Vsaj ena dobra novica

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
torej idealna trgovina za gradbince in ostale mojstre.... a bi poleg sendviča še 2 kili žebljov? mogoče štemarco?

prideš, vzameš pir, sendvič za malco pa še vse kr nucaš po malci...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Isti qrac kot Tuš Se vidi, da sta iz istega konca.

Oz. še malo slabše: DELOVNI ČAS:

PON-PET: 7:00 - 20:00
SOBOTA: 7:00 - 20:00
NEDELJA IN PRAZNIKI: 7:30 - 20:00

Čudno, da je ravno tebi človek všeč; referendum o nedeljskem delu pa te zadeve...

Ja samo včasih pa imajo dobre cene, kajne
wink-1.gif

Meni so malo daleč, sicer bi večkrat bil tam...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
torej idealna trgovina za gradbince in ostale mojstre.... a bi poleg sendviča še 2 kili žebljov? mogoče štemarco?

prideš, vzameš pir, sendvič za malco pa še vse kr nucaš po malci...

Rajtam, da kakemu majstru ne škodi, če mu da žeblje kar v sendvič...
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hm.
Pa si vsaj opere roke vmes?
Ali je sendvič z dodatkom olja za verige, vijaki pa malo namazani z majonezo?

Malo zlobe in veliko heca!
wink-1.gif

Resno: takšnih 'mini' trgovinic resnično manjka. sam bi bil prav vesel, če bi imel kakšno v bližini... pa je ni. Vijake v Bauhaus (ali Merkur), po sendvič v Spar, na tri oddelke.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Takšne mini trgovinice so načrtno zjebali veliki trije (Mercator, Spar, Tuš), dokončali pa diskontarji (Hofer, Lidl, Eurospin) z poceni junkom (Spin) in količinami (ostala dva).

Meni so tudi všeč take male trgovinice...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Takšne mini trgovinice so načrtno zjebali veliki trije (Mercator, Spar, Tuš), dokončali pa diskontarji (Hofer, Lidl, Eurospin) z poceni junkom (Spin) in količinami (ostala dva).

Meni so tudi všeč take male trgovinice...

Lažeš
10.gif

56763.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Smo imeli tudi večjo trgovsko družbo, ki je imela skoraj enak prodajni program pa jo je sfu... Mercator. Pišem o Eri. Tam morda res nisi dobil šraufov, so dobil pa selaca, TV in sendvič v eni trgovini. Odkar je Mercator kupil Ero in najbližjo večjo trgovino predelal v izključno živilsko, se raje peljem še ene 3 km naprej in grem v SPAR. Ta lokalni Merkator je poden od podna.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Takšne mini trgovinice so načrtno zjebali veliki trije (Mercator, Spar, Tuš)
Drži.
Moj vtis ob spremljanju dogajanja v devetdesetih je sicer, da je glavni 'krivec' za propad 'malih' - Mercator, ostali so le lovili svoj tržni delež.
Verjetno pa bi se propad malih trgovinic vseeno zgodil, ko so začeli veliki pogojevati pogoje dobave, mali trgovci niso imeli več šans. V moji okolici smo imeli tri manjše živilske trgovinice in njihova zgodba je bila prav to - dobavitelji jim niso več priznavali kvalitetnih marž, s katerimi bi lahko konkurirali velikim...Dobavitelji namreč tega niso smeli!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
najprej je bilo malih trgovcev "ko rusov". na vsakem vogalu ena trgovinca. to pa potem normalno ni moglo laufat v nedogled... država itd je ipak podpirala mercator.

jebat ga... zdaj pa folk pogreša male trgovince... je pa res, da ravno profitabilne niso

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
velike trgovine samo zahtevajo rabate in popuse od dobaviteljev. in še zgubo delajo (meni ni jasno kako ima lahko merkator tako zgubo) pri vseh teh maržah - delajo zgubo sebi in dobaviteljem. so male trgovince v tem veliko boljše. dobiček proizvajalci dobiček trogivna in zadovoljen kupec.