Vprašanje glede dopusta na HR

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Hrana in ostalo se ne splača vozit, če je tam kakšna večja trgovina. Razen raznih začimb ipd..., če si v apartmaju.

Pijača je pa draga, sploh voda. Sej ni da nekaj ful plačaš, ampak se ti zdi zaman dat več za vodo kot bi dal v Sloveniji za isto količino 100% soka.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ma tle sva kupila pijačo pa take nepokvarljive stvari, ker grem prvič na ta otok, težko vem kako je tam s trgovinami in ponudbo, sploh glede na majhnost otoka, itak pa imava v avtu še placa za 5 otrok, tko da je čist vseen kok stvari tukaj kupiva.

to mi niti ni tako bitno, samo glede kun/€ me je zanimalo, ker sem pač mislila da bi kar z € plačevala, sam zdej vidim da se ne splača, pa glede računalnika...

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
Poleg vode je še ena stvar bistveno dražja...sadje...začetek julija Pula kg naktarin 4E v obični trgovini...odklop

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Zdej pa zaresno vprašanje: kako to, da sta se odločila za Šolto in ne npr. za Brač, Hvar ? Kolega je bil na Šolti, pa je ni ravno pohvalil .. OK, stvar okusa, seveda.
Torej, si dobila kaka priporočila, a gresta na "blef"?

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik nexi pravi:
Poleg vode je še ena stvar bistveno dražja...sadje...začetek julija Pula kg naktarin 4E v obični trgovini...odklop

INDEED !

Pa če pomisliš, kolk paradajza pa breskev dol rase, je res
bonk.gif
, .... ampak očitno ekonomska računica (ali bolje, povpraševanje)pokaže, da "može"

Nazadnje urejeno:
V Puli imaš tržnico, imaš megamarkete, ne vem kaj počnete v majhnih pajzlih. Izbira sadja in zelenjave poseka vsako našo trgovino. Drago pa tudi ni tako zelo. Ne pretiravat. Meni so se cene zdele enake našim. Vsega (razen vode).

Je pa meso po večini slabo in drago. Sveže je drago, pakirano je zanič. Kompenziraš z ribami.

Sploh pa: zakaj hodite klošart na morje? Ostanite doma [censored] pa kupujte v Lidlu.

Kdor nima, da gre na dopustu vsak dan ven na kosilo naj se malo zamisli kaj tam počne. Razumem dijaške fore ampak, da odrasel človek nima za hrano na dopustu, oz. da obrne vsak kamen za tisti cent ceneje...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik nexi pravi:

Konec julija Pula na tržnici vsaj 1x ceneje kot pri nas ... Od nektarin do krompirja.

PS: sem šel malo brskat po računih (včasih kak na dnu vrečke ostane), pa je recimo voda v Mercu v Puli približno isto kot v Mercu v Lj ...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Zdej pa zaresno vprašanje: kako to, da sta se odločila za Šolto in ne npr. za Brač, Hvar ? Kolega je bil na Šolti, pa je ni ravno pohvalil .. OK, stvar okusa, seveda.
Torej, si dobila kaka priporočila, a gresta na "blef"?

Pa ne vem, tako sem se odločila, sem hotela it že pred nekaj leti pa sem šla potem drugam, grem pa na dopust tja kjer je mir, ker zame je dopust res off in uživancija, pa nič ne rabim - ni mi nikoli dolgčas, marsikdo pojamra za Šolto, drugim pa je spet všeč. Tisti ki si išče zabavo je na Šolti razočaran.
Moja teta pa hodi tudi na Šolto že nekaj let in mi je dala tudi kontakt/priporočilo za apartma, tako sem dobila tudi zelo dobro ceno za apartma s klimo, pogledom na morje, teraso z žarom in bazenom za smešno ceno
cheer.gif
.

Na Hvaru sem bila pa mi ni bil nekaj posebnega. Brač mi je "prepoln". Sem bolj človek za na Šolto, Vis, Šipan ipd.
wink-1.gif

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Vozit gavrilovič paštete, pašto in podobne pizdarije dol nima smisla.. Gledaš na prišparanih 20€, na težo ki prekorači komot 100 dodatnih kilogramov v avtu pa ne vidi nihče.
Mimogrede hrvaška ni nek tadžikistan, tudi otoki imajo trgovine in tudi če boste dali 2 € več v trgovini ne boste bankrotirali. Pol pa pridete nazaj pa častite pijačke za 15 €.

