Vojna v Ukrajini 2

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.032
5.753
113
Očitno imaš ti blodnje, da vidiš, da trdim da so zahodne sile vojaško napadle vzhodne države in tam pobijale civiliste, bombardirajo mesta... O tem namreč nisem čisto nič pisal.
Samo ko ravno obsojate, da se je nekdo širil, pravim da bi morali tistega, ki se je širil skup z njegovo vojsko spravit nazaj na meje 1989.
Se strinjaš s takim predlogom?
Katera vojska se je širila izven mej po letu 1989?

Slovenska, Madžarska, Poljska, Nemška, Francoska, Romunska?

Katera, jaz ne vem za nobeno od teh da bi se širila izven mej?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.032
5.753
113

Floki

Guru
6. sep 2007
10.595
3.548
113
Tisti ki bolj spemljate Kaj se dogaja v Kupiansku zadnje dni?

Ukrajinci so tja poslali precej rezervnih enot za ofenzivo da bi ustavili rusko napredovanje in presekali oskrbo iz vzhoda. Deloma jim je to tudi uspelo, glede nato da se je prišel Zelensky tja slikat bodo očitno s tem nadaljevali ker trenutno je to edina dobra novica s fronte v zadnjih nekaj mesecih.
Če rusi ne bodo poslali okrepitev kar trenutno še ni bilo nikjer objavljeno, mogoče jim celo uspe zahodno stran kupjanska nazaj osvojit.
Sigurno je želja velika ker morala na fronti je slaba. Ni pa to novica zadnjih dni. Ti napadi trajajo že nekaj tednov, zadnjih nekaj dni se le pokazala možnost za vsaj nek uspeh.
P.s
Te novice so propagandna in trenutno še nimajo nobene realne veze tako kot ne da so nazaj zavzeli pol Pokrovska in da v Mirnograd ni obkoljen. Pa da je v Siversku vse v redu čeprav so ga že izgubili.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.381
-6.830
113
Katera vojska se je širila izven mej po letu 1989?

Slovenska, Madžarska, Poljska, Nemška, Francoska, Romunska?

Katera, jaz ne vem za nobeno od teh da bi se širila izven mej?
Js tudi ne vem kar na pamet.
Js pišem na splošno. Ko govorimo in obsojamo ekspansionistične politike, torej da se nekateri širijo, sem dal predlog, da bi se morali vsi, ki so se širili pomaknit nazaj, kjer so bili 1989.
Tako bi zahebali samo tiste, ki so se širili. Misliš da je to dober predlog?

• Všeč mi je

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.032
5.753
113
Js tudi ne vem kar na pamet.
Js pišem na splošno. Ko govorimo in obsojamo ekspansionistične politike, torej da se nekateri širijo, sem dal predlog, da bi se morali vsi, ki so se širili pomaknit nazaj, kjer so bili 1989.
Tako bi zahebali samo tiste, ki so se širili. Misliš da je to dober predlog?

Ja saj pravim. Najbolj bi zahebali tiste, ki se širijo in povečujejo da bi njih in in njihove vojske poslali nazaj tja, kjer so bili 1989.
Zakaj ravno 1989 ? To so meje, ki so bile dogovorjene med zahodom in zahodom in so držale par desetletij.

Katera vojska se širila, kam?

Edini ki se "širi" v zadnjih 40 letih je Rusija, ostali se niso širili nikamor, jaz ne vem, ti pa tudi očitno ne?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.739
1.385
113
Ukrajinci so tja poslali precej rezervnih enot za ofenzivo da bi ustavili rusko napredovanje in presekali oskrbo iz vzhoda. Deloma jim je to tudi uspelo, glede nato da se je prišel Zelensky tja slikat bodo očitno s tem nadaljevali ker trenutno je to edina dobra novica s fronte v zadnjih nekaj mesecih.
Če rusi ne bodo poslali okrepitev kar trenutno še ni bilo nikjer objavljeno, mogoče jim celo uspe zahodno stran kupjanska nazaj osvojit.
Sigurno je želja velika ker morala na fronti je slaba. Ni pa to novica zadnjih dni. Ti napadi trajajo že nekaj tednov, zadnjih nekaj dni se le pokazala možnost za vsaj nek uspeh.
P.s
Te novice so propagandna in trenutnoj še nimajo nobene realne veze tako kot ne da so nazaj zavzeli pol Pokrovska in da v Mirnograd ni obkoljen. Pa da je v Siversku vse v redu čeprav so ga že izgubili.
Ja spemljam v glavnem samo še deepstate, ki kaže precej realno sliko , je pa res da z malo "zamudo",...pa me je to v kupiansku pozitivno presenetilo.

sad

Guru
24. avg 2007
22.749
11.557
113
Pestro je....

Čudovita novica.
Srčno želim, da Ruse zgazijo do konca.

Težko je odgovoriti na nekaj kar nima podlage....
Fajn te pere.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.595
3.548
113
Ja spemljam v glavnem samo še deepstate, ki kaže precej realno sliko , je pa res da z malo "zamudo",...pa me je to v kupiansku pozitivno presenetilo.

Zemljevid od deedstate je zelo v zamudi ponekod se niti sive cone nima označene pa je bilo področje že zavzeto. Siversk npr 2 dni nazaj pa imajo označeno sivi cono, zavzeto pa samo predmestje. Dronivka severno od mesta je bila zavzeta že kakšne 2-3tedne nazaj pri njih sploh ni označena.
Pa enako Pokrovsk, Rodyske, pa vsa linija severno od Hulialipole.

Tale je zelo pro ukrajinec pa kar realno opisuje večino, sicer potem ko je že sigurno preverjeno torej malo z zamudo. Prevedi v translate.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.733
6.441
113
Mimogrede, EU postaja iz dneva v dan bolj demokratična.
Poglej priponko 102871

Predstavniki držav članic EU-ja so v pisnem postopku potrdili zamrznitev ruskega državnega premoženja v Uniji za nedoločen čas, je sporočilo dansko predsedstvo Sveta EU-ja.

Kaj si o tem misli belgijski premier:

On Wednesday, Belgian Prime Minister Bart De Wever cast doubt over the suitability of Article 122 and the existence of an economic emergency to justify its activation.

"This is money from a country with which we are not at war," De Wever said, speaking to reporters at the Belgian parliament. "It would be like breaking into an embassy, taking out all the furniture, and selling it."

Kako se bo no to končalo vedo vsi s 3 razredi OŠ, samo Bruseljska elita ne.

• Všeč mi je

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.032
5.753
113
Predstavniki držav članic EU-ja so v pisnem postopku potrdili zamrznitev ruskega državnega premoženja v Uniji za nedoločen čas, je sporočilo dansko predsedstvo Sveta EU-ja.

Kaj si o tem misli belgijski premier:

Kako se bo no to končalo vedo vsi s 3 razredi OŠ, samo Bruseljska elita ne.
Kako se bo to končalo, vedo vsi s tremi razredi OŠ, samo bruseljska elita ne.

Pojdi še ostale razrede OŠ dokončati.