Ravno pred parimi dnevi smo malo debatirali o tem avtočku...
So za kej ta švedska jetra: bi rekel da so. To je le firma ki ima svetovni rekord v doseženi kilometrini - mislim da 2mio km.
Zanesljivost: ima ga fotrova boljša polovica (bencinar) in je brez kakršnihkoli pritožb oz izrednih servisov.
Udobnost: kolkor sem se jaz vozil z njim sem bil glede udobja navdušen - sedeži so hudičevo dobri, avdio sistem tudi ni nevemkako slab za serijskega...
Servisi: tukaj pa se ustavi. Po fotrovih informacijah je zadovoljen s Summitom, z Lekšetom pa bojda ne. Ampak ko pa berem volvo forume pa so ugotovavljali, da sta obadva ljubljanska vredna pol kozarca mrzle vode in da je potrebno vozit k Dumidi v Pesnico pri MB. Glede cene servisa pa: redni servis pri pooblaščencu (Summit) za bencinarja 300EUR.
Ali zdržijo: majo da zdržijo, kolkor sem okoli spraševal ljudi o teh motorjih ni nihče jamral, da so kakšni večji problemi.
EDIT: sem pa prejšnji teden vozil V50 2.0D in morem rečt, da se stvar pelje tako kot se za višji srednji razred pričakuje.
IMHO: pri tem avtu v notranjosti veliko ljudi odbije skandinavski minimalizem... Pri meni je svetlobna leta od tega, zato sem se tudi nekako zapalil za ta avto
.