Vprašanje: Amis vs. Tuš?!?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Evo, končno povezal in priklopil vse, prvi vtis zadovoljiv. Nekaj težav sem imel z TV-komunikatorji (niso se takoj povezali), pa telefon še ne dela (baje rabi par ur, da začne delovat). Ampak računam da bo tekom dneva začelo vse delovat 100%.
Še hitrosti:

SAMO INTERNET:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 785.17Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.80Mb/s

INTERNET + 1x TV:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 786.43Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.81Mb/s

INTERNET + 2x TV:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 783.92Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.68Mb/s

Torej internet speed je okoli 5.8 MB, 1 TV ne vpliva na njegovo hitrost, 2 TV naenkrat pa že. Ko bo začel delovat še telefon, bom pa še takrat test naredil ob hkratni uporabi interneta, dveh TVjev in telefona.

Meni je kul, nekaj podobnega sem tudi pričakoval.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Si prav meril ?

Prenos pri inet+TV ne bi smel biti enak kot pri le inet.

Pa je
grin1.gif

Sem naredil zdaj še kar nekaj speed-testov, pa zmeraj isti rezultat (5.8 MB), ne glede na to, ali dela samo internet ali internet + 1x TV.
Testiram pa na speedtest.si

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
DSL Connection

Link Information

Uptime: 0 days, 4:46:29

Modulation: G.992.5 Annex B

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 918 / 9.836

Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 29,10 / 8,37

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Žal nevem zakaj so izmerjene hitrosti takšne kot so. Verjetno ima nekaj vpliva tudi oddaljenost od centrale (nisem doma ravno v centru mesta). Ampak mi 4+ MB DL čisto zadostuje...

Cena za trojka plus paket je res 42,90 EUR, je pa treba še dodatno plačat 3 EUR najemnine za dodatni TV vmesnik. Imaš pa tudi opcijo da ga kupiš, pa ni potrebno doplačat tiste 3 EUR/mesec.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Verjetno ima nekaj vpliva tudi oddaljenost od centrale (nisem doma ravno v centru mesta).
Ne. Oddaljenost od centrale ti je omejilo linijo na 9,836 Mbps.
Mogoče ti skoz laufa en TV kanal in odžira bandwith.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Sem uporabnik Amis trojke, net dela super - ponavadi imam 7 - 8mbps dl, telefon kot telefon pač, televizija pod kritiko, slaba kvaliteta slike, STB je podn od podna skoraj ne mine dan da ga ne resetiram, tako da bom šel najbrž na dvojko in imel klasičen kabelski signal TV. Imel bom tudi možnost t2 optike v kratkem ali je tam TV signal kaj boljši?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Zanimivo, jaz sem pa prav z TVjem zelo navdušen. V primerjavi z prejšnjim kablskim operaterjem je zadeva kot noč in dan.
- Čista slika (prej sem imel disc, channel, national geogr, ipd zelo zelo zrnato sliko, ...),
- 2x več programov - predvsem glasbenih (MTV Dance, MTV Hits, Viva, ...),
- 3x več programov tipa 'discovery',
- takojšnji dostop do sporeda, prav tako izpiše katera oddaja ali film se trenutno predvaja (tudi če so reklame) in koliko je še do konca,...

Vglavnem jaz sem res navdušen. Edina slaba stvar je morda to, da v primeru (poletne) nevihte zadeva precej hitro zablokira. Ampak takrat je tako ali tako bolj pametno vse el. aparate izklopit iz el. omrežja.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Hmm Goran mi lahko poveš na kakšni televiziji gledaš Amis TV, ker sam jo gledam na 42'' plazmi in je kockasta slika za znoret, na 55cm ekranu zgleda res solidno, vendar v obeh primerih precej slabše kot na kabelski.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Analogna kabelska je odvisna od marsičesa, digitalna pa bi po pravilu morala met precej boljšo sliko kot (Siolov/Amisov) IPTV.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ok, malo sem smotan na temu področju torej, kaj se šteje za digitalno TV, pač rad bi imel najboljšo možno tv sliko na plazmi, IPTV je poden po mojih izkušnjah pri Amisu, pravijo da ima T2 precej boljšo IPTV vendar mi vseeno to ne diši preveč. Ali naj grem nazaj na kabelsko na UPCju ali kaj?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Brez IPTV ti mora iti hitreje

Uporabi program "TCPoptimizer v2.0.3" in spremeni nastavitve.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Ja uporabljamo katodne (CRT) televizorje, 62 cm ekran, 100 Hz. Ampak kljub temu je na taisti televiziji slika sedaj na IPTV dosti lepša kot je bila prej pri klasični kablski.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Si prav meril ?

Prenos pri inet+TV ne bi smel biti enak kot pri le inet.

Pa je
grin1.gif

Sem naredil zdaj še kar nekaj speed-testov, pa zmeraj isti rezultat (5.8 MB), ne glede na to, ali dela samo internet ali internet + 1x TV.
Testiram pa na speedtest.si
Kaj pa kaki torrent download (dobro seed-an, recimo kaki popularni linux - ti so vedno hitri) ?
Kaj pa pod linuxom (včasih Windows pač zaostaja ...
wink-1.gif
) ?