Volan nese v levo

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Živjo,

Včeraj se spravim preobut jeklenega konjička in ko sem se peljal preverit tlak v pnevmatikah sem opazil, da volan nese v levo. Napolnim pnevmatike in je bolje vendar ne čisto. Gume so scentrarane, optika je v piko, gume so enakomerno obrabljene, ker jih vsako leto zamenjam prve nazaj in zadnje naprej. Z zimskimi gre lepo naravnost. Čez zimo sem jih pravilno skladiščil v temi in na hladnem. Kaj naredit? Zvozit?

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Živjo,

Včeraj se spravim preobut jeklenega konjička in ko sem se peljal preverit tlak v pnevmatikah sem opazil, da volan nese v levo. Napolnim pnevmatike in je bolje vendar ne čisto. Gume so scentrarane, optika je v piko, gume so enakomerno obrabljene, ker jih vsako leto zamenjam prve nazaj in zadnje naprej. Z zimskimi gre lepo naravnost. Čez zimo sem jih pravilno skladiščil v temi in na hladnem. Kaj naredit? Zvozit?

Kako veš, da je optika "v piko"? Si preveril?

Te nese v levo pri pospeševanju, enakomerni vožnji, zaviranju?

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Pri enakomerni vožnji. Nese v levo pomeni, da zavija v levo in ne gre enakomerno naravnost. Vidim tudi po volani, če ga spustim

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Če si 100 %, da je vse o.k., bi bil mogoče lahko razlog, da je leva sprednja guma narobe obrnjena (smer vožnje). Samo razmišljam.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Preveril sem tlak na 2h različnih črpalkah in gume so pravilno obrnjene, zavore so stare 2 leti in imajo še dosti "mesa". Če dam zimske gume gor je vse normalno. Volan tudi nikoli nič ne trese, na nobenih gumah.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Je možno, da bi bile letme gume spredaj tako neenakomerno obrabljene, da bi posledično vleklo v levo? Recimo, da v preteklosti optika le ni bila u nulo. Če je z zimskimi gumami vse v redu, potem enostavno mora biti nekaj v zvezi s temi letnimi.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Bom poizkusil zamenjat pnevmatike na eni strani, tako da bo šla sprednja nazaj in zadnja naprej pa poročam
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ena od gum je verjetno postrani pritrjena ( večja verjetnost na prednjem delu).

Dvigni avto in odvijači ter nazaj privijači obe gumi. Seveda prekontroliraj še smer, ki jih kažejo puščice.

Ker če je avtonz zimskimi ok držal smer ne more biti z letnimi nič drugače...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Če je bil avto z zimskimi OK, potem je 99,9% nekaj narobe z letnimi gumami.

TMCool

Pripravnik
30. okt 2007
31
3
8
Pri meni je bilo podobno. Optika super, gume nove in avto je vleklo v levo. Po menjavi špur štange in nekih gumic na končnikih je vse tko kot mora biti. Je pa zelo neprijetno voziti avto, ki vleče v eno smer.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ena od gum je verjetno postrani pritrjena ( večja verjetnost na prednjem delu).

Sem napisal, da nič ne trese. Če bi bilo to kar si napisal bi treslo, kot centrifuga pri pralnem stroju
uf-1.gif
Zgleda so samo vse ceste v naših koncih v obliki črke U in me zato nese na nasprotni pas, če spustim volan

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
predn toplo vodo odkriješ. menjaj sprednji gumi. leva na desno in obratno. pelji se en krog in če vleče v desno maš gume hin. če še vedno v levo vleče je pa cesta :D

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.051
69
48
Če ima na gumah puščico za smer vrtenja ni najbolj pametno menjat levo-desno.