Vrtno pohištvo - IKEA

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Zdravo

Ima mogoče kdo kakšne izkušnje iz vrtnim pohištvom iz IKEA. Gre za:

LINK
LINK

ali pa

LINK

Je bil kdo v IKEI te dni in imajo kakšno akcijo na to pohištvo?

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Zelo lepo pohištvo, bil v torek 22.4. dol in so imeli lepo razstavljeno, sploh je bilo zelo barvito za videti, ko kje bilo to pohištvo opremljeno in skombinirano z barvitimi blazinami in raznimi dodatki
cheer.gif
. Priporočam še nek poseben premaz (neka kombinacija voska in laka; tudi dobiš v IKEI).
Priporočam, sploh kar se tiče cene in kvalitete.....
cool-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
samo za razmislek....okoli 30% ikeiinih izdelkov je delo otrok...zakaj mislite da se odpira še en center v avstriji pa verjetno tudi v SLO ali na CRO...zato ker ozaveščeni švedi že nekaj let bojkotirajo ikeo,doma jim je prodaja padla za 70%....

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Pa daj no, ne s temi fintami. Kot da Ikea vzpodbuja delo otrok, no
bonk.gif
Tako kot vse firme, iščejo najcenejšo delovno silo in pol v nerazvitih državah so starši enostavno prisiljeni še svoje otroke ufurat za delo, ker druge možnosti nimajo.
Ful je žalostno to, kaj se dogaja po svetu, pa tudi pri nas je vedno več revščine, ampak....
Kot v komadu N'toko Rikše pravijo, da ima tudi najnižja kasta svoje dolžnike. Tako je. Žalostn je ta svet.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
samo za razmislek....okoli 30% ikeiinih izdelkov je delo otrok...zakaj mislite da se odpira še en center v avstriji pa verjetno tudi v SLO ali na CRO...zato ker ozaveščeni švedi že nekaj let bojkotirajo ikeo,doma jim je prodaja padla za 70%....

pa baje da te otroke pol pojejo na žaru spečene. nevem...tak sn ču pravit
rolleyes-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
Se strinjam, obžalovanja vredno. Vendar pa drugo vprašanje
evil.gif
Žal te stvari običajno niso le črno bele.

Obstaja primer, ko je tako se udarilo čez Nike in otroško delovno silo. No, Nike je obrat zaprl in reportaža pol leta po tistem iz istega kraja je pokazala otroke v povezavi s kriminalom in prostitucijo. Pa kolikor vem je bila reportaža na BBC-ju, tako da je verjetno bilo kar pošteno prikazano. No, važno pa, da bogati Zahod ima čisto vest
stupid-1.gif
.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
Se strinjam, obžalovanja vredno. Vendar pa drugo vprašanje
evil.gif
Žal te stvari običajno niso le črno bele.

Obstaja primer, ko je tako se udarilo čez Nike in otroško delovno silo. No, Nike je obrat zaprl in reportaža pol leta po tistem iz istega kraja je pokazala otroke v povezavi s kriminalom in prostitucijo. Pa kolikor vem je bila reportaža na BBC-ju, tako da je verjetno bilo kar pošteno prikazano. No, važno pa, da bogati Zahod ima čisto vest
stupid-1.gif
.

Saj ne delajo V Ikei. Sem gledala enkrat dokumentarec na to temu.
Naj dkivi pove kak bi on rešo otroke, sebe in ves svet pravzaprav. To je takšen aparat, da ga ne moreš na hitro spreminjat.
Samo spomni se kje smo mi bili pred 15-imi leti kaj se tiče standarda in kje smo zdaj in koliko let traja, da stvari gredo na boljše.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Je šlo, samo zdaj majo eni vedno več keša, eni pa vedno manj, zato, ker so stvari dražje.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Jaz sem bil danes v IKEI in bil zelo presenečen, da je bil komplet znižan celo iz 600€ na 400€. Miza znižana na samo 99€, stol pa 49.90€. Meni se zdi kvaliteta prav solidna. Zelo podoben komplet pri našem največjem trgovcu (Mxxxur) je cca 750€. Ko sestavim bom poslikal in objavim, če bo koga zanimalo.

Skratka, če kdo gleda za takšno pohištvo res predlagam, da se zapelje v IKEO, ker mislim, da mu ne bo žal.

brancin

Zelenc'
27. apr 2008
19
0
1
Domžale
Danes 29.4.2008 sem videl v Bauhausu za manj kot 100 eur komplet mizo ,4 stole in dežnik.Kvaliteta izgleda dobra.
Določene stvari so res nemogoče poceni v IKEI a je vredno pogledat tudi drugot.
zmaga.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Uf, sem videl to včeraj (prehodil OBI, Baumax,Bauhaus)... joj to pa res ne moreš primerjati z tistim v IKEI. Maš v IKEI tudi nekaj podobnega, ampak hvala, to ni vredno nakupa. Če si videl v Bauhausu en komplet (miza + 6 stolov), cena mislim da 750€ je nekaj takega kot v IKEI to v akciji za 400€.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Mi smo zadnjič vzel komplet miza,klop(za 2) in 2 stola v ikei in je bla cena 100€. Sem bil sprva skeptičen glede kvalitete(beri:poklicna deformacija:). Ko pa sem sestavil sem bil pa zelo presenečen.