voznja po dezju

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zato ker tista rdeča "pika" nabija v oči in je full moteče!

Ne vem no kaj je tak problem vgasnit, ko vidiš, da se ti je en avto približal?? Pol te lahko vprašam kaj je narobe z dolgi lučmi, če vozim za tabo ali nasproti tebi
wink-1.gif

Na kak način pa dopovete folku, da ima ima nekaj preveč prižgano??
Ni pomagalo blendanje z dolgimi, ni pomagalo blendanje z meglenko, ni pomagalo blendanje z zadnjo meglenko ...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Treba bi blo uvest tracnice na desnem pasu pa vse drekace zahaklat in tja preusmerit. Sem tudi jaz fasal zivcnega. Normalno pazis pa gledas kaksna je podlaga, promet itd. sam da se pa postavis na levega, desni prazen, cincas, meglenke in ko mu gestikuliras, ce spi si seveda bedak ti.
bonk.gif

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Najprej ločite pravilno in nepravilno uporabo meglenk - če nekdo ob treh kapljah dežja fura z meglenkami, krši zakon. Če pa je vidljivost zmanjšana (50m), potem pa ob upoštevanju primerne varnostne razdalje tista rdeča pika ne more biti moteča.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kdo pa govori o tem, da je meglenka vedno vklopljena?

Mene osebno ne motijo meglenke, če so res take razmere, kajti potem lahko tudi jaz lažje ocenim kaj vozilo pred mano počne in s kakšno hitrostjo vozi. Pa tudi jakost meglenke ni tako silna, kot če bi bilo vreme "jasno".

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Govoril sem o močnem nalivu, ne ob 3 kapljah dežja. Vklopim jih ko močno pada, ko je pršca ogromno in vidljivost pod 50m, poleg tega pa ni velike gostote. Tega seveda ne delam ponoči! Izklopim jih tudi vedno, ko pridem na drenažni asfalt (ponavadi kjer je nulta točka vijačenja ceste).

In tovornjak se včasih težje opazi, ima več pršca, luči pa bolj pri tleh.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Ko enkrat zagledaš vozilo v ogledalu na da ugasneš meglenko. In tega se ne držimo. Saj če jaz ponoči vozim z dolgimi po ljubljani tudi mene nič ne moti. Je pa to bolj varno ker me drugi prej opazijo.

Še nisem doživel kolone ki bi bila tako raztegnjena da ne bi videl avta pred seboj.
Mogoče res v kakšni hudi megli, ko vidiš samo eno črto pred seboj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Ko ste že tako varni in pametni vozniki.
A se vam ne zdi logično da ko enkrat padete v pršič da je nekdo pred vami in da je dobro iti kak kmh manj kot 200?

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Še enkrat:
Govorom o vožnji po AC nad 100km/h ob majhni gostoti (nivo uslug A ali B).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Citat:
Definicija varnostne razdalje izhaja iz 29. člena Zakona o varnosti cestnega prometa in se glasi: »Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja). Poleg tega velja tudi, da mora varnostna razdalja ne glede na vozne razmere omogočati, da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi. Omenjeni zakon določa tudi minimalno varnostno razdaljo, kadar se ob dobrih prometnih razmerah oblikuje kolona, ki vozi z zmanjšano hitrostjo. V takšnem primeru se lahko varnostna razdalja zmanjša, vendar ne sme biti manjša od razdalje, ki jo vozilo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v eni sekundi.
DARS
Kaj ima to veze z dežjem ali suho cesto? A sta v dežju dve sekundi daljši kot v jasnem vremenu?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Saj če bi folk razumel kaj je to varnostna razdalja in zakaj je tako definirana kot je, ne bi rabil limat linkov na zakone in brat dolgih klobasarij, poleg tega pa bi se (varnostne razdalje) vsaj približno držal.
Marsikateri zakon/predpis je bebav in neživljenski - tale pač ni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Na AC teorija varnostne razdalje odpove, že zaradi šleparjev ki se vsilujejo na prehitevalni pas. Vedno, ko se vozim malce hitreje (~150kmh), naletim na par takih dogodkov, da moram konkretno po bremzi, ker se en vsili na prehitevalnega. V takih primerih je nemogoče držati varnostno razdaljo.

PS, pa s avtomobili je enako, le manj pogosto.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Folku je nemogoče dopovedat, da je treba meglenko zadaj izklopit, ko se od zadaj približa vozilo.
rolleyes-1.gif

ne-ne-1.gif
Saj taki sploh ne vedo, da imajo prižgano. Ker so pozabili, da so jo prižgali

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ta teden je res nekaj čudnega v zraku. Folk ne zna vozit, ker jim že 3 dni na svoji 30km dolgi poti iz službe domov jebem mater vsem po spisku. Res. :)
Sem že spraševal, če so penzionisti regres dobili, ker jih je polna cesta zmedencev, ki ne vedo od kod so in kam gredo.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Kaj ima to veze z dežjem ali suho cesto? A sta v dežju dve sekundi daljši kot v jasnem vremenu?
Z dvema sekundama je definirana najmanjša zakonsko določena varnostna razdalja. Smisel varnostne razdalje pa je tole:
Citat:
Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje!
Policija

Kaj misliš, da bo rekel policaj, če boš na AC vzdrževal 3 s varnostne razdalje, pa boš nabasal na zaplato gladkega mokrega asfalta in končal v zadnjem delu spredaj vozečega vozila - good job sir?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Rekordno nizke temperature za ta letni čas naredijo svoje. V ponedeljek 30+, včeraj 20-.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Jebovas meglenke. Eni ste res slepi,ce to uzigate. Mogoce je 1x na let taka situacija,da mors meglenke prizgat....ne pa vsakic ko dezuje. Pa taisti dojemte,da pr 80 kokr se cjazte ni tolk prsica kokr pr 150.....pr 150 pa itk ne rabs meglenk,ker si nahitrejsi. :D

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Meglenka v dežju je že fajn ... če nimaš nikogar za sabo. Čim v ogledalu vidiš žaromete, veš da je oni slep zaradi meglenke. In ugasneš.

Meni je mogoče lažje, ker avto še nima funkcije dnevnih luči in sem vajen stikal.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
ksz

Ko bi bili vsaj tako dosledni pri žmigavcih, kot pri nepotrebni zadnji meglenki. Mene baš boli, kolk sem vidljiv zadaj, če ne vidiš mojih luči, ne vem kako pocentriraš skozi cestninsko postajo?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Dans je bilo res kriza. Zjutraj se je že itak počasen počasen promet med Vrhniko in Ljuljbano še bolj ustavljal. Vidim da pred mano vsi, vključno z najpočasnejšimi tovornjakarji, nekoga prehitevajo. dohitim in vidim da se pelje en cca 50-60 let star možak, z klobukom na glavi in prižganimi spredjimi in zadnjimi meglankami, z hitrostjo cca 65kmh. Dež ni padal, morda je edino malo rosilo.

btw: eden tistih ki so se zakantali na obvoznici je moj svak. Z mercedesom C je pripeljal na kozarje z 120kmh in mu je vzelo zadek (kljub ESP-ju). Najverjetnejši razlog so bile 5-6 let stare zimske gume, ki so že čisto trde in preperele. Ker se je kupoval nov avto, je očitno zmanjkalo za gume, te pa so imele še dovolj profilla.
uf-1.gif