Vprašanje glede plače

grozni

Zelenc'
22. jul 2010
3
0
1
Pozdravljeni!

Imam zgolj eno precej resno vprašanje in ker je v temle kotičku največ ljudi, sem ga postavil sem. Jutri imam namreč dokaj pomemben razgovor za delovno mesto Vodja logistike v dokaj velikem podjetju v Sloveniji. Upravljal bi s cca. 30 kamioni, skladiščem itd. Skupaj naj bi vodil cca. 35 ljudi. Ker pa sem na tem področju zelo frišen, praktično brez izkušenj, me zanima, kateri znesek naj navedem pri vprašanju glede pričakovane plače? Resnih odgovorov bom zelo vesel, lahko jih posredujete tudi na ZS.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.657
3.161
113
v lokalni ostariji
hmm

5 točk za pogum:) logistika ni tko simpl...

drugače pa logistiki imajo od 1300€ naprej plače... je pa dejstvo da se na logistiki da veliko privarčevati ali pa izgubiti... odvisno kak je logistik...

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
če boš postavil prenisko - boš ispadel neresen
če boš postavil previsoko - boš ispadel neresen

Ma nevem - 1300 neto

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.171
4.148
113
Ko (če?) te vprašajo okrog plače obrneš vprašanje naokoli .. skratka glede na to da ponujajo precej "resno" delovno mesto rečeš nekaj v stilu: "ja, minimalc .. plus seveda delež mojega prispevka k zaslužku firme"! Glede na to da operiraš dirketno s premoženjem firme je to tudi edini pameten odgovor; dober vodja je vreden namreč toliko (minus nekaj za firmo) kot ustvari doprinosa napram slabemu vodji.

Sicer pa pri pogovorih zadnje čase nihče ne sprašuje po plači ampak povejo, da je situacija slaba (sploh v transportu) in ti bodo ponudili kar precej grd znesek glede na odgovornost. Na tebi je samo a vzameš ali ne ...

grozni

Zelenc'
22. jul 2010
3
0
1
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmm

5 točk za pogum:) logistika ni tko simpl...

Tega se zavedam.
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
drugače pa logistiki imajo od 1300€ naprej plače... je pa dejstvo da se na logistiki da veliko privarčevati ali pa izgubiti... odvisno kak je logistik...

Se strinjam. Sam sem sicer meril nekje na 1,5k€, s tem, da sem si pustil kakšnega stotaka manevrskega prostora. Potem pa smo nekje pri omenjenih cifrah.

Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
če boš postavil prenisko - boš ispadel neresen
če boš postavil previsoko - boš ispadel neresen

Se zavedam, zaradi tega me je tudi strah tega vprašanja.

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer pa pri pogovorih zadnje čase nihče ne sprašuje po plači ampak povejo, da je situacija slaba (sploh v transportu) in ti bodo ponudili kar precej grd znesek glede na odgovornost. Na tebi je samo a vzameš ali ne ...

V tej konkretni firmi, kjer so za krizo bežno slišali nekaj iz medijev je to dosti aktualno vprašanje. Vem, ker sem že bil na enem razgovoru pri njih za drugo dosti podobno, vendar nižje rangirano delovno mesto.

Citat:
Uporabnik kingroad pravi:
nevem kdo bi v teh kriznih časih sploh vzel nekoga ki nima izlušenj?

lp

Na srečo se najdejo tudi takšni.
wink-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.043
6.248
113
blizu močvirne prestolnice
Pri vprašanju plače odgovori da je tudi to eden od dejavnikov ni pa na prvem mestu , da ti je prvo mesto delati v dobrem kolektivu kjer boš dobil čim več delovnih izkušenj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.171
4.148
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
-nekaj za firmo je več kot 90% tega kar ti prihraniš.

Če si dober in je situacija dobra ja, če si slab pa v teh časih ko je transport v krizi pa je včasih celo minimalc več kot pa dejanski doprinos.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.171
4.148
113
Citat:
Uporabnik grozni pravi:
Citat:

V tej konkretni firmi, kjer so za krizo bežno slišali nekaj iz medijev je to dosti aktualno vprašanje. Vem, ker sem že bil na enem razgovoru pri njih za drugo dosti podobno, vendar nižje rangirano delovno mesto.

