Vse o Sony Ericsson P1i

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Baterija je po parih urah drkanja na 75%. Ni slabo.

Kaj sem napisal?? Avto polnilec je žal SAMO za BT GPS modul.

Prehod in Nokie na SE je težak...mogoče ta moja odločitev ni bila najboljša
redface-1.gif

joc

Zelenc'
17. sep 2007
4
0
1
jest sm še čist nov na temu forumu, pred 3 dnevi sm kupu p1 pa sm se hotu po telefonu neki glede gps pozanimat na mobitelu, pa niso nč vedl in so mi dal številko od sveme. pol sm tja klicu(v petek) pa mi je ena rekla, da nej v pondelk pokličem k un pride ki to obvlada in pol mi je dons en tip neki razlagu kaj pa kako pa še zmr ne vem kej dost. tako da bom vseh koristnih informnacij glede tega telefona vesel. to je prvi telefon k ga amm da ma symbian. mal mam probleme zaenx k ne vem kere programe bi si kej dol dal pa a si nej jih dam z telefonom al prek neta pa pol na telefon. niti če se da kere dobre igrce gor dt, pa kje bi jih dobu. pa kok kej stane ta gps itd itd. zaenx sm sam cel kup muske gor nametu :-( če loh ker kej svetuje... vnaprej hvala

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No, najprej ti svetujem, da uporabiš malo več ločil in velikih začetnic, da bo tvoje sporočilo bolj berljivo.
wink-1.gif

Sedaj pa k tvojemu telefonu. To, da ti na m@ (oz. katerem koli drugem operaterju) in Svemi niso znali pomagat, me ne popolnoma nič ne preseneča. Večina ljudi je tam totalno nesposobnih. Torej - kaj konkretno te zanima?

Na eno vprašanje ti znam odgovorit - GPS je popolnoma zastonj.

joc

Zelenc'
17. sep 2007
4
0
1
se opravičujem, moja stara napaka:) Drugač me pa praktično vse zanima. Nekje sm zasledil, da se da tud tv gledat preko tega telefona. Pa v mojem primeru je super to, da bom loh v službi skos na wireles omrežje priklučen. Pa recmo ker predvajalnik za musko je najbolš gor dat, pa kere igrce, programe... Za začetek si morm tist wayfinder dol potegnt. Rabm še neki časa da ugotovim kaj ta telefon sploh ponuja. Kok pa sploh je tistga k si enj bi dol potegnu, da bo gps sploh delu? Pol nej bi mogu pa še eno kodo odtipkat je un reku. Zaston mogoče je vsaj 12 mesecev se mi zdi. Sam prenos podatov se pa računa, pa ne vem kok recimo je teh podatkov če bi recmo 1 uro gps uporablu?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No, od začetka:

1) TVja ne moreš gledat preko tega telefona. Lahko pa odsurfaš na kakšno internetno stran in tam gledaš posnetke. To lahko preizkusiš na Mobitelovem Planet-u, saj je popolnoma zastonj (tudi podatkov ne plačaš).

2) Predvajalnik za glasbo imaš vgrajen, če je kakšna alternativa boljša, bodo povedali uporabiki P1i. Slednje velja tudi za aplikacije in igre (poizkusi npr. Brothers in Arms 3D). Ena izmed uporabih aplikacij za Symbian UIQ je tudi Swiss Manager (po domače povedano "raziskovalec" za telefon).

3) Tako je, najprej moraš s pomočjo priložene kode potegnit dol Wayfinder in ga naložit na telefon. Res je tudi to, da se mape sprotoma pretakajo preko GPRS/3G povezave, kar pa ni zastonj. Na srečo obstajajo tudi drugi programi za navigacijo (torej taki, pri katerih lahko naložiš karto za določeno regijo z računalnika na telefon), eden izmed boljših je TomTom. S takimi programi je uporaba GPS-a popolnoma zastonj.

Vse stvari o čemer sem zgoraj pisal in še več, dobiš tule, le prijavit se je treba. Angleško pa verjetno znaš.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala za odgovor. Se opravičujem, sem prej spregledal sporočilo.

Mi lahko prosim še tole poveš... Če recimo ne bi pogledal takoj na sporočilo, a tista dioda še naprej utripa in te opozarja, da imaš sporočilo ali preneha?
Hvala za odgovor.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hudo... Hvala ti za odgovor.
To je meni svetovno. Pa nasploh mi je pri SE telefonih všeč, ko vidiš lahko že sliko osebe in predenj prebereš sporočilo veš, kdo ti je pisal.
(se opravičujem, če ima sedaj to že tudi Nokia).

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Tako je, lučka utripa vse dokler se sporočilo ne prebere. Utripa pa lučka, ki je na spodnji strani poleg priklopa za polnilec.

joc

Zelenc'
17. sep 2007
4
0
1
glede tom toma če recimo na muli to vpišem mi bo vrjetn dal ene 300 zadetkov, a lahko kej bl podrobo, ker mapo nej si dol dam ?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
A je res, da rabiš za določene funkcije (katere npr.?) vedno potegnit ven stylusa in ne morš preko tipkovnice ali jog-diala uporabljat?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Cbb, hvala!
A mi lahko poveš za katere funkcije naprimer?
Mislim, je met temi funkcijami dostop in pisanje sms, imenik, skratka rabiš stylus že za osnovne funkcije (upam, da štekaš kaj mislim)?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
če nimaš ogromnih prstov se vse da
smile-1.gif

po menijih brez problema delaš brez stylusa ... tud fotoaparat si jaz nastavlam kr z prsti ... precej se da nardit brez stylusa, samo navadit se je treba kje stisnit in kako stisnit

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
TomTom lahko uporabljaš za door to door (vsaj za Ljubljano vem da lahko). Tudi drugje po SLO je upraben do te mere, da prideš v kraj/ulico. Jaz se z njim zaenkrat še nisem izgubil.

@mAn: Jaz sem stylus zgubil kakšen mesec in pol nazaj. Nisem še našel funkcije, do katere mi je dostop onemogočen.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.