Vprašanje za vse počasnele...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zakaj je treba vsakemu, ki vas prehiteva žmigat z lučmi in krilit zadaj?

Danes se je eden počutil, da je to potrebno, ko sem si jaz, dinamik, drznil prehitevat dva od štirih v koloni, na, ne boste verjeli, dolgem, preglednem in s prekinjeno črto označenem odseku. Norec. Aja, omejitev je bila 90, kolona pa je šla 70.

Vedno znova se mi nasmeje zaradi česa se folk razburja, itak jih pa nimam dolgo v vidnem polju
hysterical-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
težko situacijo komentirat, dobro bi bilo slišat kaj bi imel oni drugi za povedat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pa ni to ena situacija, na regionalkah praktično ne smeš prehitevat, ker folk izjemno rad žmiga zadaj potem, da ne omenim novega ljudskega športa, da dajo gas, ko jih prehitevaš
bonk.gif

naslednji avto bo mel 200ps...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
pa ni to ena situacija, na regionalkah praktično ne smeš prehitevat, ker folk izjemno rad žmiga zadaj potem, da ne omenim novega ljudskega športa, da dajo gas, ko jih prehitevaš
bonk.gif

Men gredo bolj na [censored] uni ka dajo gas, ko jih prehitevaš. Če krilijo me prou boli [censored]...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Meni je tudi en bučko danes tako zameril, da sem ga dohitel na LJ obvoznici, da je kake pol ure pral zadnjo šipo, preden se je umaknil. Briga me, moj avto je vedno umazan. :D

Sam je seveda ves čas visel na telefonu. To je pa seveda čisto ql, ko voziš slabih 130.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.989
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Folk je živčen, malo zaradi propada države malo zaradi egov! Sam ne trobim, ne krilim z rokami niti ne blendam, mi pa zavre takrat ko kakšen skoči pred mano da moram žlajfat, al pa takrat ko telefonira in mu dol visi za vse v prometu. Pri telefonih prednjačijo ženske!

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Tip je pač lovil muho in ko je sedla na ročko za blende je pač tm okol lomastu. Ni lahko ujet muhe. Ti domišljavček ti, misliš da se vse vrti okoli tebe.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
bonk.gif

Men gredo bolj na [censored] uni ka dajo gas, ko jih prehitevaš. Če krilijo me prou boli [censored]...
Neki ne znaš prehitevat, če boš prov prehitevu bo vseen če da gas. Itak boš v trenutku ko boš vzporedno z njim imel 40 kmh več kot on. Če tega ne morš zagotovit, pač ne prehitevat. Ne morš s prazno ritjo srat.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Rešitev je dokaj enostavna.

Kupi si starejšega BMWja (v nekaterih predelih SLO Audija) temne barve, vstavi v žaromete fake xenon in si pobrij glavo.

Le redkokateri ti bo še blendal
tongue-1.gif

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Meni gredo pa najbolj na organ tisti asi, ki po ovinkih vozijo kot po jajcih, potem pa pride ravnina kjer bi ga lahko prehitel pa gasa miki...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Tudi sam imam nekaj takih izkusenj, je pa res da sem prhiteval preko omejitev...
Tudi ti si ga nekaj "sral" glede na to da si prehitel samo 2 od 4 vozil v koloni. Sem pa vceraj na 90 omejitev (peljati se da do 120 precej normalno)naletel na ata, ki je peljal manj kot 40. Zaradi nepreglednosti in njegovega vijuganja ga nekaj 100 metrov nisem mogel prehiteti. Ko sem ga prehitel predvidevam da me sploh ni opazil. Konjev sva imel oba priblizno enako-polo 1.2, jaz pa 75 dizel starih oslov.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:

Danes se je eden počutil, da je to potrebno, ko sem si jaz, dinamik, drznil prehitevat dva od štirih v koloni, na, ne boste verjeli, dolgem, preglednem in s prekinjeno črto označenem odseku. Norec. Aja, omejitev je bila 90, kolona pa je šla 70.

Vedno znova se mi nasmeje zaradi česa se folk razburja, itak jih pa nimam dolgo v vidnem polju
hysterical-1.gif

ZATO:

52. člen

(prepoved prehitevanja)

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

.................
6. če se po prehitevanju ne bi mogel varno vključiti na smerno vozišče oziroma na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem;
(POVSEM JASNO JE, DA SI IZSILJEVAL PREDNOST, SAJ SI PREHITEVAL VOZILA V KOLONI, KI SO VOZILA NA MINIMALNI VARNOSTNI RAZDALJI 1 SEKUNDE IN SE VRINIL TAM KJER TI NI MESTO!)

................
10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

.....................

(3) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 1., 2., 10., 11., 12. ali 13. točke prvega odstavka tega člena.

(4) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 5., 6. ali 9. točke prvega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
(ČE BO ALAH MILOSTEN, BOŠ KMALU BREZ IZPITA! 12 PIK ŽE IMAŠ, MAR NE?!)

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Zarad mene lahk un zadaj plešejo kolo če hoče, za moje pojme so history
smile-1.gif
Sem pa že opazil, da je nekdo ki ni imel prižganih luči, ko sem ga prehitel, potem celo prižgal luči... Tko da moje prehitevanje je za druge celo dobro!

Mimo vsacga se da prit (tudi mimo mene), sam tisti ki nalašč pospešujejo ko so prehitevani so pa res mal ubogi, potem je pa pač treba mašinco zavrtet do konca....