Vožnja s tempomatom - rekord ?

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Pred kratkim sem imel daljšo turo, v takšin primerih vozim s tempomatom, da sem bolj spočit.
Vozim podnevi, lepa vidljivost, sicer malo oblačno, en oster ovinek, ki sem ga vozil 80, začne se ravnina, dam na tempomat na 130 in vozim in vozim, in ugotovim, da po dolgem času še vedno vozim na tempomat, dokler nisem prišel do avtocestnega križišča in sem šel počasneje - vse skupaj se je nabralo 1 uro 45 min vožnje in 218 km, samo da sem držal volan in nič drugega.

Koliko vam je uspelo naredit v enem kosu s tempomatom ?

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Okoli 250 km. Milano - Benetke, kjer je bilo treba tankat.

Kolikšna je bila hitrost ?
Pri tem vprašanju nima smisla napisat povprečna hitrost
cool-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Okoli 250 km. Milano - Benetke, kjer je bilo treba tankat.

Mešaš vožnjo s tempomatom in dejansko vožnja s tempomatom. Poznam to traso in ni varijante, da si jo zvozil brez tipanja zavore oz.sklopke...:)

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Z novejšimi avtomobili, ki imajo vgrajen radarski tempomat se z njimi lahko voziš praktično vedno, saj sam zavirajo (tudi popolnoma ustavijo vozilo) in speljejo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Največ mi rata januarske sobote, ko se peljem smučat v Zahodne Alpe. Tudi med Benetkami in Milanom se da zlahka prepeljati po 50 in več km kljub nemajhnemu prometu. Italijani so na avtocestah bolj disciplinirani kot pri nam. Mislim pa, da imam rekord okoli 80 km.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Z novejšimi avtomobili, ki imajo vgrajen radarski tempomat se z njimi lahko voziš praktično vedno, saj sam zavirajo (tudi popolnoma ustavijo vozilo) in speljejo.

Sem hotel vprasat, ce velja. Lahko se prakticno vedno peljem z aktiviranim aktivnim tempomatom, ima tudi fiunkcijo stop & go, tako da tudi ustavi ter spelje sam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Sem bil sopotnik pri kolegu ko mu je crknil pedal za gas. KP-LJ s tempomatom. Se dobro da je dizel da ga brez gasa spravil do pete prestave. Aja to ne velja, ker je gas dodajal s tempomatom.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Bravo, da ti v Italiji v 250 km ni bilo potrebno zavirati...

Avtodom, hitrost 95 km/h. Čas: nedelja 01.00 dalje. Nobenega kamiona na cesti, ostali promet pa tako redek, da sem se samo čudil. Tudi tisti, ki so me prehitevali, dvomim, da je šel kateri čez 130. Nekaj podobnega se mi je zgodilo že dvakrat.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ista relacija približno enak čas pred 1 mesecom - ob 21 štart iz Ženeve - tempomat na 160 in piči dokler me ne prehiti lanča (dedra)delta
redface-1.gif
in se posveti "policia štradale" na šipi jaz lepo na stran policaj k meni in začne blablaaa jaz seveda "skuzgate io no parlale taljano" nakar on ni panike bova pa slovensko govorila. Možakar je poročen s slovenko in to iz sosednjega kraja tako da me je samo poučil kolko je max brzina na AC. Je pa spotoma povedal da so ga zato tja dali ker je cca 15% prekrškarjev slovencev in to samo zaradi brzine.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
tempomat na 160 in piči dokler me ne prehiti lanča dedra in se posveti "policia štradale" na šipi

Mejduš, pol mora bit res recesija
shocked-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
LA-Las Vegas: 80 mph. Pojma nimam koliko je to razdalja. Ene 200-300 km.
Vsi furali isto. Tempomat in avtomatik, kaj češ lepšega.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Ista relacija približno enak čas pred 1 mesecom - ob 21 štart iz Ženeve - tempomat na 160 in piči dokler me ne prehiti lanča (dedra)delta
redface-1.gif
in se posveti "policia štradale" na šipi jaz lepo na stran policaj k meni in začne blablaaa jaz seveda "skuzgate io no parlale taljano" nakar on ni panike bova pa slovensko govorila. Možakar je poročen s slovenko in to iz sosednjega kraja tako da me je samo poučil kolko je max brzina na AC. Je pa spotoma povedal da so ga zato tja dali ker je cca 15% prekrškarjev slovencev in to samo zaradi brzine.

Koliko si pa plačal?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ok, vsi tu z vašimi rekordi, bullcrap, ni varjante da furaš tempomat skoraj dve uri.

Furas 110-130; dohitiš tovornjak, prehitevalni je poln, moraš dol z gasa, al pa tolko prej po tempomatu bremzat (kar zahteva več predpripravljenosti in razmišlanja naprej kaj bo čez 500m.

Ne pridem s tempomatom niti od LJ do CE, že zaradi cestnin ne. Če odšteješ cestnine, pol je treba furat 85, da še te tovornjaki prehitevajo in vsi ti žmikajo. Tako na nevem kako delata 300km brez da se dotaknete stopalk, tut če bremzaš s tempomatom, v eni uri je treba vsaj enkrat pohodit al bremzo al gas.

Vsak dan prevozim 50-120 po .at AC pa ni varjante da nebi uporabil stopalk. Še v nedeljo ko se peljemo kam, ko ni nikogar nikjer,
se najde en zajeban tovornjak in ko ga želiš prehitevat ti po prehitevalnem uleti CRXka in al moreš bremzat al pa zahodit.

Da furaš 150 tempomat pa tako ali tako nemoreš, ker padalcev iz leve špure ko prehitevaš dva kamiona je miljon.