Vprašanje za zaposlene na Mobitelu:200 EUR data

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Imam paket povezani 33. WIFI doma ni deloval tako, da sem začasno uporabil UMTS od Mobitela. In pozabil ugasniti računalnik (to je bilo včeaj zvečer), vmes pa torrent veselo šiba in prenaša podatke (HSDPA modem) . In danes me kličejo da je račun če 200 EUR brez DDV. Ja ven, da sem si sam kriv in bom račun tudi plačal. Zanima pa me če se da dogovoriti za kakšen popust ali znižanje oz karkoli v tej smeri. Če bi že hotel toliko nalagati preko UMTS bi si vzel unlimited za 29 EUR pa mir.

Ima kdo kakšne izkušnje s tem? 15 let sem že naročnik ampak očitno to danes nič ne šteje več. Ali pač?

Vsaka pomoč zelo dobrodošla

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Vsem priporočam vklop funkcije sms alarm, pri kateri pri 90% porabljenih količinah uporabnik prejme sms (ali e-mail) z opozorilom.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Edina šansa ti je, da probaš it osebno na kak mobitelov center in se probat pogovorit z vodjo oziroma kom, ki bi ti lahko "pogledal skozi prste" ampak močno dvomim, da se boš karkoli zmenil, ker v končni fazi, si sam kriv, ni šlo za nobeno napako sistema. Polek tega, lahko bi te še prijavili zaradi DLjanja torrentov
tongue-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Odpisali ti tega ne bodo, se pa bo morda dalo zmeniti za kakšno obročno odplačevanje ipd. Če bi kar odpisovali bi se vsak mesec našlo nekaj sto ali tisoč takšnih primerov, nekaj od tega verjetno resničnih, ostali pa namišljeni. Težko ali nemogoče pa je presoditi kdo kam spada. Še dobro, da so te klicali. Si predstavljaš, da te ne bi in bi spumpal za kakšnih 1.000 EUR?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Saj lahko prenaša torrente. Saj se tudi legalne stvari prenašajo preko p2p omrežij in čisto možno, da je on te prenašal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Samo če si na zasilni povezavi, kjer se podatke računa po količini moraš pač ugasniti torrente za tisti čas.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Frend je na pred mesecem na Hrvaškem "nevede" pokuril za 200 EUR podatkov, nakar so mu začasno onemogočili uporabo podatkovnih storitev (na njegovo srečo). Ko je dobil domov račun, je bila postavka tudi "-120 EUR", tako, da je plačal samo 80 EUR. Mobitel je sam od sebe dal 120 EUR popusta, brez da bi se frend kaj bunil.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Če bi bil smotan bi napisal, "vidiš, tako pa delajo pri Mobitelu".

Ampak bom korekten. Tvoj prijatelj je po ceniku skuril za 200 EUR podatkov. To se pokaže na računu. Dejstvo pa je, da ima Mobitel pri T-Mobile Hrvaška 60% popusta za podatkovni prenos in ta popust se na računu pokaže. To je tistih 120 EUR popusta.

Ta popust ostaja tudi po 1. 7. 2010 torej je za podatke na Hrvaškem najbolje izbrati T-Mobile, če si Mobitelov uporabnik. V bistvu je T-Mobile najbolje izbrati kar za vso komunikacijo in preskočiti VIPnet ter tele2.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
kaki pa je obračunski interval za gprs povezavo v hrvaških omrežjih? ti sprve cuknejo 100k?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Samo če si na zasilni povezavi, kjer se podatke računa po količini moraš pač ugasniti torrente za tisti čas.

Pa uporabniki razmisljajo o tem ? Ocitno ne.

