"Vsak se bo moral pač nečemu odreči"

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Me je malo zabolelo, ker smo nekateri 20 let šimfali čez šoferje naše uboge mlade državice, pa so vseeno vzvišeno peljali temule nasproti. Narediti se itak nič ni dalo!

Star pregovor pravi, da se zadeve urejajo pri koritu in ne na drugi strani ...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Me res zanima,čemu se bodo odpovedali naši vrli politiki...
uf-1.gif

Na_je_ba_l bo spet mali človek...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Z izjavo ni nič narobe če bo sam sledil temu trendu in njemu enaki...
Sicer bi pa to ljudje itak lahko že vedl. Bolj je problem ker mali ljudje že vedo kako se odrečt čemu, srednji sloj se ne zna odrečt niti pivu pa čikom pa pol jarma, višji sloj se pa tud ne zna odrečt sam se jim jebe

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113

Očitno je javni sektor tako nesposoben / neorganiziran, da niti ministru ne morejo zagotoviti računalnika.
bonk.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.653
1.231
113
Celje
Jst pa eno zadevo razmišljam. Če smo zadolženi za 24 milijard. To znese nekih 12.000€ na prebivalca. In mojstri bi radi da se vsak nečemu odpovemo ker smo se "mi" zadolžili. Ampak jaz se ne želim ničemur odpovedati. Sem pa pripravljen odplačati "svoj" del dolga. Pač naj se mi odštejejo obresti ki jih zaradi tega ne bo treba plačati in naj se mi zagotovijo določene ugodnosti, ki bi jih država nudila če bi bili brez tega dolga. Naj se mi zniža davčna obremenitev,... Verjamem, da bi se temu hitro pridružilo veliko število ljudi.

Pač sam ne podpiram kreditov in ne želim plačevati nesmiselnih obresti, zato bi rad plačal kar sem dolžan. A sem čuden?

Podobno zgodbo poslušam pri sanacijah blokov, ko skupnost najame kredit za streho, fasado,... Zakaj bi mene radi prisilili v kredit in posledično plačilo obresti, če želim zadevo takoj plačati in s tem privarčevati? Naj vzamejo kredit samo za tiste, ki ne morejo plačati takoj.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113

"Vsak se bo moral pač nečemu odreči."

Kongresni center Brdo pri Kranju, 12. oktober 2014

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Cemu se je pa Goban prpravlen odrect?
Oz. v kater sloj se gobe tretirajo?

Odrečem se stvarem ki jih ne rabim v življenju. Alkohol, pivo, cigareti,potovanja na tajsko, losos, pršut. Jaz se trenutno nahajem v nižjem srednjem sloju in se imam čist fajn.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.434
5.663
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:

Odrečem se stvarem ki jih ne rabim v življenju. Alkohol, pivo, cigareti,potovanja na tajsko, losos, pršut. Jaz se trenutno nahajem v nižjem srednjem sloju in se imam čist fajn.

Mi pa ze 4leta cakamo kdaj bos dal za rundo!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:

Mi pa ze 4leta cakamo kdaj bos dal za rundo!

Skoz vabim na pir pa noben nima cajta...
nahrung002.gif

Pa še takrat bo dal vsak za svojga
evil.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
Kaj se pritožujete, eno pivo na mesec manj no.

(standarden odgovor enega alteraša na vsake podražitve/nove davke)

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.511
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Jst pa eno zadevo razmišljam. Če smo zadolženi za 24 milijard. To znese nekih 12.000€ na prebivalca. In mojstri bi radi da se vsak nečemu odpovemo ker smo se "mi" zadolžili. Ampak jaz se ne želim ničemur odpovedati. Sem pa pripravljen odplačati "svoj" del dolga. Pač naj se mi odštejejo obresti ki jih zaradi tega ne bo treba plačati in naj se mi zagotovijo določene ugodnosti, ki bi jih država nudila če bi bili brez tega dolga. Naj se mi zniža davčna obremenitev,... Verjamem, da bi se temu hitro pridružilo veliko število ljudi.

Pač sam ne podpiram kreditov in ne želim plačevati nesmiselnih obresti, zato bi rad plačal kar sem dolžan. A sem čuden?

Podobno zgodbo poslušam pri sanacijah blokov, ko skupnost najame kredit za streho, fasado,... Zakaj bi mene radi prisilili v kredit in posledično plačilo obresti, če želim zadevo takoj plačati in s tem privarčevati? Naj vzamejo kredit samo za tiste, ki ne morejo plačati takoj.
Problem je samo v tem, da novorojenčki, otroci, brezposelni, ..... nimajo denarja. Ali drugače 24 milijard se porazdeli na nogoče 500.000 ljudi, ki v tej ljubi državici kaj proizvajajo in nekaj služijo. Dolg potem ni več 12.000 eur ampak 48.000 eur na "zdravo" zaposleno osebo. V bistvu v tem denarnem sistemu ne bomo NIKOLI odplačali svojega dolga.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Očitno je javni sektor tako nesposoben / neorganiziran, da niti ministru ne morejo zagotoviti računalnika.
bonk.gif
Tukaj se mi postavi nekaj vprašanji. Kje je računalnik od prejšnjega ministra? A to ga je ta vzel domov za spomin? Ga je v enem letu tako uničil, da ni več uporaben? Če ja, zakaj mu ne bodo trgali pri plači?
Mramor sedaj uporablja domači računalnik: najvišji finančni uslužbenec v državi upravlja državo na domačem računalniku. A se samo meni zdi, da je zadeva rahlo varnostno tvegana? Ti niso normalni. Da ne govorimo o tem, kaj si bo tujina mislila, ko finančni minister pove, da ni mogel dobiti enega usranega računalnika za 500 EUR
hysterical-1.gif
. Očitno smo res že postali prava banana republika.

igi

Guru
13. okt 2007
5.653
1.231
113
Celje
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Problem je samo v tem, da novorojenčki, otroci, brezposelni, ..... nimajo denarja. Ali drugače 24 milijard se porazdeli na nogoče 500.000 ljudi, ki v tej ljubi državici kaj proizvajajo in nekaj služijo. Dolg potem ni več 12.000 eur ampak 48.000 eur na "zdravo" zaposleno osebo. V bistvu v tem denarnem sistemu ne bomo NIKOLI odplačali svojega dolga.

Kaj narediš ko na firmi prideš do ugotovitve da dolga ni opcije sploh poplačati?

Vzameš kredite "do konca in naprej", vse kar lahko dobiš. V primeru države potem s tem "viškom" poštimaš zdravstvo, ceste,... In zadevo "potopiš". Če zadevo potopiš namensko in kontrolirano je lahko dosti manj boleče, kot pa če ti jo potopijo drugi.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kzs

samo če se odpovedujeste pivu v gostilni se manjša potrošnja. manj davkov. pa še policaji dobijo manj, ker vam ne bodo zaračunali pijanim na cesti.

Podobne teme