A kdo ve, če HTC pripravlja kaj pametnega na Android platformi v naslednjih mesecih. Trenutno imam iPhone 3G, sem sicer zadovoljen (všeč mi je predvsem to, da so v vsem tem času kar nekaj zadev v SW lepo pošlihtali in da je na voljo ogromno aplikacij, od tistih najbolj butastih do zelo uporabnih), vendar mi tak telefon predstavlja predvsem hobij, da lahko malo eskperimentiram s SW, seveda pa potem tudi funkcionalnost prav pride. Ker pa je iPhone 3G že malce podhranjen, če gor naložiš iOS 4+Jailbreak+neuradno omogočiš multitasking+kup drugih uporabnih neuradnih program, tako da me ob tem malce moti počasnosti, poleg tega pa si želim raziskovanja nove platforme, iščem nekaj novega. Sprva sem gledal iPhone 4, ker mi je velikost iPhone ravno pravšnja (na kaj manjšega ne bi šel zaradi velikosti ekrana, večjega si pa tudi ne želim - sem imel nekoč Qtek 9090 oz. HTC BlueAngel in se na takšno škatlo ne bi vrnil), poleg tega pa mi ustreza veliko število aplikacij, ki so na voljo (navigacija, slovarji,...), a so s ceno vseeno pretiravali, nekoliko me odvrača problem z anteno, pa tudi oblika mi ni tako grozno všeč, da bi bil to nevem kakšen razlog za nakup (sem se z njim poigral v Apple Store-u v London in kljub temu, da je tanjši kot 3G/3GS zaradi oblike ne sede tako lepo v roko -- stvar okusa). Mislim, da je izbira platforme oz. OS nekako ena prvih stvari pri izbiri, zato sem tukaj tudi začel. Na Cebitu sem zelo ampak res zelo na hitro prečekiral WM7, ki pa mi nekako ni potegnil, in me vleče bolj k Androidu, čeprav ga še ne poznam (sicer sem ga že videl v živo, vendar nič resne uporabe), a mi je všeč predvsem odprtost in pričakujem, da bo v prihodnosti tudi vedno več aplikacij. Sedaj malo gledam telefone z Androidom, ki so trenutno na voljo in mi je recimo HTC Desire všeč, a je že kar nekaj časa zunaj, tako da v primeru, da pride v naslednjih mesecih kaj novega, bi raje počakal. Zanimiv se mi zdi tudi Samsung i9000, a sem skeptičen glede plastične izdelave, njihov TouchWizz mi ravno ne potegne (bolj mi je všeč UI Sense), poleg tega pa nevem kako je s skupnostjo, ki skrbi za razne neuradne upgrade in je za HTC že precej razvita. Pri vsem tem me vseeno skrbi, da mi bo po menjavi žal, saj je uporabniški vmesnik na iPhone kar dodelan, sinhronizacija z Exchengom preko ActiveSync in s tem Push Mail deluje super, predvajalnik glasbe je krasen, aplikacij polno, vedno bolj pa me moti Applova politika omejevanja vsega mogočega od formatov (vse je treba ustrezno konvertirat), aplikacij (ne pustijo flasha recimo), do same uporabe (vse preko iTunesa, ki sicer ni slab program a ni vedno pri roki). Nikamor se mi ne mudi, tako da bom poizkušal na test dobiti kakšen telefon z Androidom, ker me zanima kako deluje pri vsakdanji uporabi, potem pa mogoče prodam iPhone-a in čakam na kakšen pameten telefon oziroma najdem ugodno vrjanto za rabjenega Desireja, če pa ima kdo še kakšen predlog pa prosim kar na dan z njim.