesel na servis zaradi ekrana, se menja ekran in pika!

A ko bo en fotr pršu, k zna komej sms napisat pa koga poklicat in si valda ne dela backupov, pa mu bodo zbrisal cel imenik, a je tut ok?
TO JE BOLANO!!!

Zaradi tega, jst enkrat nisem dal telefona na servis in sem ga rajš sam doma popravil. Kaj majo oni meni za po softweru za brskat, če ena tipka fali?

En fotr, ki zna komaj sms napisat ne bo uporabljal smartphone-a
grims-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
wrong
wink-1.gif
!
Jih je dost takih in tudi sam poznam.
En primer:
Je pršu star ate v MC, pa reku, dejte mi najboljšo nokio, ki jo imate, pa da ima vse možne funkcije gor. Takrat je bila to N95. Ja in jo je dobil. Nek znanec mu je celo garmina naložil. No sam pa je znal samo koga poklicat, še sms-a ni znal poslat, mooogoče ga je znal prebrat. Tistga garmina pa je videl sam takrat in nikol več. Sem prepričan, da nisem te sreče, da bi bil tole osamljen primer.

Eni pač imajo dnar pa kupjo, kaj jim je všeč oz. da bojo na ribičiji/jagi glavni;)

Tut pr nas na firmi imajo bejbe iphone, razne touchscreen telefone, pa kaj več kot klicat, sms poslat pa fotkat ne znajo.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Nič nism mogu nardit, ker zarad crknjenega ekrana nism mogu PINa vtipkat ko se mi je telefon ugasnu...to je tavečji hec.

HTC tattoo...android je.

OMG, bolš da ne bi povedal keri OS imaš.
Android za vse backupe poskrbi sam, kot so ti že napisali.

Skoraj vsak program ima možnost backupa nastavitev na SD, imenik, koledar, beležka je v oblakih, market vedno ve, kaj si imel naloženo...

Polek tega pa imaš programsko opremo, s katero lahko vsake toliko časa narediš backup celotnega telefona. Saj ne rabiš vsak dan.

Meni je vseeno, če mi danes zruži telefon (no ne čist vseeno - stroški), ker v novi telefon le vpišem username in password, ter se mi vsi podatki pretočijo v novega.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Zakaj so mi vse skenslali če so ekran menjali????????
To je res neumno. Lahko bi imeli na obrazcu za oddajo telefona polje, ki ga moraš eksplicitno obkljukati, ali želiš da ti nagradijo SW.

Lahko bi ponujali tudi storitev backup podatkov, seveda proti plačilu, in nekaj dodatnega zaslužili.

Opcije:
- brez nadgradnje
- nadgradnja brez ohranitve podatkov
- nadgradnja z ohranitvijo podatkov (v telefonu in varnostna kopija na DVD)
- varnostna kopija podatkov (na DVD)

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Glede na to, da večina ne kupi licenc za softver, ki ga uporablja, je popolnoma jasno, da servisi nimajo razloga, da bi delali backupe.
Bi se našel kdo, ki bi jih lahko tožil zaradi nalaganja softverja brez licenc, bla, bla, bla ... oz. bi se nanje izgovarjal.
Zato naložijo zadnjo verzijo OS in so varni pred težavami.
Ta je tudi edina merodajna pri testiranju naprave ob oddaji stranki po popravilu.
Vsak servis ima opozorilo, da za naložene podatke ne odgovarjajo.

Sicer pa je popolnoma jasno, da na servis ne daješ aparatov z osebnimi podatki, ali ne ?

Kdo pa da na servis računalnik z vgrajenim HDD ?
Ali pa telefon, brez da ga pred tem resetira na tovarniške nastavitve in z vstavljeno SD kartico ?

Verjetno se najdejo tudi takšni, morda jih je celo veliko, so pa popolnoma neodgovorni.

In potem se najdejo osebki, ki cvilijo, ker je nekdo njihovo neodgovornost izrabil in pobral njihove osebne stvari z aparatov in jih objavil na spletu.

Na koncu pa, ali v avtu puščate za krajo zanimive stvari kar na lahko dostopnih mestih, ko predate avto na servis ?

LP

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Glede na to, da večina ne kupi licenc za softver, ki ga uporablja, je popolnoma jasno, da servisi nimajo razloga, da bi delali backupe.
confused-1.gif

Boli folk K za aplikacije, ampak za imenik, fotografije, videoposnetke, sporočila, zaznamke, koledar ipd.

Če bi kdaj kupil kako aplikacijo preko spleta, bi vedel, da ne kupiš enkratnega downloada, ampak dobiš serijsko številko, uporabniško ime oziroma instalacijsko datoteko, vezano na tvoj IMEI. Drugače ne bi mogel narediti reseta oz. nadgradnje telefona, a ne?

Citat:
Sicer pa je popolnoma jasno, da na servis ne daješ aparatov z osebnimi podatki, ali ne ?
Kaj naj pulim HDD ven iz prenosnika, če je DVD enota za zamenjat? Lepo jim poveš, da naj pustijo podatke pri miru. Računalniški servisi niso tako zagnani, da bi ti šli reinstalirati OS, z izbrisom obstoječih podatkov kot telefonisti.