Vpogled v poslovanje

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Enkrat sem že nekje zasledil, da se preko neke slovenske spletne strani (nekaj takega kot Ajpes) da dobiti vpogled v poslovanje neke firme, pa sem pozabil, katera spletna stran je to bila.

Torej da vidiš prilive/odlive firme, stanje na bančnem računu, blokade, čisti dobiček in podobne zadeve. Seveda na mesečni ali celo tedenski bazi, ne pa kot na Bizi, kjer je to letno poročilo, pa še to za preteklo leto.
Vem pa, da se je bilo treba včlaniti, oz. plačatai celoletno članarino nekaj čez 300€. Ne spomnim pa se, ali je ta vpogled bil na voljo samo za pravne osebe (podjetnike) ali tudi za fizične osebe.
Namen je bil pač ta, da se vidi, ali je poslovanje z določeno firmo varno...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Vpogleda v poslovanje ti ne omogoča nihče.

Omogočajo vpoglede v bilance podjetij (ob doplačilu tudi zavodov) in pa blokade računov. Včasih so imeli neko čudno formulo glede tega, ali podjetje redno poravnava račune ali ne (ne vem ali z Elektro ali nečim podobnim) tako, da ko je kolega enkrat založil eno njihovo položnico je izgledalo, kot, da je najhujši neplačnik.

Tako, da... vpogled v trenutno stanje - no go; isto kot bizi.

Vsaj, ko smo imeli še mi naročene.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Hvala... sem prečekiral na bonitete.si, pa je res glede financ samo letno poročilo o prihodkih... tako kot na biziju.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Prilive, odlive, stanje na računu ne boš nikjer dobil...razen če poznaš računovodjo tega podjetja in greš preko zakona....ga podkupiš. Največ kar dobiš so bilance...potem pa iz nje razbereš kolikor se le da, seveda če dela vse by the book.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Če podjetje dovolj posluje z državnimi podjetji se da določene zadeve tudi preko Supervizorja pregledat.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Videl boš katere posle v državi je dobilo, kateri so tako ali tako javnega značaja....ne boš pa videl stanja na trr in kakšne posle pod kakšnimi pogoji je sklepalo z ostalimi strankami.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Videl boš katere posle v državi je dobilo, kateri so tako ali tako javnega značaja....ne boš pa videl stanja na trr in kakšne posle pod kakšnimi pogoji je sklepalo z ostalimi strankami.

Res je.
A ce kdo misli, da bo dobilo "tekoce" podatke o stanju TRR-ja, vsebine in vrednosti poslov ipd. Se malce moti. Doloceni podatki niso javni, oziroma postanejo javni 1x na leto za preteklo leto ob objavi poslovnih izkazov.

Raznorazni bonitetni portali samo na enem kupu zbirajo podatke, ki so javno dostopni. Poslovnih izkazov preteklih let, primerjave med poslovnimi izkazi, morda se kaksne kazalnike, tekoce in pretekle blokade na TRR-jih, tekoce in pretekle tozbe vezane s podjetjem, raznorazne bonitetne ocene, placilne indekse....ipd.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
ksz

a ve kdo finto kak naj prepričam bonitete da mi prikaže samo podjetja ki poslujejo ? ker si hočem izpisat vse po dejavnosti pa mi vrže ven vse, tudi zaprte
crazy1.gif