Vreme in neurja 2025

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.674
5.349
113
Ne govorit, da dobre prevleke proti toči ne obstajajo. Jaz jo imam že čez 20 let. Šel takrat iskat nekam v božjo mater na Koroško iz LJ. Pa je bilo dosti pod 100€. 5cm debela pena (material je nekaj takega kot uporabljajo za plažne ležalke), pokrije ti cel avto, čez pa še prevleka, ki jo zapneš ob robovih, da ti jo morebitni veter ne odnese. Koliko bi zmetal za kasko v teh letih? Da ne naštevam izgubo časa z obiskom zavarovalnice pri škodnem dogodku, pa koliko časa si brez avta ob popravilu.
Imaš cel prtljažnik zafilan s to prevleko, kolk časa jo pa daješ vsakič gor in dol?
A ko so napovedane nevihte, potem vsakič avto oblečeš z prevleko?

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.891
3.459
113
Če že je edina kolikor toliko spodobna rešitev za točo nekje do velikosti jajca mreža ali pa tisti "dežnik" za preko avta. Imajo tudi neke napihljive "garaže", da not zapelješ in napihneš.

Sem že zelo dolgo nazaj v videl v francoskem "ciganskem" taboru velike žoge napihnjene na strehah prikolic pa mreža preko nategnjena.
bfb833edbff053b1e7f17afef1538c59.jpg

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.391
1.424
113
Klasični internetni komentar, posplošen, pogumen, zaničevalen, v anonimnosti in varnosti, ki nam jo omogoča forum...

Kolikor jaz poznam temo, se mora vojska prožiti. Ali je bila? Kolikor vem, mora CZ dati zahtevek/prošnjo na Obrambno minis., da rabi pomoč vojske.
Potem se zavrti kolo in vojska pride v pomoč.
Kolikor sem se jaz bežno ukvarjal s tem je tako da CZ mora zaprositi za pomoč vojske. A to pomeni da ne bodo dobili vsega denarja v CZ in ga bodo morali deliti z vojsko. Posledično se vojske pač ne kliče.