Glej v trenutku ko omeniš 30 kamionov VEM da ni rožnato; sicer če praviš da je veliko podjetje lahko govoriš o podjetju katerega primarna dejavnost je druga in ima zraven še lasten logističen oddelek. Domnevam da gre za kakšno trgovsko podjetje/verigo ali se motim?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ugotovi kakšne plače imajo v tej firmi ostali vodje nečesa, kakšno sužnji in kakšno faraon
potem ugotovi kakna je plača za tako delo v sorodnih podjetjih
pa vedno se pogovarjaj o bruto in ne o neto znesku

grozni

Zelenc'
22. jul 2010
3
0
1
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
-nekaj za firmo je več kot 90% tega kar ti prihraniš.

Če si dober in je situacija dobra ja, če si slab pa v teh časih ko je transport v krizi pa je včasih celo minimalc več kot pa dejanski doprinos.

To, da je transport v krizi je za dotično podjetje celo plus, saj ima vse transportne storitve outsourcane. In ker je ponudnikov transp. storitev več, kot je odjemalcev, so debate okrog cen lahko zanimive. Sicer pa je transport le polovica vseh del. obveznosti tistega, ki bo prevzel to delovno mesto.

Citat:
...sicer če praviš da je veliko podjetje lahko govoriš o podjetju katerega primarna dejavnost je druga in ima zraven še lasten logističen oddelek. Domnevam da gre za kakšno trgovsko podjetje/verigo ali se motim?

Praktično gre za prodajo na debelo, ja.

Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ugotovi kakšne plače imajo v tej firmi ostali vodje nečesa, kakšno sužnji in kakšno faraon
potem ugotovi kakna je plača za tako delo v sorodnih podjetjih
pa vedno se pogovarjaj o bruto in ne o neto znesku

Za poizvedovanje je premalo časa, ker sem v ta razgovor padel kot strela iz jasnega, dobesedno iz danes na jutri. Okrog plač se pa vedno pogovarjam o neto znesku, kar dam človeku tudi jasno vedeti.

Torej, pod črto bi lahko rekel, da je moje prvotno razmišljanje o 1,5k€ bilo kar pravilno. Hvala vsem za odgovore.
wink-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
@grozni

Lepo so ti zgoraj napisali, da se pogajaj o bruto znesku.

Če se boš dogovarjal o neto znesku (pa četudi boš to povedal), te bodo peljali scat.

Verjemi

LP

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Začetnik, brez izkušenj, sprašuješ na forumu, kako in kaj in pričakuješ 1500 evrov plače (B),
bonk.gif

Lepo vas prosim, treba se je prej izkazat, šele nato se lahko poteguješ za dobro plačo, glede na delovno mesto, izkušnje, izobrazbo, delovne navade itd.
Začetniki imajo vedno res smešno nizko plačo, pa naj bo to avtomehanik ali strojni inženir in vrjemi mi mi lahko danes izkušeni avtomehanik po 1500 evrov plače na mesec (NETO) seveda z nadurami.

Nazadnje urejeno:

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
+ da si odpre nov nick.

Zahtevaj 1500 neto, če vprašajo zakaj, pa reci, da zato, ker si sposoben. Nikar se ne podcenjuj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Daj žajfa ne pametuj, model bo dispečiral 30 kamionov, kaj misliš da bo to počel za 600 evrov?

Zdaj če si ti revšče brez ižušenj se nemoreš primerjat z nekom šolanim brez izkušenj.

Samo da upravlajš skladišče je fuk pa pol, gledam pri nas vodja skladišča je jebena stranka.

Tale bo pa imel še za 30 šoferjev za mislit.

Dispečerka pri taksi službi dobi 4e/h, če si tale ne zasluži dvojno, pol pa res nevem.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Kot prvo na katero "žajfo" ti misliš in ne vem, kaj si mislil s to besedo.
Kot drugič
"Nobenga" ne zanima, tvoja izobrazba, ampak DELOVNE IZKUŠNJE, SPOSOBNOST, MOBILNOST, ....izobrazba je samo vstopnica

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.108
11.200
113
model sluzbe ne bo dobil, bo pa šel na razgovor, ker se spodobi.

tako da koliko boš postavil svojo plača na tem razgovoru sploh ni bistveno. Bistvena bo izkušnja,ki jo boš dobil,da vidiš kaj se zahteva, in kako se obnašati v prihodnje in kje so tisti hakeljci..verjetno bo pa vseeno potrebno začeti bolj spodaj, pa se skozi delo dokazovati, tako delamo z našimi vodji.