Stara pravila za gradnjo na Barju raztegnit na dobrsni del Slovenije..Morda bi pa v gradbeništvu lahko kot kompromisno rešitev začeli obujati koliščarstvo...![]()
Stara pravila za gradnjo na Barju raztegnit na dobrsni del Slovenije..Morda bi pa v gradbeništvu lahko kot kompromisno rešitev začeli obujati koliščarstvo...![]()
ZKP že dolgo ni več, če politik degradira strokovnjake in dovoli zidarijo vsepovsod(nazadnje celo na/ob presihajočem Cerkniškem jezeru), bomo že verjeli politiki in jokali čez državo, da ne sanira škode, ki jo je povzrožila politika.Se mi zdi, da bi bilo že dost, če bi nehal gradit v krajih, ki so že 100+ let poimenovani Barje, Jezero, Struge, Potok itd... samo tko, po ZKP...
Jaz se javim..Mater - kdo bo v tej vročini (in sparini) kidal?!??
Kako to mislis?Kakšen vodonosnik pa močna podtalnica.
Pa sosednje parcele v Selu pri Ihanu so nasuli za nove bajte za 1m... Tako, da zdaj plavajo tisti, ki 200 let niso plaval...Kako to mislis?
Da ti bolj poenostavim lokacijo.
Na pol poti do vrha Šmarne gore ne smem delat kleti ker sem na poplavnem območju. Spodaj v Tacnu jih pa lahko delajo..
Zadeva je bila politicno dolocena, cel breg je poplavno obmocje.
Na 5ha zemlje je bilo zazidljivo (poleg jurja m2 domacije) se 4m pas ob Mlinščici.
Ko sem jih vprasal ce lahko tja postavim hiso, so rekli da ne.
Vazno da je bilo zazidljiva in parcela posledicno za davke vredna 50x vec kot preostanek parcele..
Znak 40 je od rondoja do Zalokarja (Nekoč Rotoprint oz Barvne kovine zdaj), naprej je pa 70... Danes preveril70 je omejitev
Glede nasipanja se je lastnik na nasprotni strani mlinscice pritozil na GD al nekaj takega pa ga niso uposteval. Zdaj je res v mat polozaju. Z ene strani se zacne breg, z druge strani potok ki se je orej razlival na desni breg, zdaj so pa tam 1m nasuli in se bo razlival k njemu. Najbolje da nasuje rob visji kot je na nasprotnem bregu....