Vožnja skozi krožišče

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Namesto polne črte klemfix, pa bo ... Kaj je teba komplicirat? Za normalnega voznika je tak rndo OK in popolnma rzumljiv Za vse ostale naj par dnis tojijo policaji in talajo orenk kazni, pa se bodo naučili. Ali pa naj vozniške vrnejo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
klemfix ima to slabo lastnost, da če se ga zbije, ponavadi obleži sredi ceste, dokler ga še kdo drug ne nabaše. moj glas gre za new jersey betonske ograje, ki ob trku ne gredo nikamor

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Rondoji bodo zvečali pretočnost prometa, ko se bo vsaj 80% voznikov navadilo, da se v rondoju nakaže s smernikom, kdaj se gre iz rondoja.

jaz bi bil vesel že, kose bodo vsi vozniki naučili, kdaj v rondoju NE dati smernika. vsake toliko časa na žalskem rondoju naletim na kakega junaka, ki se vozi po zunanjem pasu, z desnim smernikom, in zapelje mimo izvoza
stupid-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Problem pri krožišču v Medvodah je v tem, da je premajhen za dva pasova, sploh, če v njega zapelje kakšen šlepar. Ker so vstopi in izstopi zelo skupaj včasih ne moreš priti iz zunanjega na notranji pas in nimaš možnosti nadaljevati vožnje po krožišču, ker bi prevozil polno črto (čeprav jo v temi in dežju ter spremlanju ostalega prometa hitro spregledaš) in moraš krožišče zapustiti. Potem se moraš peljati recimo v Medvode tam obrnit in nazaj na krožišče
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sass pravi:
klemfix ima to slabo lastnost, da če se ga zbije, ponavadi obleži sredi ceste, dokler ga še kdo drug ne nabaše. moj glas gre za new jersey betonske ograje, ki ob trku ne gredo nikamor
Sem hotel bit bolj nežen ... Ampak imaš v principu prav ...
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ker so vstopi in izstopi zelo skupaj včasih ne moreš priti iz zunanjega na notranji pas in nimaš možnosti nadaljevati vožnje po krožišču, ker bi prevozil polno črto (čeprav jo v temi in dežju ter spremlanju ostalega prometa hitro spregledaš) in moraš krožišče zapustiti. Potem se moraš peljati recimo v Medvode tam obrnit in nazaj na krožišče
bonk.gif
Pa kaj lezeš v krožišče če nisi ziher, da boš lahko prišel na svoj izvoz oz. pravočasno zamenjal pas?
Mimogrede: skozi tega pri Medvodah se peljem recimo 1x na mesec, treba je pač (kot vedno na cesti) popazit na bedake (še posebej kamionarje, ki se jim j... za pasove), pazit da veš, kam boš pel in kdo bo tam naokoli in kar soriš, storit hitro in odločno.
Nič drugače skratka, kot ostali promet. Na vem, kaj je iz tega treba znanost delat - dober voznik ne bo imel težav, slab (otrej tisti ki ima težave) naj ne leze na cesto.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.897
113
Tista polna črta je narisana prepozno in nikakor ne sodi v ta tip krožišča. Ko enkrat ko zagledaš polno črto, se je več ne moreš ognit. Če že rišejo polne črte, potem se krožišče nebi smelo nadaljevati na desnem pasu. Če se gredo nekih polnih črt, naj si ogledajo krožišče v Gradzu na koncu avtoceste. Tisto je tip, kjer če si enkrat na desnem pasu, potem ti ostane samo opcija da nadaljuješ v desno na izhod.

V glavnem polna črta je tam neregularna.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kakšne probleme imate eni. Le kako bi se znašli v Angliji, Skandinaviji, Nizozemskem? Za naše voznike ni tam noben rondo "regularen".
rolleyes-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
problem krožišč je zato velik, ker prejšnje generacije še slišale niso za njih, tisti ki pa zdaj hodijo v avtošolo, pa jih učijo bedarije, oz. jih učijo pomanjkljivo. Takega krožišča vam ne bodo pokazali!
Smešno pa je, da bi že najbolj enostavni ukrepi situacijo izboljšali za 200%.

1. Pasove v tem primeru fizično ločit z robniki. Nov rondo na titovi v mb ima to predvideno ravno zaradi večje pretočnosti
2. Na vsakem izvozu postavit tablo: DAJ BLINKER MODAFOKA, tako kot imajo to jodlari rešeno.

