Vprašanje za vse počasnele...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Neki ne znaš prehitevat, če boš prov prehitevu bo vseen če da gas. Itak boš v trenutku ko boš vzporedno z njim imel 40 kmh več kot on. Če tega ne morš zagotovit, pač ne prehitevat. Ne morš s prazno ritjo srat.

Ni res. Mam sedaj kar probleme z 80-90 konji. Če se človek spredaj odloči, da bo jebal v glavo te jebe. Razen če res ne narediš zahrbtno. Se voziš nekaj km za njim na 100m razdalje. Cesto moraš itak poznat in potem izza ovinka hop mimo. Fascinantno je tole, da se potem odpeljem naprej tistih 90 avto pa na hitro zaostane. Sedaj, ko nima več nobenega za sabo, ni več zanimivo in potem odsanja naprej in čaka novega norca, da mu bo pokazal kako se vozi. Ma u 3pm. Od sedaj naprej, mi samo še eden to naredi. Pokličem policijo in da vidmo če bojo kaj ukrepal. Ma najbrž jih ne bo, ker jih ni, al pa so zaposleni s skrivanjem po grmovju, skrbeč za mojo varnost. Biseri.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:
Meni gredo pa najbolj na organ tisti asi, ki po ovinkih vozijo kot po jajcih, potem pa pride ravnina kjer bi ga lahko prehitel pa gasa miki...

Jaz sem že tak.

Čez Ljubeljske ovinke se mi redno limajo na rit razni dinamiki, pa se meni sploh ne zdi da bi šel počasi
confused-1.gif
čudaki

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Zakaj je treba vsakemu, ki vas prehiteva žmigat z lučmi in krilit zadaj?

Danes se je eden počutil, da je to potrebno, ko sem si jaz, dinamik, drznil prehitevat dva od štirih v koloni, na, ne boste verjeli, dolgem, preglednem in s prekinjeno črto označenem odseku. Norec. Aja, omejitev je bila 90, kolona pa je šla 70.

Vedno znova se mi nasmeje zaradi česa se folk razburja, itak jih pa nimam dolgo v vidnem polju
hysterical-1.gif

ZATO:

52. člen

(prepoved prehitevanja)

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

.................
6. če se po prehitevanju ne bi mogel varno vključiti na smerno vozišče oziroma na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem;
(POVSEM JASNO JE, DA SI IZSILJEVAL PREDNOST, SAJ SI PREHITEVAL VOZILA V KOLONI, KI SO VOZILA NA MINIMALNI VARNOSTNI RAZDALJI 1 SEKUNDE IN SE VRINIL TAM KJER TI NI MESTO!)

................
10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

.....................

(3) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 1., 2., 10., 11., 12. ali 13. točke prvega odstavka tega člena.

(4) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 5., 6. ali 9. točke prvega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
(ČE BO ALAH MILOSTEN, BOŠ KMALU BREZ IZPITA! 12 PIK ŽE IMAŠ, MAR NE?!)

Citat:
Uporabnik juris pravi:
Zakon pravi, da mora voznik hitrost in način vožnje prilagoditi tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje.

Zakon tudi pravi, da udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o pravilih cestnega prometa, voznikih, motornih vozilih ter s predpisi o cestah.

Po tvoji logiki, lahko jaz pričakujem, da je med njimi primerna varnostna razdalja
grims-1.gif

očitno si ti eazyev alter ego, enako fanatičen, pa še za alaha si

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Po tvoji logiki, lahko jaz pričakujem, da je med njimi primerna varnostna razdalja
grims-1.gif

Ah neeeee..... to se spregleda. Glavni krivec je bedak, kateri bi se rad vozil po omejitvah in ne 30-40 manj.
uf-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Je pa tudi kar tipično, da tipi s slabimi avti s prehitevanjem zdravijo komplekse.

Jaz se nikoli ne poglabljam v psiho šoferjev, ki jih prehitim, niti jih potem ne opazujem v ogledalu ali kaj takega, raje spremljam promet pred seboj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Zakaj je treba vsakemu, ki vas prehiteva žmigat z lučmi in krilit zadaj?

