Vožnja na plin je najcenejša v realnem svetu.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zanimiva študija. Lahko bi še navedli, pri katerem električnem vozilu so izmerili odstopanje porabe za 48% več, kot je navedeno od proizvajalca + zanimivo, da so navedli le primerjavo stroška vožnje na 100km med hibridom (7 evrov) in plinom (4 evre), ne pa tudi kolikšen je ta strošek pri električnem vozilu.
Malo hecna raziskava, ki je bila, očitno, naročena od podjetja, ki se ukvarja s prodajo plina.

Mimogrede, Toyotinih 25 električnih kilometrov pri Priusu Plug-In so itak velike buče, ker realnih je nekje 15km+, tako da upam, da niso vzeli dotično Toyoto kot primerljiv električni avto.
Če so, je to namerno izkrivljanje slike EV-jev. Naj raje vzamejo pravega električarja, npr. Tesla Model S, ali pa Golf EV,...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Po radiu sem slišal priusa 1.8, problem je, ker je testni krog vseboval tudi AC in hitrosti nad 130kmh. To pa pomeni da baterijo pohopsa zelo hitro, potem pa laufa samo na ICE ki je požrešen.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Sej se mo je zdelo, da so vzeli goljufivega Priusa Plug-In, za katerega vsi vemo, da so njegovih oglaševanih 25km velike buče. Morali bi vzeti pravega električarja, tako pa so vzeli sploh ne EV, ampak PHEV in na njegove rezultate razširili na cel segment EV-jev..

Mimogrede, Prius Plug-In pri hitrosti nad 85km/h zažene bencinski motor. Kako so potem naredili NEDC test za EV-je na osnovi tega Priusa?

Očitno ADAC ne izkrivlja teste le pri gumah, kjer so ga dobili z marmelado v rokah lansko leto.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Škoda da niso vzeli ampere predelane na plin, to bi šele trgalo denarnice, a?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sej se mo je zdelo, da so vzeli goljufivega Priusa Plug-In, za katerega vsi vemo, da so njegovih oglaševanih 25km velike buče. Morali bi vzeti pravega električarja, tako pa so vzeli sploh ne EV, ampak PHEV in na njegove rezultate razširili na cel segment EV-jev..

Mimogrede, Prius Plug-In pri hitrosti nad 85km/h zažene bencinski motor. Kako so potem naredili NEDC test za EV-je na osnovi tega Priusa?

niso mogli vzet pravega EV ker noben razen tesle ne pride do 100km

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Škoda da niso vzeli ampere predelane na plin, to bi šele trgalo denarnice, a?

Čemu? Predelava na plin te stane vsaj 1500 EUR, pri mojih 60.000km sem pokuril le 330l bencina. Kdaj bi se mi predelava povrnila?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ti ko se voziš zgolj 110kmh po AC, al še to ne? Zamisli si švabota, ki se dnevno vozi 50km v eno smer, od tega po autobahnu.

Lahko pa bi opel že serijsko dal not plin, v tem primeru "predelava" ne bi stala kaj dosti, razen drobižeka...če sploh?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

100km/h hitrosti ali razdalje 100km?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ti ko se voziš zgolj 110kmh po AC, al še to ne? Zamisli si švabota, ki se dnevno vozi 50km v eno smer, od tega po autobahnu.

Lahko pa bi opel že serijsko dal not plin, v tem primeru "predelava" ne bi stala kaj dosti, razen drobižeka...če sploh?

Ampera/Volt je avto, ki je bil namenjen za cel svet, primarno pa za USA. Ne vem, koliko je LPG razširjen v USA, ampak, domnevam, da ne prav dosti, tako da, zakaj bi za svoj primarni trg ven dajali avto, za katerega se ne dobi goriva?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
razdalje itaq...to kar so delali test na 100 km

Kako so pa potem naredili 100km s Prius Plug-In-om, ki lahko z enim EV polnjenjem naredi cca. 15+km?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Ne vem no meni Prius pokuri 20% več (3,9 vs. 4,7), tastu Passat 1.6 TDI pokuri 42% več (4,2 vs. 6), oba imava podobno vožnjo v službo.