Taki dopusti nimajo smisla. Kot da smo Čehi.

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Mi si ponavadi vzamemo kakšne zadeve od doma, pač tisto kar že imaš ... riž, testenine, začimbe, omake, kosmiče, ipd. Čist tko, da ne rabiš dol čisto vsega kupovat, ker potem ni potrebno vsak dan razmišljat kaj moraš kupit pa 100x hodit v trgovino. V trgovino greš zvečer kupit kruh za naslednji dan pa nekaj zelenjave in to je to. Sicer je pa men hrana zadnja briga na morju.. naješ se za zajtrk pa zvečer neke testenine na hitr, ker se itak nobenmu ne da kuhat ... več pozornosti posvetimo izbiri pijače
grin1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
ksz...

in potem se čudite zakaj nas hrvati uvrščajo med slovake in čehe.požrl bi se za 50€ kar je razlike v hrani med "našim" lidlom in dol v konzumu.na koncu pa ko pridete domov imate položnico za gsm preko 100€
bonk.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

in potem se čudite zakaj nas hrvati uvrščajo med slovake in čehe.požrl bi se za 50€ kar je razlike v hrani med "našim" lidlom in dol v konzumu.na koncu pa ko pridete domov imate položnico za gsm preko 100€
bonk.gif

Ravno to sem hotel napisati, špara se na vodi in hrani, ampak telefon pa laufa, ravnotako isti osebki najrajš plačujejo z BA karticami in dvigujejo gotovino na bankomatih v na hrvaškem in tako fino plačujejo lepo provizijo.. go figure:)

Sicer je pa lidl tudi v Splitu, pa najbrž še kje na morju..

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Aja še to - plačuj cestnino s kartico. Na poti domov je bila pred Zagrebom kolona za gotovino 1 uro (tak je vsaj pisalo na tabli), portali za kartice pa so samevali. Turisti so očitno ena najbolj glupih kast v sistemu, ker lahko plačaš tudi z navadno maestro kartico, ki jo je sigurno imelo 90% tistih v koloni v žepu
tongue-1.gif

ne vedno!!
mi vsako leto hodimo surfat na peljesac in lani smo ponoci naredili to napako, da smo sli na tisto avtomatsko, kjer placas s kartico. no, avtomatsko nam je ocitno izmeril visino in ker smo imeli na strehi 3 surf deske in polno jader in tega, smo nakoncu placali skoraj 2x toliko kot za obicajen avto. avtomat pac ne ve, da je osebni, samo visino izmeri. letos smo zato sli na "cash", kjer vseeno lahko placas s kartico.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

bonk.gif

Ravno to sem hotel napisati, špara se na vodi in hrani, ampak telefon pa laufa, ravnotako isti osebki najrajš plačujejo z BA karticami in dvigujejo gotovino na bankomatih v na hrvaškem in tako fino plačujejo lepo provizijo.. go figure:)

Sicer je pa lidl tudi v Splitu, pa najbrž še kje na morju..

Tebi ni vse jasno ane? Plačilo z BA karticami je zastonj. Ja?
Provizija na bankomatih je zanemarljiva glede na to, da ne vem koliko hrvaških šuškov bom porabil in mi ne ostane njihova solata, ko se vračam domovo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Kako to sedaj pisete da se ne splaca na bankomatih dvigovat ko ste lansko leto napolno govorili kako se splaca dol na bankomatih dvignt kes, no jest sem ga na bankomatu maestro pa je.

Z evri se baje res ne placuje zaradi slabega tecaja.

Hrano pa res ne vidim smisla sabo vlacit, alkohol sem vlekel sabo, v konzumu so cene isti shit kot pri nas edino kaksen lidl je lahko se malce ceneje v katerega pa itak ne hodim tko, pa v konzumu majo isto kot v mercatorju oddelek kjer pecejo meso pa sem si tam hamburgerje delal za 2 eur za zajtrk da nisem sendvicev natepaval, jedu zunaj kjer je povsod pivo + pizza ali kalamari in pdoobno 10eur isti jebeštrga kot pri nas, edino tabasco ti vedno racunajo, tko k so pri nas leta 1990

Gsm pa izklopim, mi na kraj pameti ne pade se javlat na vsak klic.

Nazadnje urejeno: