Vprašanje za zaposlene na Mobitelu:200 EUR data

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Vsem priporočam vklop funkcije sms alarm, pri kateri pri 90% porabljenih količinah uporabnik prejme sms (ali e-mail) z opozorilom.

a tako storitev omogoča tud simobila al je to samo pr mobitelu
Tudi mene to zanima. + Ali je kak opcija, da ti avtomatsko onemogoči prenos podatkov, ko si v tujini? Mobitel to ima, kolikor vem. Bliža se morje, že s tem bo dosti stroškov, ni treba da me še zaradi prenosa podatkov ucurijo.
grin1.gif

Meni HTC Hero avtomatsko, ko sem na tujem signalu, onemogoči podatkovne povezave. Imam tako naštimano, da mi ni treba skrbet kdaj imam signal in kdaj ne... (se vsake tolk dol ob meji nahajam na vikendu, pa lovi oba signala).

Torej androidi imajo to v aparatu. Verjetno pa tudi kakšni ostali pametni telefoni.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
V tujini je to obvestilo za vse slovenske operaterje po moje obvezno za DATO od 01.07.2010 naprej.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Samo v EU, drugje pa ne. Ne vem, kako bo uredil Simobil, pri Mobitelu bo recimo podatkovni limit veljal za cel svet in ne samo za EU. Po svoje logično saj je data izven EU praviloma dražji kot v EU, torej so lahko tudi neprijetna presenečenja bolj boleča.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pri Tušmobilu je GPRS promet v tujini omejen z dvema kvotama. Kvota za EU na cca 50 EUR oz cca 32 MB in dodatno 32 MB izven EU (cene tu varirajo od operaterja do operaterja). Pri preseženih 90% kvote dovoljene porabe uporabnik faše SMS, pri 100% kvote ne more več surfat. Ta omejitev je v pogonu že par mesecev.

Uporabnik si lahko limit med mesecem z mobilnikom na WAP portalu dvigne še za dodatnih 32 MB v EU in 32 MB izven EU. Za večje in trajne limite porabe GPRSa v tujini, pa samo če gre na poslovalnico s krvjo podpisat.