Vprašanje glede neplačanega dopusta ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sam si jih moraš plačat, prispevke. Če imaš malo večjo plačo, je to kar zajeten kup denarja v daljšem časovnem obdobju.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Pa je to befel dursa ali stvar dogovora z delodajalcem?

Za daljši čas pride v poštev tudi odpoved. Vsaj sam sem storil tako, ker nisem pristaš metanja denarja skozi okno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tako sem jaz zvedel v našem računovodstvu. Zdaj če nočeš plačati prispevkov, ni panike, samo potem nisi zavarovan, če pride do kakih problemov. Nekaj piše tukaj:
http://www.finance.si/158198/Pravna_svetovalnica_Pravila_nepla%E8anega_dopusta
Citat:
Delodajalec lahko neplačani dopusta zavrne, če mu zahteve delovnega procesa tega ne dopuščajo, zato je odobritev odvisna od delodajalčevega razumevanja. Ker gre za neplačani dopust, plačilo prispevkov ni delodajalčeva dolžnost, poudarja Trampuševa.

Torej, prispevke ti lahko plača delodajalec, če hoče. Samo praviloma se to ne dogaja, češ, zakaj bi rabil več dopusta kot ti ga je dodeljeno.

No, pa tukaj piše še več:
http://www.eracunovodstvo.org/blog/racunovodstvo/izredni-neplacan-dopust/

Nazadnje urejeno:

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Prispevkov pri neplacanem dopustu delodajalcu ni treba placati. Lahko se pa delavec s podjetjem dogovori tudi drugace.

Sam sem bil na daljsem potovanju in sem se takrat dogovoril s podjetjem, da koristim neplacan dopust (poleg nadur). Sklenili smo aneks k pogodbi s katerim sem bil za vnaprej dolocen cas prerazporejen na drugo delovno mesto (mala placa) in so mi prispevke placevali oni.

Ko sem se vrnil s potovanja sem imel se vedno 26 dni tkocega dopusta.

To je recimo primer dobre prakse, ko delodajalcu ni vseeno za zaposlenega... sam sem namrec najprej mislil prekiniti del.razmerje, ker se mi ni dalo ukvarjati s tehniko.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ne delodajalcu ni treba, da ti odobri. Lahko ti rečejo da bo delovni proces trpel, pa se obrišeš pod nosom
smirk-1.gif