Vrtna kosilnica?

dolenjc

Zelenc'
28. apr 2008
1
0
1
Jaz imam rotacijsko kosilnico MTD, samohodno. Poceni in super stvar, dela kot singerca. Mam pa drug problem. Mogoče mi lahko vi pomagate. V merkurju sem kupil laksarco ALPINA (kao). Sestavim, prvič potegnem vžig in vse mi ostane v roki. Vžigalni mehanisem se je totalno sesipal. Nesem nazaj, zahtevam vračilo denarja, seveda se vse skupaj grozno komlicira, pa vendar.. Pustmo to.. Odločil sem se, da bom kupil novo in to Kawasaki. V merkurju mi je za sveto trdil, da imajo oni original Kawasaki. Močno dvomim, ker je sama kosilnica modre barve. V servisu, kamor sem nesel Alpino na popravilo, mi je ponujal Kawasaki rdeče barve. Da bo še veča zmeda serviser trdi, da imajo v Merkurju italijansko kopijo Kawasakija. V Merkurju pa trdijo, da ima serviser špansko kopijo Kawasakija. Sam sem poklical še nekaj prodajalen, ki prodajajo Kawasaki orodja (rdeče) in vsi trdijo, da je barva Kawasakija rdeča in nobena druga. Seveda na obeh piše narejeno na Japonskem. Kaj mislite vi. Pri Alpini sem se že opekel. Ne želim se ponovno. Kak nasvet?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.611
713
113
Kawasakija ne poznam, a velikokrat imajo firme z barvo ločen hobby / profi program
wink-1.gif

Revija Življenje in tehnika je par številk nazaj opisovala robotsko samodejno kosilnico (podobno delovanje kot avtomatski sesalec). Sicer verjetno za njo rabiš še psa za stražo, a naj bi funkcionirala.

Mene pa zanima, ali obstaja kakšen slovenski proizvajalec. Rabim rezervni del.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ.

Mi mamo modro Kawasaki, kao original Japan. Upam, da je res
13.gif

No, od sedaj jo bom pa očitno res lahko na višjih vrtljajih mel. Sedaj si enostavno nisem pal
uf-1.gif

Drugače glede mešanice olja: pri prvi mešanici (ne vem ali je bla s preveč ali premalo olja) je po cca 50 m2 ugasnila, potem pa tudi zelo malo pokosila oz. so močno nihal obrati.
Po nasvetu serviserja naredili striktno 2% mešanico - delala ko urca potem, v enem šubu pokosili nekje 700 m2 z dobrim litrom goriva.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Da še jaz neki vprašam, če ma kdo lakserco: na koliko gasa kosite z njo? Namreč, doma jo do lani nismo imeli, včeraj sem letos prvič kosil z njo (moral zamenjat gorivo, ker je blo preveč olja not) in sem za cca 700 m2 (nekaj brez dreves, nekaj z drevesi) porabil cca 2,5 uri. Je to velik al ne? Gasa mam pa tam nekje 1/3 tko da ni nič glasna. Sem jo sicer tudi sprobal na malo več kot pol gasa, kjer je pa res takoj pokosila vse. Ji to škodi ali ne? Ker če ne, bi raje tako kosil, ker gre hitreje.

Jaz imam dobro leto Idealovo mot.koso SR 540 S s Kawasakijevim motorjem 3KM in dela brezhibno. Z njo kosim slabih 1000m2 brežin. Strmo je tako, da brez nogometih čevljev ni šanse normalno delati
smile-1.gif
, porabim pa približno 1.5ure. Praktično ves čas dela na polno (ustavim se le za tankanje in menjavo nitke), točim pa ji polno sintetično 2-T olje od OMV - delam 2% mešanico.
Dokler nisem našel ustrezne nitke (6kotna s primesjo aluminija) se mi je le-ta topila in lepila na glavo, sedaj pa teh težav ni več.

Preostanek (malo pod 2000m2, nekaj ravnega, nekaj strmine, kjer se da kosilnico potiskati) sem do sedaj kosil z 2T vrtno Panonijo (60ccm Tomos motor) , seveda brez pogona.
Če bo po načrtih, bi morala biti čez 14 dni doma BCS profi varianta enoosnega traktorja in dvobobenske rotacijske kosilnice, kar bi pomenilo konec mojega trpljenja.
cheer.gif

LP,

Milan

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Od danes naprej imamo doma novo nahrbtno motorno koso Solo 155 in jo po prvih občutkih lahko samo pohvalim. Moči ji ne zmanjka, saj ima 3,1 KM pa tudi prostornina motorja je med največjimi 54,2 ccm.