Ampak v naši birokratski deželici se to še hitro ne bo zgodilo, oz. od odgovornih še pomoje noben niti pomislil ni na to

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.813
113
40
MB
jaz nevem v kake avtošole ste vi hodli, ampak mene so kr vredu naučili no, še na izpitni se spomnim da sem mel to finto.

no torej če grem jaz po notranjem zavijam ven, nekdo pa prek polne črte v mene, je 100% da bo on kriv? al bo tak ko ponavadi da se bo oča zasmilo policiji pa bo deljena krivda?! ker če bo on kriv pol grem kr zaj 2 kroga odpelat
evil.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
toliko glej da bo oča vozil kakega mercedesa.... drugače se ne splača
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Če je po uni skici, k je na začetku teme narisana je definitivno kriv tisti, ki prevozi polno črto... polna črta je enakovredna kot stop znak in tukej nebi kej velik debatiral o krivdi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Tista polna črta je narisana prepozno in nikakor ne sodi v ta tip krožišča. Ko enkrat ko zagledaš polno črto, se je več ne moreš ognit. Če že rišejo polne črte, potem se krožišče nebi smelo nadaljevati na desnem pasu. Če se gredo nekih polnih črt, naj si ogledajo krožišče v Gradzu na koncu avtoceste. Tisto je tip, kjer če si enkrat na desnem pasu, potem ti ostane samo opcija da nadaljuješ v desno na izhod.

govorim na pamet, ker se letos še nisem peljal čez to krožišče, ampak ponavadi so pred takimi krožišči (oz. bi vsaj morale biti) table za razvrščanje v krožišču, kjer je jasno vidno, da je desni pas samo za tiste, ki zapuščajo krožišče na prvem izvozu, levi pas pa za vse ostale.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Imaš prav.
Že dolgo časa se nisem vozil tam, tako da se ne spomnim, ali je pred tisto polno črto kakšen znak, da se ukinja zunanji pas za vožnjo naravnost?
Kajti če znaka ni, potem res ne moreš vedeti kaj te čaka. Pa tudi pozimi, ko je sneg in so talne označbe prekrite s snegom je potem zadeva kočljiva.
Drugače pa so v Sloveniji veliki problemi z rondoji. Pri Tomačevem so ga po izgradnji kar nekajkrat spreminjali in dodelovali, tako da se zdi, da naša gradbena stroka še vedno nima kaj dosti znanja o teh zadevah.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Se vidi, da se res že dolgo nisi peljal skozi to krožišče.

Si se sploh že kdaj?

Skozi katerokoli? Čakati na prometni znak in kar čež polno črto? Si imel doslej le srečo?
stupid-1.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Jaz sem mnenja, da bi bilo bolje in elegantneje, če bi bila polna črta na tistem mestu za tiste, ki vozijo po notranjem pasu in tako ne bi sekali vožnje desnim, ampak bi se na zunanji pas preusmerili že preje, kakor predvideva tudi zakon.
Tako da v primeru, da se nekomu ni uspelo preusmeriti na izvoz v prvo, samo naredil še en krog in v drugo brez nevarnosti zapustil krožišče.
17758-icon_confused.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Se vidi, da se res že dolgo nisi peljal skozi to krožišče.

Si se sploh že kdaj?

Skozi katerokoli? Čakati na prometni znak in kar čež polno črto? Si imel doslej le srečo?
stupid-1.gif

Tisti smeško velja kar zate!
Znak bi moral stati že prej, da se imaš čas preusmeriti na notranji pas že prej.
Glede o mojih izkušenj v prometu in prevoženih kilometrov po različnih državah in kontinentih pa raje ne bi komentiral. Je preveč tega.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kaj pa vožnja v krožišče (like Medvode ali uno pri Lexusu), ko sta dovozna 2 pasova, ti greš po levem na notranji pas, tisti ki pride po desnem pa mora it potem prvi izvoz ven? Pri Lexusu v rondoju ni teh črt, pa je tudi očitno bolj prevozen v določene smeri...

Sicer pa najpogosteje vidim da folk piči kar z desnega dovoznega pasu na notranji pas v rondoju
stupid-1.gif
če sem jaz pripeljal z levega dovoznega pasu na notranjega v rondoju vzporedno s takim, ki bo šel direktivo pred mene in se počiva, bom jaz kak del krivde nosil?