Vpogled v zemljiško knjigo?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Ne vem, če sodi sem pa vseeno.

Včasih se je na strani zemljiška knjiga dalo pogledati v zemljiško knjigo. Plačilo se je izvedlo preko monete potem pa si imel vpogled. Zdaj mi piše, da stran ne obstaja. Morda kdo ve kam so jo prestavili?

Lp

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Dela! Hvala!
cheer.gif

5*

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Na tej strani je podana samo kvadratura za posamezne objekte na parceli mene pa zanima, kje se dobi izris tlorisa parcele ter objektov na njej.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Na tej strani je podana samo kvadratura za posamezne objekte na parceli mene pa zanima, kje se dobi izris tlorisa parcele ter objektov na njej.

Saj tudi tu dobiš slikco hiše in parcele, če klikneš na ikono.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
eno vprašanje.. ki se rahlo dotika teme...

zakaj pride do odstopanja med dejanskimi mejami in sinhonizacijo mej glede na karto pri PISO recimo... po mojih podatkih je zamaknjeno za ene 5 metrov..a se da to kaj "prilagajat"?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ko smo imeli cenilca pri nas je prinesel bel A4 list na katerem je bila izrisana naša parcela ter objekti na njem v točnem merilu. V javnem vpogledu najdem pa samo letalske posnetke.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
eno vprašanje.. ki se rahlo dotika teme...

zakaj pride do odstopanja med dejanskimi mejami in sinhonizacijo mej glede na karto pri PISO recimo... po mojih podatkih je zamaknjeno za ene 5 metrov..a se da to kaj "prilagajat"?

Laično kot mi je povedal geodet.

Ko so skenirali stare karte še iz časa Marije Terezije v katastru (prehod na elektronsko zadevo), so le te bile v drugem merilu, tako da prihaja sedaj lahko tudi do večjih odstopanja v katastru in na terenu.

Sem videl že za par metrov razlike.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ko smo imeli cenilca pri nas je prinesel bel A4 list na katerem je bila izrisana naša parcela ter objekti na njem v točnem merilu. V javnem vpogledu najdem pa samo letalske posnetke.

to je bila mapna kopija.
naročiš jo na geodetski upravi

I

Izbrisan uporabnik #488

Bolj važno je, da imaš dokončno mejo ter da veš kje so mejniki.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.812
130
63
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

to je bila mapna kopija.
naročiš jo na geodetski upravi

Ali na Upravni enoti, notarju. Zdaj je vse elektronsko, tako da ni potrebno nujno na Geodetsko upravo, pa tudi ne v tvojem kraju - izpostavi.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.812
130
63
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Na Piso ali iObčini vključi prikaz katastra, pa boš imel tak pogled.