Vreme in neurja 2026

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.165
7.130
113
Windy kaže sedaj rumeno-rdeče od Idrije proti jugu, Logatec, Cerknica in vzhodno od Ilirske Bistrice.
Oblak gre v smer JZ, Postojna in Ilirska Bistrica.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.242
19.006
113
Zanimivo. Na Rogli je kot navedeno in prejle se mi je med počitkom na vetru v senci dreves uspelo še celo malo nahladiti tako da se grem zdaj nazaj ogret na sonce. :norec:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.242
19.006
113
Menda si imel na Rogli tropsko noč.

Na Rogli, ki leži na 1495 metrih nad morjem, se temperatura niti ponoči ni spustila pod 21 stopinj Celzija.
Ja, tole je bilo predvčerajšnjim, pretekla noč je bila pa po mojem občutku malce bolj sveža. Sicer mi je pa najbolj pomembno, da je čez dan bolje kot v dolini oz. sprejemljivo za aktivnosti v naravi. Celo življenje že dopustujem na Rogli tudi poleti in se dejansko ne spomnim česa podobnega, definitivno imamo vročinski val tudi tu gor ampak še vedno je pa to čist drug level kot pa recimo spodaj / doma.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in erikson

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.242
19.006
113
Za tole recimo ni prav nič prevroče :cheer:

20260805_123313.jpg

jello

Guru
22. sep 2008
11.593
4.753
113
Samo malo višje je treba ali v kakšno prepišno dolino, ki je vsaj tretjino dneva v senci. Recimo Jezersko je popolnoma znosno, čeprav števec vsak dan pokaže čez 30. Tudi s kolesom, samo da prideš v dolino Kokre je ok, tudi ob treh popoldne. Ali v dolino Kamniške Bistrice, enako. Lahko pa seveda doma na ekranu gledaš kako nikamor ne moreš.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.110
8.833
113
pri taščici
Če išče kdo te dni hladne kraje, najbližji je AT Innsbruck, čez dan je tam 27C, malo naprej FR Bretanija ob Atlantiku (Brest), še malo naprej Portugalska, Lizbona včeraj 26C.
Preko morja Irska, UK severno od Londona isto.

Kakor gledam windy/temperature, kuri Afrika samo Evropo brez Skandinavije in južno Rusijo do Urala, recimo včeraj ZDA južne države Teksas 32C.Drugje severno je manj.
Imaš blizje.
Nedelja ponedeljek, severna slovaska , Južna Poljska (kpsice zakopane krakov, žilna, vsako popoldne dež, nocne temperature pod 20..
Danes zjutraj na Blokah 11C

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.683
4.925
113
Samo malo višje je treba ali v kakšno prepišno dolino, ki je vsaj tretjino dneva v senci. Recimo Jezersko je popolnoma znosno, čeprav števec vsak dan pokaže čez 30. Tudi s kolesom, samo da prideš v dolino Kokre je ok, tudi ob treh popoldne. Ali v dolino Kamniške Bistrice, enako. Lahko pa seveda doma na ekranu gledaš kako nikamor ne moreš.
Pa ravno Jezersko je te dni dosegalo rekord za rekordom tako v dnevnih kot v nočnih temperaturah. Kamniško savinjske alpe, dalje pohorje .. to je vse sedaj pod vplivom vročine tudi na višinah.

Pri nas v "julijskih alpah" je hladneje, zato pa trume turistov ki bežijo pred vročino, kampi polni tako da so kamperji na dovozih parkirani ipd. (ceste pa neprevozne zaradi nizozemskih kamperjev ki prvič vidijo alpske/graparske "serpetine")

jello

Guru
22. sep 2008
11.593
4.753
113
Saj točno to je sporočilo, na števcu rekord, v resnici pa v primerjavi s kotlino ali mestom prav prijetno.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.316
832
113
44
povsod malo
Isto na Jesenicah. Umreš v tistem betonu in asvaltu greš pa v Rovte temperatura zelo podobna sam občutek pa ko da v hladilnik stopil.
Verjetno zaradi dreves.