Se vecji problem je kar Windows Update in podobne storitve za druge programe (npr. Java), ki - odvisno sicer od nastavitev, upostevam privzete, kar ima vecina uporabnikov - prenasajo precejsnje kolicine podatkov, pa nic od tega ni kriticno, da bi se moralo prenasati po zacasni zasilni povezavi. Tako bi lahko naklepal 200 MB z nekaj malega nesrece tudi brez kakrsnihkoli torrentov ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Se bodo pa navadili. Operaterji niso vzgojitelji v vrtcu. Najlažje se je delati neumnega potem, ko prav zaradi šlamparije ali neumnosti ustvariš stroške. Če kdo meni, da ni sposoben skrbeti za podatkovni prenos in vse stvari, ki ga uporabljajo, naj pač vzame bodisi neomejen internet, bodisi priklopi računalnik na fiksno internetno povezavo. V skrajnem primeru pa naj si pri operaterju onemogoči podatkovni prenos. To lahko vsak naredi tudi za tujino, v EU in na Hrvaškem pa bo, vsaj pri Mobitelu, od 1. 7. 2010 veljal limit 60 EUR za podatkovni prenos. Limit se lahko seveda spremeni, 60 EUR je generična (default) vrednost. Tako da sanjski računi na račun prenosa podatkov med dopustom ne bodo izgovor za udrihanje po drugih, ki niso nič krivi.

Res me zanima, ali se ljudje tudi zavedajo, da imajo na telefonu Moneto. V vsakem primeru je telefon pač naprava, s katero lahko naredimo ogromno, seveda pa ne zastonj. In če ravnamo neumno, bodo kot osli tudi plačali. Samo potem si je pač treba priznati, da je uporabnik osel, ki je dobil lekcijo za naprej.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

Se vecji problem je kar Windows Update in podobne storitve za druge programe (npr. Java), ki - odvisno sicer od nastavitev, upostevam privzete, kar ima vecina uporabnikov - prenasajo precejsnje kolicine podatkov, pa nic od tega ni kriticno, da bi se moralo prenasati po zacasni zasilni povezavi. Tako bi lahko naklepal 200 MB z nekaj malega nesrece tudi brez kakrsnihkoli torrentov ...

Sicer pravijo, da po toci zvoniti je propozno... ampak ...

Ce ne zna prej pomislit na to, ga enkratni visok racun skoraj gotovo izuci, da bo naslednjic na to se kako pozoren
smile-1.gif
... Sam sicer se nisem imel takega presenecenja... vendar sam poskrbim, da se v tujini podatki ne pretakajo ... razen, ce je to nujno potrebno... a takrat zavestno "dvigam" racun...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
"Izkusnje so najboljsa sola, le solnina je draga"
smile-1.gif

Za tehnicno pismene ne vidim nobene tezave; vecji problem se mi zdijo tisti, ki komaj uspejo prikljuciti modem na racunalo in pritisniti Connect, se manj se jim pa sanja kaj vse racunalo pocne v ozadju, medtem ko oni gledajo e-mail.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
"Izkusnje so najboljsa sola, le solnina je draga"
smile-1.gif

Za tehnicno pismene ne vidim nobene tezave; vecji problem se mi zdijo tisti, ki komaj uspejo prikljuciti modem na racunalo in pritisniti Connect, se manj se jim pa sanja kaj vse racunalo pocne v ozadju, medtem ko oni gledajo e-mail.

Ampak operaterja pa tudi v takem primeru ne moremo kriviti... Po eni strani hocemo cimbolj enostavno resljive resitve... po drugi strani pa bi morali na vsakem koraku uvesti kontrolo, kjer bi bilo potrebno nekajkrat potrditi doloceno odlocitev ...
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Primer je Windows Vista. Pa ga ljudje še vedno serjejo, obenem pa pizdijo ker morajo ves čas klikati OK.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Vsem priporočam vklop funkcije sms alarm, pri kateri pri 90% porabljenih količinah uporabnik prejme sms (ali e-mail) z opozorilom.

a tako storitev omogoča tud simobila al je to samo pr mobitelu

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Podobno se je meni zgodilo. Na laptopa iz delavnice, ki ni nikoli na netu, priklopim gsm in grem brat pošto. Čez nekaj časa slučajno malo pogledam proti uri na PCju in vidim, da vleče dol nek 300mb za Adobe, pa SP3 za XPje... tako da sem hitro "prebral" za 200mb "pošte". Na srečo imam 1gb zakupljen...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:

a tako storitev omogoča tud simobila al je to samo pr mobitelu
Tudi mene to zanima. + Ali je kak opcija, da ti avtomatsko onemogoči prenos podatkov, ko si v tujini? Mobitel to ima, kolikor vem. Bliža se morje, že s tem bo dosti stroškov, ni treba da me še zaradi prenosa podatkov ucurijo.
grin1.gif