Vprašanje Nokia E71 in Skype

jurejen

Zelenc'
6. avg 2009
29
0
1
Vem, da ste verjetno že opisali oz. poveali akko je s tem, vendarle, ali je možna uporaba Skypa oz. internetne telefonije na Nokii E71 in kako je potem z obračunavanjem klicev oz. stroškovno učinkovito? Kako se Skype inštalira na aparat in ali so vaše izkušnje pozitivne oz. celo ali je smiselno uporabljati to na tem aparatu?

lp Jure.Jen

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz sem poskušal preko Nimbuzz programa uporabit skype in se pogovarjat...ampak smo prišli do zaključka da ko nekaj rečeš mora sogovornik počakat kar nekaj časa da to sliši in potem ti odgovori in spet čakaš v nedogled kdaj bo kaj.....zame je neuporabno......razen če imam kaj narobe naštimano pa niti ne vem.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Kadar sem v tujini,domov kličem preko Skypa!Edino moteč je zvok ki se predvaja na zunanjem zvočniku vendar problem rešim
z uporabo slušalk!Cena klica je zanemarljiva!Na zadnje sem porabil za 4min.pogovora približno 2MB prenosa,kar znese okrok
20 centov!!!!Govorim za klice iz Hrvaške z uporabo njihove VipME SIM kartice na katero lahko naložiš 100MB za 30HK!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Uporabiš SkypeOut in kličeš po celem svetu za par centov na minuto.

Rabiš samo WiFI spot ali pa kak drug poceni podatkovni prenos. Dejansko počasi ni več potrebo po kupovanju SIM kartic v tujini. Svojo pustiš noter in kličeš preko Skype-a.

Poleg tega so ameriške 1800 cifre zastonj in jih lahko tudi brez prednaloženega denarja kličeš kolikor hočeš. Uporabno, če moraš urejat kakšne letalske karte, hotele in podobno, za kar bi z našim gostovanjem zapravil majhno premoženje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ponavadi pise v prirocniku za uproabo
smile-1.gif
>> http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_E71-1_UG_sl.pdf ... Od strani 36 dalje opisuje "Internetne klice" ...

Tukaj pa so recimo navodila za Mobitelovo SIP resitev, kise imenuje M:povsod >> http://itm.siol.net/doc/2009/12/nastavitve-storitve-mpovsod.pdf

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hvala, mi je že kliknilo, za kaj se gre. Ob opisih protokola na Wikiipediji sem bil samo še bolj zmeden.

Skype tudi deluje preko tega ali rabi ločen program?

Aja, pa Simobil imam
smirk-1.gif
.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Hvala, mi je že kliknilo, za kaj se gre. Ob opisih protokola na Wikiipediji sem bil samo še bolj zmeden.

Skype tudi deluje preko tega ali rabi ločen program?

Aja, pa Simobil imam
smirk-1.gif
.

SIP je odprt protokol, ki ga uporabljajo razni VoIP ponudniki (detel, SiOL-komunikator, VoipDiscount-Slovenija free, in ostali betamax kloni), Skype pa ima svoj zaprt protokol za katerega moraš imeti na telefonu še programček. Lahko Skype za symbian, Fring (meni ljubši, ker ima še MSN, Google chat...) in še par podobnih.

Tudi jaz to na Simobilu uporabljam.

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
z app fring uporabljam skype ampak zgolj za videoklice iz skypa na skype, tak da nevem, kak deluje skype-stacionarc/gsm. vse to na e71
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Fring in Skype za Symbian imam... samo SIP mi je bil neznan izraz.

Hvala za pojasnilo!