Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Evo, pa so se takoj v temi pofločkali primerki "najboljših" državljanov naše prelepe dežele.
Lep dokaz...včerajnšnji prenos "osrednje slovestnosti " je živ dokaz!
Na začetku pri prihodu častnih mož vidiš vihrati stare prdce z JUGOSLOVANSKO zastavo !
Na Dan državnosti imaš prestavnike ex države z Jugo zastavo ?! Budale prvovrstne, ki to dovoljujejo.
Če bo šlo tako naprej, ta narod NIMA prihodnosti.
Žal...žal smo res preveč na izi "dobili" svojo državo....
Očino si premlad, da bi ločil med nekdanjo slovensko in jugoslovansko zastavo.Lahko bi pa vedel, da je Slovenija kot država nastala leta 1945 in da se je leta 1991 samo osamosvojila iz jugoslovanske federacije. In zato k prazniku državnosti spadajo vse njene zastave.
Kakšen praznik je 25.junij? Ta dan je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan je bil sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije !
Torej, kaj ima na ta dan početi yugo zastava ?
Nikoli več se ne bi smela dvigniti, edino še kot prah...
Plenilci so vladali tudi SR Sloveniji (ista garda kot danes).Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Je pa bila Juga osnova za našo državo, dobra osnova.
Žal so prevzeli državo plenilci
Model, to kar se je zgodilo v Slo ni bila ni v od vojne.Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Vse najboljše SLovenija. Dnevi ko smo se ubranili napada bratov Srbov ki so tako kot domobranci hoteli več, bili požrešni in so izdali našo slovansko kri.
Vir:Citat:
Izhajajoč iz pravice vsakega naroda do samoodločbe, ki vključuje tudi pravico do odcepitve , so se narodi Jugoslavije na podlagi svobodno izražene....
Po tvoji logiki lahko po Nemčiji korakam z rdečo zastavo in črnim kljukastim križem, saj noben sovražnik ni nikoli s to zastavo napdel NemčijeCitat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali ti še ni jasno, da je bila to SLOVENSKA in ne jugo zastava. Malo si poglej na Wikipedii, kake barve so bile na jugoslovanski in kake na slovenski zastavi. In nobena vojska pod slovensko zastavo ni nikoli napadla Slovenije.
Pa dobro dej razlozi mi kako se ta tvoj reply nanasa na karkoli kar sem jaz v tej temi napisal? Nekdo je trdil da je bila jugoslavija konfederacija in sem ga popravil. Od kje tebi silna zelja da mi o samoodlocbi predavas mi pa ni cisto jasno.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Federacija, konfederacija, če v ustavi piše pravica do odcepitve, jo imaš. Za konfederacijo tega ne bi bilo treba pisati v ustavo. Še enkrat, to je bil glavni argument, s katerim smo svet prepričali, da gremo lahko narazen.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Po tvoji logiki lahko po Nemčiji korakam z rdečo zastavo in črnim kljukastim križem, saj noben sovražnik ni nikoli s to zastavo napdel NemčijeCitat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali ti še ni jasno, da je bila to SLOVENSKA in ne jugo zastava. Malo si poglej na Wikipedii, kake barve so bile na jugoslovanski in kake na slovenski zastavi. In nobena vojska pod slovensko zastavo ni nikoli napadla Slovenije.
Pa kaj če pod to zastavo ni bila napadena nobena suverena država. Je pa pod njo bilo poklanih in v brezna odvrženih na deset tisoče naših staršev, otrok, bratov sester, sorodnikov, sosedov, prijateljev znancev rojakov... To pa je še nekajkrat hujši zločin kot napad na kakšno suvereno državo. Pod njenim plapolanjem so komunisti pobijali zavedne Slovence, jih zapirali, mučili in na vse možne načine poniževali. Namesto da bi skupaj z njo izvrševalce zločinov kaznovali pa jo naj končno svobodni in rešeni terorja pod njenim plapolanjem po božje častimoCitat:
Uporabnik bizi pravi:
Kot po navadi, spet pišeš bedarije
o deset tisočih bom vrjel ko bodo napisana imena in potrjen dnk in nedvoumno dokazano da so jih komunisti (mogoče kaka ogljikova metoda za določitev natančnega datuma smrti. 1946 bi zadostovalo) do takrat pa ne nakadaj s temi ševilkami. če jih bi res bilo toliko se danes o tem preprosto nebi govorilo.Citat:
Uporabnik telex pravi:
Pa kaj če pod to zastavo ni bila napadena nobena suverena država. Je pa pod njo bilo poklanih in v brezna odvrženih na deset tisoče naših staršev, otrok, bratov sester, sorodnikov, sosedov, prijateljev znancev rojakov... To pa je še nekajkrat hujši zločin kot napad na kakšno suvereno državo. Pod njenim plapolanjem so komunisti pobijali zavedne Slovence, jih zapirali, mučili in na vse možne načine poniževali. Namesto da bi skupaj z njo izvrševalce zločinov kaznovali pa jo naj končno svobodni in rešeni terorja pod njenim plapolanjem po božje častimoCitat:
Uporabnik bizi pravi:
Kot po navadi, spet pišeš bedarije
Zares se mi smiliš, izgubljen v zločinski preteklosti.
Ti to resnoCitat:
Uporabnik skala pravi:
o deset tisočih bom vrjel ko bodo napisana imena in potrjen dnk in nedvoumno dokazano da so jih komunisti (mogoče kaka ogljikova metoda za določitev natančnega datuma smrti. 1946 bi zadostovalo) do takrat pa ne nakadaj s temi ševilkami. če jih bi res bilo toliko se danes o tem preprosto nebi govorilo.
Torej resno misliš, da so žrtve v Hudi jami, Teharjah, Tezno pri Mariboru, Kočevski Rog, Žančani pri Slovenj Gradcu... (in še 500 drugih evidentiranih množičnih grobiščih) storile kolektivni samomor npr. s kakšnim krampom po glavi, nato skočila v rudniške jaške ali tankovske jarke ali kraška brezna ali se nato posula z apnom, razstrelila vhode in še danes (kot vsa obdobje komunistične tiranije) vplivala, da na nekaterih mestih niso dovoljena zemeljska dela, čeprav tam (še) ni evidentirano grobišče.Citat:
Uporabnik skala pravi:
isto bi lahko vprašal tebe...