Danes se je eden počutil, da je to potrebno, ko sem si jaz, dinamik, drznil prehitevat dva od štirih v koloni, na, ne boste verjeli, dolgem, preglednem in s prekinjeno črto označenem odseku. Norec. Aja, omejitev je bila 90, kolona pa je šla 70.

Vedno znova se mi nasmeje zaradi česa se folk razburja, itak jih pa nimam dolgo v vidnem polju
hysterical-1.gif

ZATO:

52. člen

(prepoved prehitevanja)

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

.................
6. če se po prehitevanju ne bi mogel varno vključiti na smerno vozišče oziroma na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem;
(POVSEM JASNO JE, DA SI IZSILJEVAL PREDNOST, SAJ SI PREHITEVAL VOZILA V KOLONI, KI SO VOZILA NA MINIMALNI VARNOSTNI RAZDALJI 1 SEKUNDE IN SE VRINIL TAM KJER TI NI MESTO!)

................
10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

.....................

(3) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 1., 2., 10., 11., 12. ali 13. točke prvega odstavka tega člena.

(4) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 5., 6. ali 9. točke prvega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
(ČE BO ALAH MILOSTEN, BOŠ KMALU BREZ IZPITA! 12 PIK ŽE IMAŠ, MAR NE?!)

na podlagi česa je že to (zgoraj odebeljeno) povsem jasno? je Killakhan spreminjal vsebino postov in je prej omenil da se je vrinil vmes ali si enostavno jasnovidec? ali si pa pač samo pacient, ki pametuje o stvareh v prometu, ko se ga pa izzove pa ostane tiho? ---> X-hair & vožnja po švici pa to....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce si se peljal 40 hitreje od njih (ti 90, oni 50, omejitev 90), potem jih nisi prav dolgo gledal ... Vsekakor manj casa, kot je trajalo pisanje sporocila tukaj. Nima se smisla obremenjevati z vsakim, ki telovadi in preizkusa delovanje dolgih luci.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
Jaz sem teden nazaj mahal enemu takemu talentu, ki se mi je nalimal na rit in mi blendal, ker se mu 200 m pred cestninsko postajo nisem umaknil na desni pas, ravno sem prehitel nekaj počasnejšega na desnem pasu, peljal sem še vedno nekaj čez omejitev. Iz tega da sem se dotaknil bremze se ni nič naučil, tudi iz tega ne da je pošteno zavijugal pri tem ker je bedak vozil pol metra za ritjo in je takoj pomislil verjetno da bremzam na polno. Ko me je prehitel pa mi odpre okno in kaže fakiča. Pa normalno da sem mu začel mahati, zaslužo si je itak eno na gobec, ne samo mahanje.

Cestni cigani, niste samo vi na cesti, narejena je za vse nas. Blinkanje je zelo nevljudno, pa še prekršek je, da sploh ne rečemo kaj glede vožnje pol metra za ritjo.....a bi rad čez mene zapeljal ali kaj misli s tem? Meni se dostikrat mudi, imam slab dan zaradi milijon razlogov ali bi preprosto samo rad peljal z neko konstantno hitrostjo, pa za to še ne krivim nekoga pred mano, tudi če pri omejitvi 90 vozi 60.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ce si se peljal 40 hitreje od njih (ti 90, oni 50, omejitev 90), potem jih nisi prav dolgo gledal ... Vsekakor manj casa, kot je trajalo pisanje sporocila tukaj. Nima se smisla obremenjevati z vsakim, ki telovadi in preizkusa delovanje dolgih luci.

40 hitreje nisem jaz nikjer omenjal. Je bilo pa 30(60 in 90). Gledal sem ga cca. 30 sekund, do naslednje ravnine, kjer sem prehitel še ostala dva.

Drugače pa se s takimi ne obremenjujem, načeloma se jim celo smejim, samo me pa skrbi za ostale udeležence, v katere se zna tak jeznoritež potem zaletet (mene itak ni več blizu).

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Eden od razlogov zakaj si lastim 300ps avto.

