Vprašanje za Pošto Slovenije

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
4.3. Komu ni treba izdati računa?
Računa ni treba izdati:

kmetom, ki so oproščeni obračunavanja DDV, kadar opravljajo dobave kmetijskih in gozdarskih pridelkov in storitev končnemu potrošniku, na tržnici,
za prodajo vozovnic, kart in žetonov v potniškem prometu (vlak, avtobus, žičnice),
za znamke, koleke, vrednotnice in obrazce v poštnem prometu,
za vplačila za udeležbo v igrah na srečo, če se te izvajajo v skladu z zakonom, ki ureja igre na srečo,
za periodični tisk,
za prodajo iz avtomatov,
za prodajo kartic s kodo za polnjenje predplačniških sistemov mobilnih operaterjev iz bankomatov, omrežja GSM in interneta,
za prodajo žetonov iz menjalnih avtomatov in promet storitev na teletočkah. Več ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Poišči ga sam, vendar tak člen je nekoč bil. Prav tako nekoč računov niso rabile izdajati nekatere državne ustanove (npr upravne enote za nekatere postopke).

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006141&stevilka=6170

143. člen
(2) Obveznost izdajanja računov v skladu s 83. členom ZDDV-1 se ne nanaša na prodajo vozovnic, kart in žetonov v potniškem prometu (vlak, avtobus, žičnice); znamk, kolekov, vrednotnic in obrazcev v poštnem prometu; vplačil za udeležbo v igrah na srečo, če se te izvajajo v skladu z zakonom, ki ureja igre na srečo; periodičnega tiska; na prodajo iz avtomatov; na prodajo kartic s kodo za polnjenje predplačniških sistemov mobilnih operaterjev iz bankomatov, GSM-omrežja ter interneta; na prodajo žetonov iz menjalnih avtomatov in promet storitev na teletočkah.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Jst sem vedno poslal z odkupnino po UPN nalogu, z tem, da sem od prodajne cene odštel tisti poštarski euro in je to , to.Če je bilo zmenjeno za 30€, sem kupcu pač poslal za 29€ in je plačal še tisti euro, vse skupaj 30€. Je najceneje in v zadovoljstvo obeh.
cheer.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
dajte mi samo še to povedati, pri UPNju izpolnim samo moj TR, ime in priimek? Bo dovolj?

Ali še info od plačnika?