vožnja avtošole po centru mesta

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Od nekaj ljudi sem slišal, da naj vozila avtošole ne bi smela voziti po strogem centru mesta. Je to res, ker v pravilnikih in zakonih tega ne najdem?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Od kje ti to?
Res se da se jih prvih par ur ne spušča u gosti promet ampak ko inštruktor preceni da je kandidat dokaj zanesljiv
gredo tudi v center.
Pa odvisno kaj kdo smatra pod center mesta pa katerega mesta?
Zoki je "center" prepovedu vsem, ne sam avtošolam
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Pojma nimam. Po moje lahko vozijo po vseh javnih cestah, razen tam, kjer je to izrecno prepovedano (en tak znak (ki ga verjetno v zakonu ni, btw.) je npr. na eni cesti v ind. coni Stegne...
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.139
14
38
14 let nazaj vem, da se ni smelo vozit po strogem centru. Tam okol Name, čez tromostovje in tle okol.

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
VanZ, to je res. Strogi center ob Ljubljanici je tako ali tako zaprt. Dogovor obstaja med AŠ in MOL da se v času povečanega prometa (v spominu imam nekje do 16h) ne vozijo po centru, tj. približno od Slovenske do Tivolske (po Tivolski ni problema). Zdaj ali je to pisni ali le ustni dogovor ne vem. Zagotovo pa se ga avtošole zelo držijo. Kak vrhunski inštruktor pa najbrž vseeno obstaja.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Citat:
Uporabnik Brooks pravi:
Dogovor obstaja med AŠ in MOL da se v času povečanega prometa (v spominu imam nekje do 16h) ne vozijo po centru, tj. približno od Slovenske do Tivolske (po Tivolski ni problema). Zdaj ali je to pisni ali le ustni dogovor ne vem. Zagotovo pa se ga avtošole zelo držijo. Kak vrhunski inštruktor pa najbrž vseeno obstaja.
Res? Od kje ti to
sprasujem se.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
To je pomoje bucka. Sam sem delal izpit cca 10 let nazaj in sva se z instruktorjem redno cez center vozila.

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Odlok mesta Ljubljana prepoveduje vožnjo avtošol ipd v strogem centru( Resljeva,tunel ,Aškerčeva ,Tivolska nazaj na ap) v času prometnih konic! 7h do 9h in od 15h do 17h! Ostalo je prosto po Prešernu! Je pa res, da izpitna komisija praviloma ne vozi v center- razen če kandidat zaj... kar seveda ni prekršek!

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Nisem bil 100% a videvam AŠ spoh pa E in D kat tudi ob konicah v samem centru tko da sem
danes poklical kolega ki je inštruktor C,D, in E kat pa pravi da ne rinejo toliko v center ker je "zguba časa" in ne zaradi bilokakega dogovora ali prepovedi z strani MOL.
wink-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Včeraj srečal avto šolo v stilu novoletne jelke, megle pa nikjer. Pa sej potem je čisto razumljivo stanje na cesti. Aj jaj jaj.

janus, ne iščem slave, še manj pozornosti.
wink-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
A si se po Ljubljani vozil?

Tudi sam sem srečal eno na Hradeckega v Lj, ki se je ob treh popoldne cijazil z vsemi možnimi prižganimi lučmi na avtu. Žal mi ni ratalo priti vštric da bi inštruktorja po zdravju povprašal.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
To je pomoje bucka. Sam sem delal izpit cca 10 let nazaj in sva se z instruktorjem redno cez center vozila.

Jaz sem ga pa delal leta 1987, pa se spomnim, da je takrat instruktor rekel, da v strogi center ne smeva ... in tudi nikoli nisva sla... Za avtosole je bila cona med Bavarcem in Maximarketom, Parlamentom, Kongresnim trgom, ... "prepovedana cona"

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ne, je bilo kar v naši vukojebini. Posnetka ni, me je izdala baterija. Sej nekaj megle je bilo, ma je je bilo tako malo, da se je dalo voziti z dolgimi lučmi.
wink-1.gif