Vozilo za aktivne

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Torej, nikakor se nimam za tako zelo aktivnega ampak sem rad na komot
smile-1.gif

Kaj iščem?
Rabljeno (lahko tudi 10+ let) vozilo za enostavno nalaganje psa, koles, smučarske opreme, blatnih gojzarjev
grin1.gif
mogoče kdaj tut kakega pohištva ipd. V mislih sem imel format vozila, kot so berlingo, partner, doblo, expert ali pa kaj drugega. Kljub vsemu bi pa pogledal še za kakšnimi drugimi karoserijskimi oblikami, kot so kak terenček, mini van ipd.

Imate kakšne predloge?

P.S: Kako so starejši (10-15+ let) tipi vozil s predelavo na plin?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
men je expert/jumpy top avto. Placa polhn, trpežni...

drugač pa od tamalih terencev kakšen suzuki zna biti uredu, pa seveda forester, sam ta je že malo večji...

Drugač pa tud z berlingotom nimaš kej falit.

Ne vem kako veliko pohištvo si imel v mislih?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Hoces kolo pokonci voziti ali v leze? Vsi vecji enoprostorci. V razne suve ne bos spravil koles. Vsaj ne pokonci. Razen na prtljaznik.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Katrca
smile-1.gif
.

Še malo bolj resno - kot sem videl večina takoimenovanih suv-ov nima prtljažnika večjega od clia katerekoli generacije. Tu kolo pozabi, razen zadaj na kljuki.
Če pa poenostavim zadevo - za gojzarje in pancarje je vsak prtljažnik dovolj velik, za smuči in kolesa pa rabiš ali strešne nosilce ali pa nosilce za na vlečno kljuko in imaš vse. Avto, v katerega vse spraviš noter, je pa že bližje kombija kot osebnega vozila. Od oka bi mogoče res prišel v poštev kak berlingo/partner/kangu ali podobni, odvisno o letnika (scudo npr).

Če to rabiš npr za vikende, je skoraj brez veze imet velik avto, ker na streho dobiš kolesa ali smuči na karkoli majhnega (polo, corsa, twingo,...). Če pa na splošno rabiš več placa, potem je pa že vse našteto
smile-1.gif
.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
smile-1.gif
No, saj Subaruja bi imel, ampak tale mi pa izgleda kot pogrebni voz. Pa poraba 10 l plina je tudi huda; če pa komu sede pa evo ga, naj pač kupi, jaz se ne bom pritoževal.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
No saj nisem mislil ravno tega. Ampak sem se spomnil na enega znanca ki ima podobnega. 2.0+plin. Pa dela dnevno 200km in je zadovoljen...

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
smile-1.gif
No, saj Subaruja bi imel, ampak tale mi pa izgleda kot pogrebni voz. Pa poraba 10 l plina je tudi huda; če pa komu sede pa evo ga, naj pač kupi, jaz se ne bom pritoževal.
10 litrov plina je huda poraba? To je 5,8 eur na 100 km...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
V Franciji sem videl Berlingote furgon (dostavne) s 4x4 pogonom in povišanim podvozjem. Če je pogon ok, je to po moje bomba avto za takšne potrebe.

Odsvetujem pa prejšnjo generacijo Kangooja 4x4 - praktično ga ni, ki mu ne bi crknila visko sklopka in ne bi imel problemov s kardanom.

Drugače pa kakšen VW T4 syncro (kratka verzija - KMR). Če ne rabiš pospeškov in hitrosti, je atmosferski 2.4D neuničljiv, sicer pa 2.5 TDI 102KM, ki je eden bolj trpežnih strojev.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Hvala vsem za mnenja. Nikar se prehitro ne ohladite (pustmo zdej kok je preveč plina).

Ok, pojdimo po vrsti:
- pozabite na pohištvo
smile-1.gif

- vozilo mora biti relativno zanesljivo (se bom vozil v službo vsak dan)
- vozilo mora imeti nizko porabo (lahko je tudi v8, pod pogojem, da je predelan na plin in je zaradi tega poraba DENARJA nižja)
- če sem iskren, bi si želel vozilo, ki ima karakter (kar KATRCA definitivno ima
grin1.gif
) Ampak ok, to si želi 10 letni mulc v meni...

Če gredo kolesa "as is" pokonci v avto, potem je izpolnjen en pogoj in pa tudi drugi, ker vem, da bo šel tudi (relativno velik) pes notri.

- Ne želim si dvigovanja koles na streho, ker potem lahko obdržim trenutni avto, samo bi moral še psa na streho montirati...
- Ne bi enoprostorca tipa sharan ipd. Če bi že tako kravo kupoval, bi kaj bolj posebnega (karkoli že to pomeni)...
- Ne bi "SUV-a", ker kot je Samojed napisal: ne moreš gnoja vozit, kot v katri
smile-1.gif

Berlingo oz. Partner 4x4 je nadgradnja in rabljenih je zelo malo na trgu, sem ga pa že iskal. Ne rabim pospeškov, rabim plac in zanesljivost.

Budget, da vas čisto zje*em, pa je max. 5k€.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

- Ne bi enoprostorca tipa sharan ipd. Če bi že tako kravo kupoval, bi kaj bolj posebnega (karkoli že to pomeni)...
Bolj ko bo vozilo posebno, bolj se moras ze pred nakupom pozanimati o dobavitelju nadomestnih delov, serviserju ki bo znal odkriti tudi kakšno napako in ne samo menjava olja in filtra. Sharan je "prenizka" krava za kolo pokonci. Vsaj treking mosko velikost okvirja 56. Zensko 48" se nekako spravim notri, pri moskem moram odstraniti sprednje kolo.
Isci raje tip vozila ala jumpy (prvaserija?) oziroma res tja do "transporterja" (traffica)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz bi sel tocno tega pogledat.

Hyundai Terracan

Nekoc sem ga imel in potem prodal, ker je bil kot tretji avto pac predrag. Placa kolikor hoces, zvok masine je kamionski, spleza kamor hoces. Pa se klasično jekleno šasijo ima namesto samonosne kot je to v navadi pri SUVih. Tole ze konkreten terenc z veliko prostora. Ima ze novejso masino s 164KM, tastara 150KM je bila problematicna. Poraba je med 8-10, vzdrzevanje nic pretresljivega.

Pusti subaruje, ker nimajo nic placa in so povecini pri nas vsi sterani do konca. Pac majhen trg. Pa se dragi rezervni deli so. Hyundaja znajo popraviti tudi v mongoliji, ce te tja zanese pot... moras gledat, da je avto cimbolj enostaven za vzdrzevat.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Jest sem mel Megana karavan 1.6. 16v, letnik 2001. To je bil res dbest avto. FULL placa (dosti več kot prej, sem mel berlingota), brez okvar ali kakršnih koli težav, fajn se je peljal, meni osebno res dbest avto. pa dobiš ga za male pare, prav tako dele zanj, če že kaj crkne.
wink-1.gif

Če mi nebi blo takrat mus kupit kombi (za prikolico vlačit), bi ga mel še danes, 100%.
wink-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Volvo v70 caravan. Dizl, da ne zre prevec :p Ugodni, zanesljivi, mocni dovolj....podres zice pa zbases notr kar ces...