Vprašanje: Amis vs. Tuš?!?

ItalianStalion

Zelenc'
13. jun 2008
6
0
1
Kaj je zaj s to akcijo Tuš-a?

Sam se bol nagibam k ponudbi Amisa, ker so cene fenomenalne, ampak TV za 1 EUR pa bi tud prav prišel.

Sprašujem pa zato, ker se mi vseeno zdi ful dosti plačevat 40 EUR za net, pa to 24 mescev (24*40=960EUR)!!! Se mi zdi da je to neki LARIFARI....
uf-1.gif

Sploh za to, ker pri amisu dobim trojček za isto ceno!

Tnx!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Plačan je 1€ na post.

Pri Amisu imaš dinamično hitrost 10MB, kar verjamem, da že veš kaj pomeni...., pa v drobnem tistku piše, da ne omogočajo trojčka na hitrejši povezavi kot 4MB. Sploh je Amisova stran polna drobnega tiska.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pri Amisu imaš dinamično hitrost 10MB, kar verjamem, da že veš kaj pomeni....,
Ja, če linija premore le 6 Mbps, boš imel le 6 Mbps.
Enako kot na Tuš-u
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pri Amisu imaš dinamično hitrost 10MB, kar verjamem, da že veš kaj pomeni....,
Ja, če linija premore le 6 Mbps, boš imel le 6 Mbps.
Enako kot na Tuš-u
wink-1.gif

To pomeni, da če prižgeš TV, se ti 10 mega linija deli na TV in internet. Tako, da ti internet laufa potem max 4-5 mega.
smile-1.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Kaj ti bo 20mbps, če maš samo 768kbits uploada. Pa tale TV za 1€ je krneki, za 2 leti te priklenejo na zastarelo tehnologijo. V tem času bo ziher optika na voljo marsikje (jaz bi reku skor povsod), že zdaj za isti keš (40€) recimo dobiš trojčka pri T-2 (20/20, 1 tel. št., TV z 1xHD). Kaj pa vem, no, za kakšnega nezahtevnega uporabnika, ki bi rad mel nov fensi televizor (ki btw košta cca 400-500€, kar niti ni tok spet) še mogoče. No, to je samo moje glasno razmišljanje, da me ne bo kdo nakuru zdej...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Brez neta neboš ti bo pa deloval zelo počasi, če imaš nizko sinhronizacijo, lahko da se ti bodo v sliki pojavljale kockice! Pač odštevaš od max povezave modema stream za vsak kanal, potem pa izračunaš koliko ti ostane za net! Podobno, kot če eno linijo razdeliš na 3 PC-je!

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Točno tako. Celotna linija, ki pride do tebe (uporabnik) je recimo 20MB. Od tega se nato "rezervira" določena pasovna širina za delovanje IP TV , kar ostane je lahko potem pasovna širina interneta.

Kar se tiče optike. Kabli so res hitro položeni, težava je v tem, da bo do priklopa do uporabnikov preteklo še kar nekaj časa ...
In tudi optike ne bodo vlekli po oddaljenih krajih s 1000 prebivalci...

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Hardware je že dostavljen, aktivacija bo pa čez 1 teden
zmaga.gif

Jaz samo upam, da bosta oba TVja delovala brezhibno. Itak sta zelo redno oba naenkrat prižgana. Ko pa bosta, pa je 2-3 MB DL-ja pri internetu sprejemljivo.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
js mam pa fuol slabo izkušnjo z amisom, 3v1, dva mesca se je dobesedno na 5 min sesuval net in ni bil zaščiten, da sos liniji so pa u iber freh in niso nobenga poslal pogledat....obup od obupa, komi čakam, da bo enoletne pogodbe konc. mir je bil šele, k je pršu kolega vse na novo uredit.
prej z amisovim kabelskim nikol ni blo težav, zdej so se mi pa zarad odnosa tok zameril, da sam še tole leto zdržimo, pa jih odrežemo.
smile-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik Tarja pravi:
mir je bil šele, k je pršu kolega vse na novo uredit.

Če je bila slaba inštalacija, pol je bil problem pri tebi in ne bo dobro delovalo ne pri Amisu, ne pri Tušu, niti pri T-2 ali Siolu...
Recimo, če ti doma elektriko ven meče, ker imaš kable vsepovprek speljane in slabo izolirane, ni kriv elektro, saj je to v domeni naročnika storitev in ne operaterja. Nevem zakaj je pri telekomunikacijah enako zadevo tako težko razumeti. Nekateri pol brezveze skačejo od operaterja do operaterja in v 2 letih menjajo tri in več, problem pa ostaja. Če so slabe žice, je vseeno pri katerem ponudniku si!

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Internetna povezava bo isto hitra če boš imel oba tv-ja prižgana ali ugasnjena.
Pasovna širina za tv je "rezervirana"

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Motiš se.

Odgovor zaposlenega na Amisu:

Citat:
Glede dinamične hitrosti je takole - linija se ti odpre na polno, kolikor ti kabel (parica) prenese in z maximalnim prenosom 10M. Glede na to, kateri paket imaš se potem razporedi glede na storitve.

Predpostavimo, da imaš 1 TV in telefonijo ter da je sinhronizacija vzpostavljena z 10M. Ko boš telefoniral ti bo padla hitrost interneta za 80kb. Če boš gledal TV ti bo padla hitrost interneta za 4,5 do 6M. Če boš pa samo internet uporabljal pa bo na voljo vseh 10M.

Seveda ta paket ne pomeni, da bo tvoja sinhronizacija 10M. Lahko je le 8M ali 6M. V vsakem primeru največ, kar premore tvoja linija.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Hmmmmm ... zanimivo.

Goran_82 boš povedal kako je pri tebi v praksi?