Vrata se ne zapirajo pravilno

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Lep pozdrav. Doma imam napačno vgrajena plastična vhodna vrata. Problem je da se nikoli do konca ne zaprejo. Tudi ko so zaprta in jih mehanizem zahakla jih lahko premikam not ven kakih 0,5cm. Prislonil sem vaservago in opazil, da ima okvir na sredini lok navznoter na obeh straneh. Zgoraj in spodaj je širina okvirja tovarniška, sredina je pa ožja. A je možno, da he to problem? Se mi zdi, da bi v tem primeru moralo bit še bolj tesno in ne z zračnostjo. Mehanizme sem vse nastavil in z njimi ne dosežem efekta.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Kolikšna je temperaturna razlika na zunanji in na notranji strani vrat? Če nimajo ojačitve proti temperaturni razliki, je to lahko to... Splomladi bo lahko vse ok.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Kriv je samo monter monter in še enkrat monter !!!

Sem imel primer, ko mi je pocarski monter slabo ugradil vrata sicer solidna neka srednja kvaliteta kupljena v OBI ju , in potem, kao, kak podn, se sploh nikaor ne zapirajo ok, me je uspel prepričati, da ja so kriva, vrniti joh v OBI nisem mogel, ker so že bila vgrajena....

Nikakor se ni dalo nastaviti, da bi se normalno zapirala.

OK so me prepričali in pri tem monterju naročim nova , da bo cel objekt Ok.

Usoda je pa hotela drugače ......

Pripelje ta monter čez 3 tedne nova vrata , stara so poletela ven, se me je nek gradbenik, ki je delal na objektu usmilil, da jih zastonj vzame za eno barako samo, da mi jih spravi izpred oči.

Hojla prinese nova vrata in hallo ugotovi, da so naredili napačno smer odpiranja ???

Ja nova neumnost vgrajevati, bodo še ta že ugrajena, bo nazaj stara ugradil, pa čez 3 tedne ponovi vajo.....

Se je drugič malo bolj potrudil sam sem dal še v sredini lajšte, da ne bo po purpenu zvilo okvira..... tip gre, seveda je dal samo pol vijakov, kaj bi vse ....

Odstranim lajšte vrata ser brez vseh vijakov naenkrat zapirajo v piko nulo ????????

Mi gradbeniki še dodajo manjkajoče vijake se zadeva odpira v nulo piko.

Potem sva se z monterjem zmenila, da ne želim novih vrat on je pa v tednu dni ona napačna prodal, ker so nekomu vlomili in povsem uničili okvir in smer je bila prava in je vzel ona napačna moja.

Torej vrata od OBI-ja niso bila zvita le silno šalabajzersko vgrajena prvič ......

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Kako pa sam nisi ugotovil napačne smeri odpiranja, navadno se na notri odpirajo? Drugač pa, pumoje more špilat v vse variante?

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Saj tudi od OBI-ja niso solidna. Sem gledal njihove plastične za 900eur in alu varianta za 1500eur, pa je okvir tako mehki, da mora biti pravo veselje to fiksirat v nulo v odprtino. Kvalitetno si jih lahko samo sam zmontiraš, ker imaš čas 2 dni postopoma s purpeno in kajlicami telovaditi. Monter nima časa po delčkih montirat, če gre naenkrat s purpenom okoli, bo okvir celi spigani.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Kako pa sam nisi ugotovil napačne smeri odpiranja, navadno se na notri odpirajo? Drugač pa, pumoje more špilat v vse variante?

Saj sem napisal, prva iz Obija in zadnja ista, kot prva so bile prava stran, odpiranja, druga narejena po naročilu so sfalili in zato nazaj vgradili moja prva iz Obi-ja, tokrat očitno mnogo bolje ....

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Saj tudi od OBI-ja niso solidna. Sem gledal njihove plastične za 900eur in alu varianta za 1500eur, pa je okvir tako mehki, da mora biti pravo veselje to fiksirat v nulo v odprtino. Kvalitetno si jih lahko samo sam zmontiraš, ker imaš čas 2 dni postopoma s purpeno in kajlicami telovaditi. Monter nima časa po delčkih montirat, če gre naenkrat s purpenom okoli, bo okvir celi spigani.

To ni nek problem imam alu za 800 eur njihova, pomembno je le, da da monter letvice lesene vmes, ko purpena, da ne zvije zadeve na noter v lok.

Ne trdim, da so vrhunska vendar so za ta denar odlična.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.811
6.782
113
pri taščici
Če jih sravfas prej kot purpenas, ne vem če rabiš letvice.
Sem pred kratkim prve PVC vrata iz obija vgradil. Celih 60 evrov sem dal za njih. Mogoče mi je lahko žal da se nisem se za kak dodaten popust cenkal ( so bila spraskana, ampak za neko stopnišče v klet zapret....)
pleXwriter
Res je, običajno se noter odpirajo. Tista ki se ven so običajno dražja.
Stos je v tem da se lahko noter odpirajo v desno ali levo.
In ne morem verjet, koliko vrat vidim napačne smeri. In nekateri uporabniki tega sploh ne opazijo.