Sploh se ne obremenjujem z drugimi. Užitek je prehitevat, ko te ne skrbi ali boš prišel mimo ali ne, sekundo dve pa si mimo počasnele.
cheer.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Drugače pa se s takimi ne obremenjujem, načeloma se jim celo smejim, samo me pa skrbi za ostale udeležence, v katere se zna tak jeznoritež potem zaletet (mene itak ni več blizu).

Res je. Mi smo pošlihtal zedeve. In potem tale zaritnež ves razpizden gre naprej in bo lahko naredil napako. In ravno ko bo naredil napako, se mu bo nasproti pripeljel Viper XXL. Super, ane viper. Če si pač avtomobil prehitel, greš nazaj desno in je. Jaz to vedno naredim, če je kdo za mano. Res ne vem, zakaj bi ga zadrževal za sabo. Bojo že policaji naprej urgiral. Sej so radi na cestninskih postajah, ker tam je vsak teden kakšen mrtev.
hysterical-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik KillerKHAN pravi:

grims-1.gif

očitno si ti eazyev alter ego, enako fanatičen, pa še za alaha si

Po normalni človeški (ne rdeče-zobato pošastni) logiki ti to vidiš, drugače ne bi videl dooooolge ravnine za prehitevanje. In če upočasnjena kolona vozi na minimalni varnostni razdalji, je to seveda zakonito. Ampak ti to seveda veš, le tvoj bedasti otročji ego (stavim, da imaš frizuro na X) ti ne da, da ne bi nekomu nekaj dokazoval.
Če pa kolona vozil pred tabo vozi celo na zakonsko in seveda umsko prekratki razdalji, potem je tisti, ki jo gre prehitevat (rdeče-zobata pošast, X lasulja, .....) in se posiljevat vmes, totalen bedak, i*iot in sploh oseba, ki bi ji vesoljski kresalčki morali takoj in za večno odvzeti VD.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
aha, da povzamem na kratko to dolgovezenje.

1. Zakon velja samo takrat, ko ga rabiš ti za tvoje argumente.

2. Če cincaš, potem lahko voziš na prekratki varnostni razdalji (seveda jaz nikjer nisem omenjal, da so vozili preblizu skupaj, ampak je to produkt tvojih blodenj - ali morda neustrezne medikamentozne terapije?)

3. Avatarji so dejanske slike uporabnikov. Potem mi razloži zakaj imam frizuro na x, če se na sliki vidi da nimam las?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
aha, da povzamem na kratko to dolgovezenje.

1. Zakon velja samo takrat, ko ga rabiš ti za tvoje argumente.
Seveda! Zakon je orodje in jaz ga uporabljam za svoje, ne tvoje koristi.

Citat:
2. Če cincaš, potem lahko voziš na prekratki varnostni razdalji (seveda jaz nikjer nisem omenjal, da so vozili preblizu skupaj, ampak je to produkt tvojih blodenj - ali morda neustrezne medikamentozne terapije?)
Sam praviš, da so vozili v koloni. Če so vozili v koloni, potem zate vmes ni bilo zakonitega prostora. Pika!

Citat:
3. Avatarji so dejanske slike uporabnikov. Potem mi razloži zakaj imam frizuro na x, če se na sliki vidi da nimam las?
Avatar odraža tvojo dušo, tvoje misli, tvojo samopodobo in predvsem tvojo predstavo o tem, kaj naj si drugi mislijo o tebi. Ne bi sicer zahajal v to, a prva predstava drugih o tebi je "pošastna".
Sicer imaš pa možgane defintivno na X, če si že plešast.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Ircar nimam več petke a veš :D Sej gas dajo itak smao tisti ki imajo dobre avte...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ko me je prehitel pa mi odpre okno in kaže fakiča. Pa normalno da sem mu začel mahati, zaslužo si je itak eno na gobec, ne samo mahanje.

E, vidis: napaka. Ti bi moral tudi odrolati sipo, pokazati z levo roko najprej nanj, potem pa (s palcem in kazalcem) priblizno toliko dolzine, kot znese njegov sredinec, in s ksihtom nakazati "A samo toliko ?", skupaj s prizanesljivim nasmeskom
evil.gif
Ce bi zraven se bruhnil v smeh, bi bila pa sploh zmaga.