Drugače pa link do ADAC eko testa, na katerih temelji ta raziskava:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/eco-test/default.aspx

Poudariti velja da ADAC ne dela teste po NEDC temveč po novem WLTP, torej pogoji so močno sprememnjeni zato to ne more biti podlaga za kakšne tožbe.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Kako so pa potem naredili 100km s Prius Plug-In-om, ki lahko z enim EV polnjenjem naredi cca. 15+km?

na bencin so naredili ostalih 85 km...

kaj nimam pojma? bolj malo je EV ki lahko prevozijo preko 100km z enim polnjenjem, pa da lahko se malo po avtocesti vozis z neko normalno hitrostjo

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Vse lepo in prav, ampak naj potem za test vzamejo EV, ki zmore narediti 100km z enim polnjenjen + naj navedejo strošek EV vožnje za teh 100km.

Tako pa so za EV vzeli Priusa Plug-In, ki sploh ni EV, ne more celotne razdalje narediti v EV načinu + naredijo cenovno primerjavo med hibridom in plinom, ne pa električarjem.

Še en izkrivljen test s strani ADAC-a.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

kaj nimam pojma? bolj malo je EV ki lahko prevozijo preko 100km z enim polnjenjem, pa da lahko se malo po avtocesti vozis z neko normalno hitrostjo

Kje sem napisal, da nimaš pojma?

Kako lahko vzameš PHEV, ki zmore le 15+km ne elektriko, ostalo na bencin in potem to razglasiš za rezultat stroška vožnje za EV-je?!?!

Sem prepričan, da bi lahko dobili za test enega Modela S.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Kako lahko vzameš PHEV, ki zmore le 15+km ne elektriko, ostalo na bencin in potem to razglasiš za rezultat stroška vožnje za EV-je?!?!

v postu ki si ga že pobrisal

AndY1 je odgovoril na va±e sporočilo na strani: .
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2098140/an/0/page/0/gonew/1# UNREAD

Citat:

Uporabnik HEPAN pravi:

Citat:

Uporabnik AndY1 pravi:
Sej se mo je zdelo, da so vzeli goljufivega Priusa Plug-In, za katerega vsi vemo, da so njegovih ogla±evanih 25km velike buče. Morali bi vzeti pravega električarja, tako pa so vzeli sploh ne EV, ampak PHEV in na njegove rezultate raz±irili na cel segment EV-jev..

Mimogrede, Prius Plug-In pri hitrosti nad 85km/h zaµene bencinski motor. Kako so potem naredili NEDC test za EV-je na osnovi tega Priusa?

Lej, če nima± pojma, bodi raje tiho.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

v postu ki si ga že pobrisal

AndY1 je odgovoril na va±e sporočilo na strani: .
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2098140/an/0/page/0/gonew/1# UNREAD

Citat:

Uporabnik HEPAN pravi:

Citat:

Uporabnik AndY1 pravi:
Sej se mo je zdelo, da so vzeli goljufivega Priusa Plug-In, za katerega vsi vemo, da so njegovih ogla±evanih 25km velike buče. Morali bi vzeti pravega električarja, tako pa so vzeli sploh ne EV, ampak PHEV in na njegove rezultate raz±irili na cel segment EV-jev..

Mimogrede, Prius Plug-In pri hitrosti nad 85km/h zaµene bencinski motor. Kako so potem naredili NEDC test za EV-je na osnovi tega Priusa?

Lej, če nima± pojma, bodi raje tiho.

Tega sem zbrisal v eni minuti, ko sem ga napisal, ker sem opazil, da nisi mislil 100km/h, ampak 100km razdalje. Sem se popravil ASAP.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
No, ampak tesla ni voz za rajo, nima ga smisla vključit v takšne teste.