Volilna komisija?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Mi zna kdo razložiti, kje se "prijaviš", če hočeš delati na volilni/referendumski dan na volišču in povezanih zadevah? A je to kaj v povezavi s članstvom v volilni komisiji? Za slednjo mi tudi zaenkrat še ni uspelo najti podatka, koliko ljudi te mora predlatati in ali lahko predlagaš sebe...
wink-1.gif

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
po mojih izkušnjah so najboljše veze in poznanstva. tako sem jaz prišla noter. nekdo je šel stran in poznala sem nekoga, ki je to delal in so me vzeli.
sem pa tudi šla kmalu ven, ker mi je škoda nedelj za tisto posedanje in zgubljanje časa. včasih je bilo še kar dobro plačano. zdaj pa je, kar je.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kontaktiraj predsednika okrajne volilne komisije.

V naših koncih so pred kakimi dvemi leti temeljito reorganizirali te komisije ker so bili eni tam že od pamtiveka.

Pa če je kak manjši kraj in so ostali člani nekomunikativni (beri:pod mizo ni pletenke vina
grin1.gif
), ti bo dolgcajt.

Pa za tistih 40€ se raje izležavam doma, ali pa zakurim roštilj.
pozdrav.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kolikor je meni znano, moraš bit član stranke, ker posamezne stranke predlagajo iz svojih vrst kandidate za volilno komisijo. Si pa član volilne komisije v eni izmed volilnih enot svoje občine (kjer imaš stalni naslov prebivališča), v katerokoli te predlagajo, le v tisto, kjer ti voliš,ne.

In 40 eur ni tako malo za 6 ur na volišču. da se zaradi tega ne bi odpovedal enemu roštilju v letu. Če pa ste vsi tako bogati in vam je to drobiž, pa mi nakažite na TRR, rade volje posredujem št.
grin1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ni nujno, da si član stranke. Sam nisem član nobene, pa sem pred leti prišel zraven (pomaga, če poznaš koga v OVK). Prav tako sem delal v isti volilni enoti, v kateri sem volil, celo na istem volišču.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Kolikor je meni znano, moraš bit član stranke, ker posamezne stranke predlagajo iz svojih vrst kandidate za volilno komisijo.

Narobe ti je znano. Nisem bil član nobene stranke, pa sem bil v komisiji.

Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
In 40 eur ni tako malo za 6 ur na volišču. da se zaradi tega ne bi odpovedal enemu roštilju v letu. Če pa ste vsi tako bogati in vam je to drobiž, pa mi nakažite na TRR, rade volje posredujem št.
grin1.gif

Jaz ti nisem kriv, da slabo zaslužiš.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Kolikor je meni znano, moraš bit član stranke, ker posamezne stranke predlagajo iz svojih vrst kandidate za volilno komisijo. Si pa član volilne komisije v eni izmed volilnih enot svoje občine (kjer imaš stalni naslov prebivališča), v katerokoli te predlagajo, le v tisto, kjer ti voliš,ne.
.
grin1.gif
Stranke ali civilna inc. lahko predlagajo članstvo, ki ga sprejeme ali pa ne okrajna volilna komisija.
VOK je eno VO pa drugo.
Teroretično si lahko član volilnega odbora ali komislije kjerkoli v državi je pa najbolj praktično, če si v domačem kraju.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Jaz ti nisem kriv, da slabo zaslužiš.
Tega nisem rekel...

Pač za nekoga, ki roštilj zakuri z evri, namesto s časopisom, je tole drobiž, za nekoga pa je to 10% mesečne plače... Pa za nekoga, ki ceni denar, tudi ni tako malo... Tako da za tistih nekaj ur sedenja je tole čisto spodoben znesek.

BTW, na zadnjih lokalni volitvah je šlo za volilno komisijo (plačila) slab miljon evrov, tako da to sploh ni tako mali znesek...

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Ksz ...

Če imaš veze v kakšni stranki, te potem lahko predlaga stranka, saj so ti volilni odbori ponavadi sestavljeni iz članov različnih političnih pripadnosti, da kao en drugega malo nadzorujejo
smile-1.gif
Plača pa niti ni tako velika, pribl. 50 eur. Sam delam na predčasnih volitvah, torej 3 dni po 4 ure + še v nedeljo zvečer štejemo glasove. Je pa res, da bolje to kot pa nič.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma boring je tam čičat..pol te pa še staremame napizdevajo, kaj se greste s tem referendumom
hysterical-1.gif

Dobr pa je, ker imaš vpogled v spisek VOLILK in si lahko od kašne bejbe naslov prepišeš
tongue-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Odvisno, s kom tam čičaš... Jaz sem včasih s kako mlado dečvo, pa s kakim zanimivim predstavnikom druge politične opcije in posledično se razvije zanimiva debata ipd. Do sedaj se mi še ni zgodilo, da bi mi bilo tečno ali dolgcajt...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ma boring je tam čičat..pol te pa še staremame napizdevajo, kaj se greste s tem referendumom
hysterical-1.gif
Na ta primer sem pa samo enkrat naletel in sem tega gospoda hitro utišal. Vprašal sem ga, kolko let je delal, in ko mi reče, da je delal 25 let, mu mirno rečem, da si še penzije zaslužil ni. Sicer bolj v šaljivem tonu, ampak point je pa dojel in hitro utihnil... Ker invalid pa ni, pa z novo Mazdo se je pripelal...

Ludi načeloma sploh niso tečni, vsaj večinoma ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
U 3 pm!

Sem mislil, da sem se jih rešil, ko nazadnje nisem šel, pa sem spet dobil odločbo o imenovanju.
bonk.gif

Edino krvosesa se bom rešil za en popoldan.