Vrtna kosilnica samohodna informacije ??

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Prednji pogon večina ne priporoča.

Kakšno je pa kaj mnenje o tejle kosilnici ??

http://www.ebay.de/itm/Benzin-...=item56790a48a8

ali pa mogoče ta ,ki ima brigs motor ??

http://www.ebay.de/itm/371383412879?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Cenovno ugodna,specifikacije vsaj po moje ok

Kot kaže je to neka resna firma. .Rezervni deli niso problem. Fuxtec.de
Sem videl ,lahko kupiš vse ,ohišje,kolesa,nož,.....

Če mi je sedaj taka čisto navadna zdržala 15let ,ni vrag da mi ta nebi vsaj dobrih 5,6 let..

lp

Kar se pogona tice sem uporabljal oboje... prednosti posameznega koncepta sem opisal. Pa tudi tu na forumu je bila ena debata na ta racun pred casom, mislim, da je softy opisoval podobno.

Vsekakor glej za Briggsom ali hondo - oz vsaj jaz gledam, da je tako.

Omenjene firme ne poznam in je ne bom sodil. A vseeno bi gledal nekaj kar dobis lokalno in s podporo. Tisti par evorov na 10 let uporabe ni toliko.

Jaz trenutno uporabljam to:
za krepkih 1500kvadratov - BP na vikendu,
pri bajti pa itak robot
cheer.gif

grin1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Glede na "ne preveliko površino" ti predlagam, da si, preden karkoli nabaviš, vsaj za eno košnjo nekje sposodiš kakšno samohodno kosilnico.

Mati si je namreč vedno želela samohodno - ko smo jo nabavili pa je bila razočarana, saj ji je bila pretežka (veliko "ovinkanja") - rezultat. končala nazaj na najlažji možni mulčerki na lastnonožni pogon - površina ca. 1200 sqm in kot rečeno veliko ovir.

Sam pri sebi doma (tudi ca. 1200 sqm) uporabljam Husquarno R52 - največ kot mulčerko. Naslednja bo tudi na pogon - vendar na vse 4 (precej razgiban teren) - obenem bo pa motorka pela in bo vse kar res ni nujno potrebno (bo žena povedala - samo se bojim, da potem ne bo motorka pela
crazy1.gif
) letelo ven. Že sedaj preklinjam, ker je na določenih delih kar nerodno "ranžirati".

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Pa se kje sploh dobi vrtno kosilnico ( v spremenljivem cenovnem okviru), katera bi imela pogon na vsa štiri kolesa? Na vikendu imam namreč kar precejšen nagib terena in je z navadno "samohodko" kar zahtevna košnja.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
ja imam to 5484sx. če je širina 5 cm večja se res najbrž nabere, ampak potem mora biti tudi motor malce večji, večja teža, okretnost...

kosim pa cca 1400 m2 (cca 2h dela), hrib, vijuganje okoli dreves (raje prej s silkarco pokosim je dosti hitreje). V hrib gre kot keks, pri vseh hitrostih.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Tole McCulloch imam tudi sam ogledano že nekaj časa, mislim da je cena v OBIju 379 €.

A jeseni (konec sezone) cene kosilnic sploh kaj padejo ali so enaki spomladanskim? Kakšne izkušnje?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Kateri pogon bos vzel - oz rabis je zelo odvisno od nagiba terena oz konfiguracije.

Moje izkusnje kazejo, da je za nagibe bolj fajn zadnji pogon, ce moras pa dosti popravljat(robniki, drevesa, grmovje) pa prednji.

Vedno popustis pogon trenutek preden ga ne potrebujes vec in se kolesa prosto vrtijo.

Pa jaz osebno raje uporabljam zadnji izmet, pa ceprav Imam potem bolj umazane cevlje
evil.gif

Prvi pogon je neroden za popizdit, ker moraš pri popravljanju celo kosilnico dvigati, pri zadnjem se nasloniš navzdol na ročico za roke in se preko zadnjih koles prvi konec dvigne, brez da sam dvigaš celo kosilnico.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.564
113
EU
Zadnji pogon in sprednja kolesa vrtljiva. Okrog dreves delaš ovinke brez dvigovanja sprednjega dela in hrbtenica manj trpi.
Jaz ima že dolgo ta model na sliki: Husqvarna152 SV SW. Motor je Honda GCV 160..

e6o-Hus.jpg

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Ja ,nimam namena kupovat nekaj extra dragega... Me je že ene parkrat izučilo ,da ni nujno da je nekaj kar nima nekega brand imena tudi realno slabši proizvod.

