vojska, plačana

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ali je možno, da plačujemo vojsko, da se urijo, kupujemo jim orožje, v imenu demokracije pošiljamo v države, ki jih večina komaj zna pokazat s prstom na zemljevidu (pozabljamo naše parole o jugo škornju itd), se mešamo v neke zadeve, ki nam niso jasne (lahko rečete so nas povabili), ko nas pozovejo k umiku ostanemo (se pravi akt agresije, napada), a ko poči jih evakuiramo.

zakaj niso strnili vrst in branili demokracijo?

pika na i pa je izjava, da je vse to načrtovano že dolgo prej, ob samem nastopu misije.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ker niso tam da posredujejo, ampak da urijo.

in to je bilo načrtovano že prej - če poči, je umik.

in niso tam da branijo demokracijo. S to floskulo so se malo umirili.

• Všeč mi je
Reactions: Oakey

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Saj si napisal "plačana". In to je point vsega. Pubeci se tepejo, da gredo na misijo, tam pregurajo v hladovini par mesecev in pokasirajo. Ta čas pa žerejo ko krave. Sicer imajo neke kao kontrole, ampak je alkoholizem velik problem.

Vojskujejo se pa preko playstationa. Tam pa šprica kri.

Kako so borbeni si lahko videl par let nazaj, ko so našega vojaka z zvinjenim gležnjem evakuirali iz šiptarije. Aja, gleženj si je zjebal pri "športnih aktivnostih."

• Všeč mi je
Reactions: softi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
pomoje ima tam vsak 15-20 letni mulc več izkušenj in znanja iz bojevanja, kot pa ti naši kekci.

sej to nima veze. Lahko ima izkušnje iz bojevanja, ne zna pa skopat bunkerja, oskrbet ranjenca, upravljat z določenim orožjem, taktizirat, izračunat razdaljo objekta in strel, itn...

ampak važno da se pljuva po vsem kar ti ni po godu, a ne?

• Všeč mi je
Reactions: Oakey

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ga bodo naši naučili kopanja bunkerjev, oskrbe ranjencev (na lutkah), izračunov..ko pa zažvižga prvi metek pa še evakuacije... to je bistvo, s tem bo ohranil glavo na vratu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
smeh je pa še to, da je kahel bil opolnoči ves zaskrbljen in je poskrbel za evakuacijo. sedaj ko je padla v vodo, pa ta veleum že 12 ur ni skoval novega načrta.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Evakuacija?

Včasih je beseda vojak pomenila bojevanje
sej to nima veze. Lahko ima izkušnje iz bojevanja, ne zna pa skopat bunkerja, oskrbet ranjenca, upravljat z določenim orožjem, taktizirat, izračunat razdaljo objekta in strel, itn...

Naši to znajo?

No, poleg tega bi jih morali naučit še bežanja.

Ker bojevanja jih očitno niso.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
In kaj naj bi slo vojaki pravzaprav naredili v bazi ob sprožitvi alarma za raketni napad?

Vzeli puško in šli na odprto streljat na balistično raketo?

Odločitev o evakuaciji je pa 100% politična in nima nobene veze z "korajžo in usposobljenostjo" naših vojakov.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in Oakey

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Kratek povzetek iz Dnevnika:
Vojsko imamo zato, da zmaga v vojni. Prva slovenska reakcija ob raketah, ki so iz Irana kot povračilna akcija za uboj generala Sulejmanija poletele proti Iraku, pa je bil umik slovenskih vojakov.
Ne moremo imeti vojske za vsa mogoča opravila, za vojno pa ne. Ker so ameriške baze v Iraku legitimen vojaški cilj, so bili tudi naši vojaki tarča. ...
Umik v vsakem primeru zveni narobe. Vojaki, ki jih umaknejo pred nasiljem, izgubijo možnost opravljanja svojega poklica. Vojska ne sme bežati pred vojaškim nasiljem. V Nemčiji bi lahko potem zaprosili za status beguncev, ker so zbežali pred vojnimi grozotami. O teh rečeh je treba razmisliti, preden pošlješ vojsko v državo, ki je zaradi ene tvoje vojne že propadla, na mejo z državo, ki jo imaš kot naslednjo na seznamu za uničenje. Če smo že šli na vojno, potem je treba v njej zmagati. Dobro je vedeti, da je vojna draga avantura. Draga je tudi, če v njej zmagaš; če izgubiš, je pa zares draga.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
dnevnik kot dnevnik, bluzenje na polno. kdo sploh še resno bere te gnojnice ki jih sproducirajo?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
o mater, sami pametnjakovici!

kaj pocnete v lajfu, da vas ni videti na pomembnih funkcijah, ker pametni ste cist povsod.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
dnevnik kot dnevnik, bluzenje na polno. kdo sploh še resno bere te gnojnice ki jih sproducirajo?

Nihče. Kot bi rekel Mihi, slovenske novice, nova24, alko in varda. Drugega človek danes ne rabi, še najmanj pa milharčičeve blodnje, ki jih niti prebrat ne zna kaj šele da bi razumel kaj več kot podpis avtorja (ta itak pove vse).

• Všeč mi je
Reactions: bizi

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
smeh je pa še to, da je kahel bil opolnoči ves zaskrbljen in je poskrbel za evakuacijo. sedaj ko je padla v vodo, pa ta veleum že 12 ur ni skoval novega načrta.
Mene zanima, če si je za go pravilno obračunal nadure in še kakšen drug dodatek. To je glavno in mora štimat, ne pa neki vojaki tam pod raketami.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
o mater, sami pametnjakovici!

kaj pocnete v lajfu, da vas ni videti na pomembnih funkcijah, ker pametni ste cist povsod.

ne da se izrinit foruma21 in bivših komunistov, teh dosmrtnih predstavnikov iVanovega klana pa tudi ne.

Kahl bo prej minister za zamejce, čistočo kot pa se umaknil. Leben je primer novodobnega do življenjskega vodje.