vrnitev denarja od drazbe

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
pozdravljeni, po najvisji ponujeni ceni na drazbi za nepremicnino in v 30dneh izplacila zneska, celotni postopek po vec kot enem letu se vedno ni zakljucen. po danasnji informaciji da se dolznica ocitno lahko pritozuje na sklepe kolikor zeli (ceprav njene pritozbe prihajajo po vec kot osmih dneh od prejema sklepa in ne placuje taks, ne dviguje poste itd), me zanima ce lahko vplacan denar dobim nazaj in morebitne obresti, torej da odstopim od drazbe saj se vse skupaj ne premakne nikamor. hvala za odgovore in lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Najbrz niti ne more več odstopiti...vse je menda plačal

Samo čaka lahko

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
ja ja vse je ze placano, samo bo ta denar lahko drugam vlozila ce bi vedla da tolko traje vse skupaj, zato sm mislila ce bi lahko denar nazaj dobila, gospa pa naj ima stanovanje in dolgove, ker ji ocitno tudi sodisce "pomaga" pri zavlacevanju

I

Izbrisan uporabnik #488

Pol ne moreš nič, roki in pravna sredstva so zakonite zadeve

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
ok najlepsa hvala za odgovore. imela bi samo se eno vprasanje, ce kdo pizna odgovor, in sicer sm na sodisce podala nadzorstveno pritozbo, nakar so mi odgovorili da od nje odstopajo, me prosili naj jo obravnavam v dkladu z ZVPSBNO ter jih o ugotovitvah in odlocitvah obvestim. zanima me kaj tocno to pomeni in kaj lahko naredim? malo sem pogledala ZVPSBNO in tam pise, da ce nadzorstveno pritozbo odobrijo potem dolocijo nek priblizen rok o zakljucku celotnega primera, ce sm prav razumela..

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pač meniš, da sodišče ne dela dovolj hitro, a najbrž temu ne bo tako, saj delo opravi v predvidenih rokih.

Ampak lej, prvo je izdalo npr. sklep o domiku, dolžnica se je lahko pritožila, dvignila pošto zadnji dan, pritožila se zadnji dan roka.

Zadeva je šla na Višje sodišče in tam so reševali par mesecev.

Vmes se je še sodišče ubadalo s takso, oprostitev, pritožba še tu se je kaj dodalo...

Nato sklep o izročitvi nepremičnine in podobna zgodba.

Po drugi strani pa, to je nakup nepremičnine na dražbi... in tu pač zadeve tako potekajo.

Nepoznavanje tega sistem = pač problem kupca, ki se ne pozanima.

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
ne sej jst vem da moj primer ni edini primer na sodiscu
smile-1.gif
. hvala za vse vase odgovore res

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik nevem pravi:
ne sej jst vem da moj primer ni edini primer na sodiscu
smile-1.gif
. hvala za vse vase odgovore res

Tako sodišče ne odloča, torej po vetru...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja to so riziki nakupa na dražbah, zato so tudi cene precej nižje, kot na trgu ....... Žal ........

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Ne, to ni rizika nakupa na dražbi. To je obraz naše pravne države, kjer ne dobiš v posest niti tistega kar kupiš preko sodišča.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja ljudje mislijo, super, bom kupil na dražbi, bo pol ceneje. Ne zavedajo se pa, da je to način kupovanja za bogate, oziroma take, ki nimajo stanovanjskega problema, ker lahko zadeva trajaaaaa.. lahko ti človek razsuje cel flat, pa ga potem toži.. potem lahko še lep čas stanuje notri.. potem spet noče ven..

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
ma ne sej nimamo stanovanjskega problema hvala Bogu, z dolznico bi se celo dogovorila naj ostane notri za smesno najemnino, ce gospa ne bi inela kam it, problem je v temu ker vem kdo so dolzniki in verjemite da niso glih "bogi", ampak so taki kr imajo vec kot zadosti pa jim se vedno ni dovolj. kot je hanzi napisal to je obraz nase pravne drzave. .

I

Izbrisan uporabnik #488

Če bi dolžnica pravočasno predlagala sodišču, bi lahko v nepremičnini kot najemnica živela še 3 leta...