Od tal zunaj, do vode je 13,9 metra. Sam studenec je sicer še nekje meter višji, tako da lahko rečemo 14,9 metra gledano na sliki. Črpalka je 5,5 metra nad vodo in so že problemi pri višjih tlakih črpanja.
Imam eno desko na katero sedem, zraven pa še varovalni komplet okrog nog in pasu. Potem pa vrv in čez škripec pod streho studenca. Za lažje delo se vrv sem in tja vleče s traktorjem lepo počasi v reduktorskih hitrostih.
Drugače je pa ta cela štorija šla nekako tako...
Dva tedna nisem mogel ugotoviti kaj je sploh narobe, notri je nova črpalka, ki je 50 dni delala ok, od takrat je pa vsak dan v času večje porabe izgledalo, kot da je potegnila zrak pri sesalnem košu (kar je nemogoče, ker jo že pred tem odklopi nivojski rele).
In ni da ni, kaj vse sem menjal, sesalno cev sem dal sedaj zeleno plastiko, drugo cev, ki jo uporabljam za zalitje črpalke sem dal alumplast, poskusil tudi varianto kar direkt s čepom pri črpalki, zategoval čepe za zalivanje na črpalki, itd. Potem sem pa en dan šel in znižal črpalni tlak iz 2/4 na 1,8/3,7. In od takrat nobenega problema več. Vmes sem celo že naročil potopno črpalko, ker je izgledalo, da zadeva ni rešljiva, ampak ker je cela Italija na dopustu je rok dobave 6 tednov... Dodatno je sedaj še alarm preko ESP32 in HA, da mi javi, ko odklopi nivojski rele ali pa tlak pade pod 1,6 bar.
Cel žur je bil s tem, kdo bi si mislil, da lahko kavitacija tako popestri življenje.