vojska, plačana

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
pomoje ima tam vsak 15-20 letni mulc več izkušenj in znanja iz bojevanja, kot pa ti naši kekci.

Pretepanje =/= bojevanje.
Tile kekci so baje specialci, ne vem sicer če znajo zvozit kranjsko turbo krožišče, ampak norca se pa na tvojem mestu ne bi delal iz njih...

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Nihče. Kot bi rekel Mihi, slovenske novice, nova24, alko in varda. Drugega človek danes ne rabi, še najmanj pa milharčičeve blodnje, ki jih niti prebrat ne zna kaj šele da bi razumel kaj več kot podpis avtorja (ta itak pove vse).
sem šel gledat kdo še bere to drisko.
neizobraženi starčki. kdor se šteje tja pa naj se.

naklada pa je tudi okrog 20k in če odštejemo vse prisilne naročnine "naših" inštitucij pa smo najbrž bližje 10k.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Ne malo se mi zdi. Glede na to da varnostniki, ki pazijo naftna polja dobijo okoli 4k€ mesečno + bonus vsak mesec če ostanejo črpališča cela.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
To je res ja.
srbi poklali v jugo vojni za polovico vseh ubitih v siriji, Bravo,,,
ga bodo naši naučili kopanja bunkerjev, oskrbe ranjencev (na lutkah), izračunov..ko pa zažvižga prvi metek pa še evakuacije... to je bistvo, s tem bo ohranil glavo na vratu

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
Jao kakšne bedarije pišete eni tukaj.... me prav zanima koliko vojakov, ki so bili na misijah res poznate? Če bi poslušali zgodbe kaj vse vidijo in doživijo tam, bi bili morda malo bolj spoštljivi do njih. Videl sem slike kupa mesa od razstreljenih samomorilcev, ki so se jim izjalovili napadi v bližini baze in so na to naleteli ob redni patrulji. Pa tudi o brezkompromisnem streljanju pred vozila, ki se ne umaknejo po navodilih (pišem za Afganistan), prva dva strela sta opozorilna, tretji pa v čelo šoferja. Pa paranoidne scene z Afganistanci, ki okoli vojaških terencev telefonirajo z mobiteli, ker je vsak od njih potencialni terorist.

Mimogrede, obstaja kar nekaj vojakov, ki po prvi ali drugi misiji nočejo več nazaj na teren, kljub dobremu plačilu.

Plače? Na Kosovu v grobem 3 jurčke neto, odvisno od čina, v Afganistanu pa celo 4-6 jurčkov na mesec - spet odvisno od čina.

Je pa res, da po par mesecih tujine lahko skeširaš star VW/OOOO/BMW in si glavni na vasi :fredi::fredi:

Poznam vojaka, ki je z dvema misijama skeširal stanovanje izven Ljubljane, je pa res da ima visok čin.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Kolega bil na Kosovu menda parkrat, ni bilo nevarno, bolj so delali obhode in v "kantini" kupovali tehniko in jo vozili domov vsake pol leta :)
Če pa nisi na misiji, pa se ne splača bit vojak, je rekel...sicer pa tam naj kar imajo plačo. Če ima rjavc ministrsko plačo za nič dela...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Kolega bil na Kosovu menda parkrat, ni bilo nevarno, bolj so delali obhode in v "kantini" kupovali tehniko in jo vozili domov vsake pol leta :)
Če pa nisi na misiji, pa se ne splača bit vojak, je rekel...sicer pa tam naj kar imajo plačo. Če ima rjavc ministrsko plačo za nič dela...
Erjavec ima dodatek za dežurstvo. Saj vidiš da sta skupaj z barbiko celo noč dezurala in klicarila v Irak