Več o njej pa tukaj - http://www.solo-germany.com/seiten/p_template_3.php?id=1196937347&sprache=_en

Do sedaj smo imeli enako znamko kose, ki je letos dopolnila 12 let pa je šel "nosilec motorja" in sva se z očetom odločila, da kupimo novo, staro bova pa poizkusila popraviti in bo za na vikend.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Taka kosa pa mora trgati...
Jaz uporabljam stihl 44, staro kakih 10 let, ki ima samo 1 KM, pa ni nek problem, res pa je, da celotne površine nikoli ne kosim. Uporabljamo jo za kako košnjo okrog robov, trt v vinogradu, kjer prej zmulčim tik do vrste in podobno.
Sedaj bi mogoče kupil še eno, da se izognem vožnji sem in tja. Ali ima kdo Homelite koso? Nekaj strašnega ne more biti, ampak mogoče bi za cca 5 ur na leto bila. Razen tega jo za smešen denar prodajajo v kompletu z žago za obrezovanje, samo vprašanje, če to sploh da kaj od sebe.

Če bi iskal minimum za tak komplet pri denimi stihl, bi bilo vsaj 500€. Res pa je, da bi za tisto bolj verjel, da dela dokaj solidno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz imam Alpinino motorno koso 55F in dela brez problema že nekaj let.

Resda se mi je po prvih nekaj urah dela stopila fleksibilna cev ampak je bila to serijska napaka in po zamenjavi dela BP.

Delam pa 2% mešanico s Husqvarninim oljem.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.602
113
EU
Imam slabi hektar travnika. Vmes so poševnine, ki jih obvladam s kosilnico na nitko.
Ostale dele kosim s Husqvarno R 152 SV SW.
Motor je hondin 5,5 konjev. Obvlada večje nagibe.
Kosilnica ima pogon zadaj, na obe kolesi. Velik koš.
Okrog hiše uporabljam koš. Dalje pa stranski izmet.
Pogon moraš imeti obvezno na zadnja kolesa. Težki koš dvigne sprednja kolesa, in ostaneš brez pogona.
V breg vleče kot traktor.
Nož ima kombinirani mulčenje-rezanja. Takšni nož ni za višjo travo, ker spušča vmes nepokošeno.
Kombinirani nož sem zamenjal z navadnim (samo košnja),ki je bolj zavihan, in ima večji ventilatorski učinek.
Ta nož vse seka..
Ohišje je iz prešane debele pločevine.Kolesa so s kroglinimi ležaji.
Cena ...650 E

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Trenutno še nisem kupil kosilnice na enem delu sem komaj pred tednom posejal trato na enem 300m^2 pa verjetno ta teden, sem se pa že skoraj odločil za husqvarno verjetno malo slabši model bom videl kako bodo finance, mam pa zdaj še kakšen mesec da razmislim.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...

a je pri honda motorjih za kosilnice tudi na voljo vtec tehnologija?
confused-1.gif

sori za offtopic, moral sem...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:

Nož ima kombinirani mulčenje-rezanja. Takšni nož ni za višjo travo, ker spušča vmes nepokošeno.
Kombinirani nož sem zamenjal z navadnim (samo košnja),ki je bolj zavihan, in ima večji ventilatorski učinek.
Ta nož vse seka..

To sem opazil, da pri višji travi ostaja tudi nepokošena vmes. Nisem pa vedel, da je to odvisno od tipa noža.

Kosim pa v največji meri z mulčenjem. a če potem menjaš nož, odpade košnja z mulčenjem?

Kakšen nož si to nabavil?

Lp

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.602
113
EU
Nož za košnjo ima krila zasukana samo v eno stran,kot ventilator.
Kombinirani nož (košnja-mulčenje), ima krila na robovih enako zasukana kot prejšnji nož, pri sredini ima krila v konta nagibu.
Takšni nož na robovih zrak vleče gor, na sredini pa tišči dol.
Tako se ustvari notranje kroženje, in drobnejše rezanje trave.