Vremenska postaja - napačno zaznavanje senzorja

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.026
194
63
Danes sem po nekem času ponovno priklopil vremensko postajo s tremi zunanjimi senzorji. En senzor je zunaj, drugi v kleti, tretji v garaži. Vse tri zazna zelo hitro, kadarkoli na enoti pritisnem / resetiram iskanje senzorjev. Tisti zunanji pa ne kaže prav... pravi namreč, da je zunaj 22 °C (na senzorju prikaže pravilno). Tudi če dam ven baterije, ga nebi smelo zaznati, pa ga.
V bajti sta še dve vremenski postaji, vsaka s po enim senzorjem... vse tri enote pa so različnih firm. Tisti enoti s po enim senzorjem pravilno zaznata zunanji temperaturi.
Zdaj me pa zanima, kaj bi lahko motilo ta zunanji senzor... ostali dve vremenski postaji? Prej so vse delale normalno. Ali je mogoče senzor fuč? Toda če ni baterij notri, ga enota nebi smela zaznati. Ga mogoče moti senzor na klimi, ki je ugasnjena? Ali senzor na termostatu od peči?

roly

Zelenc'
27. okt 2007
7
1
3
Danes sem po nekem času ponovno priklopil vremensko postajo s tremi zunanjimi senzorji. En senzor je zunaj, drugi v kleti, tretji v garaži. Vse tri zazna zelo hitro, kadarkoli na enoti pritisnem / resetiram iskanje senzorjev. Tisti zunanji pa ne kaže prav... pravi namreč, da je zunaj 22 °C (na senzorju prikaže pravilno). Tudi če dam ven baterije, ga nebi smelo zaznati, pa ga.
V bajti sta še dve vremenski postaji, vsaka s po enim senzorjem... vse tri enote pa so različnih firm. Tisti enoti s po enim senzorjem pravilno zaznata zunanji temperaturi.
Zdaj me pa zanima, kaj bi lahko motilo ta zunanji senzor... ostali dve vremenski postaji? Prej so vse delale normalno. Ali je mogoče senzor fuč? Toda če ni baterij notri, ga enota nebi smela zaznati. Ga mogoče moti senzor na klimi, ki je ugasnjena? Ali senzor na termostatu od peči?
Mogoče ima sosed kompatibilen senzor ....

• Všeč mi je
Reactions: Holobist

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.026
194
63
Mogoče ima sosed kompatibilen senzor ....
Hmm, ne vem. Je pa res, da je pred enim tednom montiral sončne celice na streho. Bi lahko to kaj vplivalo? Bajta je v bistvu dvojček. Čudno se mi zdi, da je senzor zdaj bil celo noč brez baterij - torej izključen, na enoti pa še zmeraj kaže 22, 21 stopinj. Še bolj čudno je to, da je vlažnost stalno samo 14%
:rolleyes:.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.273
1.906
113

Ali daj k temu zunanjemu senzorju še enega od znotraj in boš videl kako kaže ta drugi..oz. zunanjega nesi noter da vidiš koliko bo kazal.

Tega z baterijami ne razumem? ali ti senzorji kažejo temepraturo že sami (imajo displejček?)..in ti kaže temperaturo tudi ko daš ven baterijo? ali ti centralna enota še vedno kaže temperaturo če da baterije ven iz senzorja?
Na vsak način resetiraj centralno enoto in ta senzor (ni dovolj samo da daš ven baterijo) in boš videl, če se sestavita nazaj in kaj bo glavna enota kazala.

Je pa povsem možno, da centralna enota zaznava kak drug senzor od soseda, ki deluje na enaki frekvenci :)