Vracilo blaga

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
O garanciji govorim, in vem da embalaža nima nobene veze. Težava je v tem, ker drugi niso vedeli.
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Mene pa zanima kako je s tem primerom, meni smrdi po nategu
stupid-1.gif

Kupiš mobilni telefon pri operaterju, po 5 dneh se izkaže da je pokvarjen. Imaš pravico zahtevat novega, čeprav te oni sveto prepričujejo da je zdaj nek nov zakon, ki to določilo črta in velja še samo za 24 ur po nakupu? je to res
confused-1.gif
Oni ga seveda hočejo dat v popravilo, jaz pravim da mi ga morajo v 8 dneh zamenjati, če gre za napako

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
...jaz pravim da mi ga morajo v 8 dneh zamenjati, če gre za napako

Če gre za stvarno napako, ga morajo ali menjat, ali popravit ali vrnit denar ali (še nekaj) v krepko daljšem času, kot osmih dneh.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Vsako blago ti mora trgovec vzeti nazaj v roku 8 dni in vrniti kupnino.

Nedavno sem v Bigbangu kupil ožemalec za pomaranče, ki je nekam slabo delal. Čez 3 dni ga nesem nazaj, povem da gre za vračilo, prodajalka mi brez problemov naredi zapisnik, na blagajni pa so mi vrnili keš, čeprav sem plačal s kreditno! Brez vprašanj, brez problemov...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Ni res, dolžnost. Samo premalo potrošnikov se zaveda svojih pravic.

Ma ne seri o teh osmih dneh... Zakonsko tu ni nič obvezujočega. Druga stvar je pa prodajalčeva dobra volja. In Big Bang je ima ponavadi dosti.

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Torej lahko grem po pomivalni stroj, ki ga rabim za fešto, da bom pomil na kile krožnikov in 7. dan jim ga vrnem da mi ni všeč...pa dobim denar back?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Torej lahko grem po pomivalni stroj, ki ga rabim za fešto, da bom pomil na kile krožnikov in 7. dan jim ga vrnem da mi ni všeč...pa dobim denar back?

Po Baltazarjevo da, po moje pa se bodo v trgovini po tleh valjali od smeha.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Ni res, dolžnost. Samo premalo potrošnikov se zaveda svojih pravic.

Ma ne seri o teh osmih dneh... Zakonsko tu ni nič obvezujočega. Druga stvar je pa prodajalčeva dobra volja. In Big Bang je ima ponavadi dosti.
Z A K O N O VARSTVU POTROŠNIKOV

46.c člen

(1) Pri pogodbah, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku.

Zdaj pa še preberi pogoje za vračilo blaga po trgovinah in boš videl podobno besedilo. Torej ime zahteva po vračilu blaga brez razloga zakonsko podlago in trgovci jo vedno bolj upoštevajo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.078
113
Citat:

(1) Pri pogodbah, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov , ima potrošnik pravico, da v petnajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku.
Torej preko interneta, od akviziterjev, ... če pa kupiš v trgovini, je pa dobra volja prodajalca, da tvoj zajeb nazaj vzame.
Seveda tu ne govorimo o pokvarjenih izdelkih, ampak tehnično izpravnih.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
No, najdi mi člen, ki zakonsko določa, da mora prodajalec vzeti nazaj karkoli si kupec sprdne? Ker ga ne boš našel (in da boš nehal prodajato meglo), ti ponujam, da si prebereš tole. Menim, da bi oni bili kar dovolj kompetentni za takšne trditve...kaj pa ti praviš?

To,.kar si ti nalimal pa je popolnoma drug svet in ti že v besedilu piše... "Pri pogodbah, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov...". Recimo blagajna v Big bangu meni sliči na poslovni prostor...tebi ne?