Tam do 350 evrov je že kar dosti izbire ,in čez ne bom šel.

Res se zelo nagibam k tej kosilnici :

http://www.ebay.de/itm/371397904552?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Prodajalec mi je tudi odgovoril glede garancije :
"Sehr geehrter Kunde,

vielen Dank für Ihre Nachricht.

Auch wenn die Geräte nach Slowenien verschickt werden, haben Sie 24 Monate Gewährleistung auf unsere Geräte.
Leider haben wir keine Vertrags- oder Servicepartner, so dass der Rasenmäher bei einer Reklamation eingeschickt werden muss. Bearbeitungszeit: 3-4 Wochen.

Für weitere Fragen stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.

Mit freundlichen Grüßen,
Diana Scumace
FUXTEC Kundensupport "

Pa ni vrag , da bi čisto v temo brcnil z nakupom ??

Spoštujem in sem tudi vesel za vsa vaša dosedanja mnenja.

lp

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

Sam pri sebi doma (tudi ca. 1200 sqm) uporabljam Husquarno R52 - največ kot mulčerko.

Kateri letnik je? Kako si z gumami na zadnjih kolesih? si že kaj menjaval?

Moja R52s je 2007 letnik, pa bom naslednjo sezono moral zadnje gume menjat. Predlani so bile že gladke, pa sem s pilo "na novo" vrezal profil, sedaj so spet skoraj gladke in na koncu.
Kose nabavljam v Totum Logatec.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Moja je tudi 2007 ali 2008 (moram račun poiskati) - še je nekaj profila. Hvala za idejo z narezovanjem.

A nisi ti iz štajerskega konca? Kako potem Totum? No - sicer tudi jaz tja vozim na popravilo - letos pobralo zobnik na kolesu (pogon) - dva tedna kasneje pa elektroniko. Drugače prezadovoljen. No - težka je - ampak to je pač cena robustnosti.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Če ima kosilnica še nalepko gor, nad pogonom piše tudi tam letnik. Tam me spomni kateri letnik je, pa serijska številka je za rezervne dele.

(ker je bilo nekaj verzij R52, R52s, pa še med letniki so delali spremembe) Tako so mi pojasnili na servisu, ko sem rabil zajlo pogona. Jermena ni bilo na zalogi, tako da ga še nisem menjal.

Sem zadovoljen s kosilnico
zmaga.gif

Kosim cca 1300 metrov, z drevesi, grmički, nakloni ... z izjemo zajle pogona, brez okvar. Drugo sezono pa bo treba nova zadnja kolesa...

Sem s Kopra, kupil v Logatcu, ker so naredili super ceno.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Ve kdo za kako kosilnico, ki bi bila primerna za vinograd? Torej samohodna, da gre zelo počasi, da ima globok profil na kolesih.

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Če mene vprašaš nekih presežkov s temi kosilnicami na sejmu v Radgoni ni bilo....

Cene pa kolikor sem povpraševal iste ali pa še večje kot je možno najti na spletu..

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Se nič ne mudi, pa še kar iščem...

Kakšno mnenje o teh kosilnicah ? Na oko skoraj isti.

http://www.kmetijskaoprema.si/vrtna_samohodna_kosilnica_rt521

Pri tej prvi sem iskal še nekaj informacij in mi prodajalec posredoval še tole
frown-1.gif
Predvidena dobava kosilnic je tekom naslednjega tedna.

Kosilnice imajo avtomatsko dodajanje plina. Torej koliko moči potrebuje, toliko si je tudi vzame. Ker je motor pri modelu RT 522 (200 ccm, 7 konjskih moči), zelo močan, se to sploh ne občuti. ) ???

http://www.ideo.si/bencinske_kosilnice/samohodna_bencinska_kosilnica_VR51T_037875_VILLAGER

lp

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Al-ko ima ponavadi spodoben motor in vse ostalo v stilu "a je to".
Tako kot pri Alfi ali Fiatu
evil.gif
.