Vročina (39) + globok kašelj

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Že od nedelje imam povišano telesno temperaturo, in nikakor noče padit. Ob vsem tem mam še globok, nagravžen kašelj, od katerega me boli grlo.

S čim zdraviti tole?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.841
671
113
Klasika: počivati in dosti tekočine. Za vročino pa lekadol.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Antibiotik,kaj pa misliš? Da bo prišel nekdo s čarobno palčko in te ozdravil, če se alternativno ne moreš pač antibiotik, spravi se dohterju...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz tudi nekaj podobnega, vročina padla, bolečina v sklepih-mišicah tud padla, pijem čaj (bezeg, šipek, notri stisnem pol limone, med...).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Ne seri takoj z antibiotiki. Ti bo že zdravnik povedal, kaj rabiš. Ne pa, da folk za vsak prehlad antibiotike žre. Nič čudnega, da skoraj noben več ne "prime" takrat, ko je res treba.
jezen.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Pri nas je pol šihta in familije bolanih, le da običajno vročina popusti po enem dnevu in se potem pojavi izcedek iz nosu. Kolegica je šla do zdravnika in ji je dal samo neko pumpico, nič antibiotikov. Meni so pa v lekarni dali Coldrex.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Že od nedelje delam tko, pa ni nič bolše... Da ne rečem slabše

Mene je tud v nedeljo prijelo in šele danes ponoč popustilo, toda še vedno nisem OK.
Če ti do petka ne popusti pojdi k doktarju, resno.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
3 dni vročine je treba iti na obisk k zdravniku, da se pogleda kri in posluša plčjuča, lahko da gre za pljučnico, vendar zadnje čase je pogosta tudi gripa.

Tudi če ne dobiš antibiotika (odvisno od izvidov) ti bo zelo pomagala že kakšna infuzija z analginom, boš kot prerojen.

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tri dni 39 temperatura in kašelj (suh ali izkašljuješ?) - pojdi vendar k zdravniku...

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Zanimivo, potem se pa danes zbudim, brez vročine, kašelj je pa rahlo moker, skoraj da brez bolečin v grlu. Naj še malo počakam, če pride vročina nazaj in grem k zdravniku ali naj delam na izboljšanju imunskega sistema?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Že od nedelje imam povišano telesno temperaturo, in nikakor noče padit. Ob vsem tem mam še globok, nagravžen kašelj, od katerega me boli grlo.

S čim zdraviti tole?

Sirup proti kašlju in lekadol 4x na dan, pa seveda počivat.

Povej če je zdravnik kaj drugače rekel.
grin1.gif

popravek: Pa obvezno veliko piti.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Zanimivo, potem se pa danes zbudim, brez vročine, kašelj je pa rahlo moker, skoraj da brez bolečin v grlu. Naj še malo počakam, če pride vročina nazaj in grem k zdravniku ali naj delam na izboljšanju imunskega sistema?

Ja potem pa ostani doma
smile-1.gif

Da nebi slučajno jemal sirupa proti kašlju, tega nesmeš jemati pri produktivnem kašlju (sirup je samo za suh dražeč kašelj)

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Antibiotik te reši vseh muk!
evil.gif
Saj vam dam prav ampak eni res delate prevelik pomp glede antibiotikov, tudi če ga boš vzel 1x letno ne panike...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Ni res. Antibiotike se je samo takrat, ko je to potrebno, pa še takrat se jih poje do konca, čeprav se zdi, da je bolezen že pod kontrolo. Ravno zaradi nediscipliniranega jemanja antibiotikov imajo ti vedno manj učinka.