Vojna v Ukrajini 2

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.332
-6.587
113
"7:1 v korist rusov". Saj si mislil da 7 rusov pade na 1 Ukrajinca?
:valjamse:
Zadnja menjava trupel pred tremi dnevi je bila 30 ruskih trupel za 1000+ ukrajinskih. Pa tud prejšnje so bile v podobnih razmerjih.

Ukrajina in Rusija sta si danes izmenjali posmrtne ostanke padlih vojakov. Ukrajina je prejela posmrtne ostanke tisočih vojakov, Rusija pa tridesetih.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

resnica

Majstr
9. feb 2013
687
811
93
Mi je gladko mar ce so lacni in bosi.
Tebe in mnoge pa neskončno skrbi za njih
Ne vem kaj se toliko pritožuješ?
Saj so ti marca letos dvignili socialno pomoč, kaj bi pa še rad?

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.590
2.268
113
Pomurje
Ne vem kaj se toliko pritožuješ?
Saj so ti marca letos dvignili socialno pomoč, kaj bi pa še rad?

Kaj si mislil povedat?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

resnica

Majstr
9. feb 2013
687
811
93
Kaj si mislil povedat?

Včasih mam feeling, da se ljudje sploh ne zavedajo, kako noro privilegirani smo, da živimo v EU.
Ne, Unija se ne bo sesula jutri, ne propada, in ne živimo v peklu, glih nasprotno.
EU ima eno najvišjih kakovosti življenja na svetu, najboljše zdravstvene sisteme, najcenejše izobraževanje, najmočnejše delavske pravice, največjo socialno varnost, najnižjo stopnjo nasilja in največ stabilnosti. Vsi rinejo sem, ljudje z juga, vzhoda in tudi iz Amerike glih zato, ker je tu življenje boljše.

In ja, seveda imamo tudi težave. Vsaka družba jih ima. Ampak na svetovni ravni živimo več razredov boljše kot 90 % planeta.
Če bi vsi, ki kričite propad samo en mesec živeli izven EU, v Rusiji, na Bližnjem vzhodu, v ZDA brez zdravstvenega zavarovanja ali kjer koli drugje, brez pravne države, bi se zlo hitro nehali delati žrtve in bi začeli ceniti “kar imamo”.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.590
2.268
113
Pomurje
Včasih mam feeling, da se ljudje sploh ne zavedajo, kako noro privilegirani smo, da živimo v EU.
Ne, Unija se ne bo sesula jutri, ne propada, in ne živimo v peklu, glih nasprotno.
EU ima eno najvišjih kakovosti življenja na svetu, najboljše zdravstvene sisteme, najcenejše izobraževanje, najmočnejše delavske pravice, največjo socialno varnost, najnižjo stopnjo nasilja in največ stabilnosti. Vsi rinejo sem, ljudje z juga, vzhoda in tudi iz Amerike glih zato, ker je tu življenje boljše.

In ja, seveda imamo tudi težave. Vsaka družba jih ima. Ampak na svetovni ravni živimo več razredov boljše kot 90 % planeta.
Če bi vsi, ki kričite propad samo en mesec živeli izven EU, v Rusiji, na Bližnjem vzhodu, v ZDA brez zdravstvenega zavarovanja ali kjer koli drugje, brez pravne države, bi se zlo hitro nehali delati žrtve in bi začeli ceniti “kar imamo”.
Drži, ampak življenje v EU se radikalno spreminja in to na slabše.
Očitno tega nočeš videt.

• Objave ne odobravam
Reactions: damirj

resnica

Majstr
9. feb 2013
687
811
93
Drži, ampak življenje v EU se radikalno spreminja in to na slabše.
Očitno tega nočeš videt.
Zato pa je iskanje opravičil za začetek ruske agresije in relativiziranje njihovih zločinov ter napihovanje propadanja EU v tem trenutku izredno nevarno, tega pa nočeš vedeti ti.
Trenutno, bolj kot kadarkoli prej, potrebujemo enotnost in solidarnost. Imamo vojno na našem pragu, ki je nismo začeli mi.
Destabilizacija EU je točno tisto, kar si hočejo tisti, ki so to vojno začeli, Rusi, da ne bo dvomov!
Namesto da tuliš propad, ker je bencin par centov dražji, bi se moral zavedati, da je naša skupna ekonomska in politična moč edino resno orodje, s katerim lohka ohranimo mir in svojo socialno državo zaščitimo pred zunanjimi grožnjami. Čas je, da Evropejci stojimo skupaj

• Všeč mi je

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.969
5.714
113
In koga najbolj moti Evropska povezanost, Ruse in sedaj še Ameriko s Tumpom na čelu...

Rusija si že dolgo želi razbiti EU enotnost, močan vpliv ima v Srbiji in zadnja leta še na Madžarskem, hibridno vojno furajo že dolgo...

Seveda pa tudi ni idealno v Evropi ampak kot je napisal resnica živimo v najboljši demokracijah na svetu, se pa nekatere stvari spreminjajo,
eni pa itak vedno gledajo sosedov travo kot bolj zeleno...

• Všeč mi je

resnica

Majstr
9. feb 2013
687
811
93
In koga najbolj moti Evropska povezanost, Ruse in sedaj še Ameriko s Tumpom na čelu...

Rusija si že dolgo želi razbiti EU enotnost, močan vpliv ima v Srbiji in zadnja leta še na Madžarskem, hibridno vojno furajo že dolgo...
Točno to, zato ne morem razumeti, kako ljudje tako lahko nasedajo tej ”poceni” propagandi. Ta debata o nekem propadu nima nič skupnega s konstruktivno kritiko in nobene osnove v realnosti, ampak je le orodje za destabilizacijo.
Ko tulijo propad, delajo za interese tistih, ki so vojno začeli in vlagajo ves svoj trud in denar da bi se to res zgodilo Evropejci se moramo prebuditi in končno stopiti skupaj!

• Všeč mi je

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.633
6.383
113

Seveda pa tudi ni idealno v Evropi ampak kot je napisal resnica živimo v najboljši demokracijah na svetu, se pa nekatere stvari spreminjajo,
eni pa itak vedno gledajo sosedov travo kot bolj zeleno...
There is no such thing.
Smo videli pri maskah, ko so jih države eu med seboj kradle.

Von der Leyen: Meje Ukrajine se ne morejo spremeniti s silo

Izrael se širi na vse strani, nazadnje v Siriji.

Južni Sudan

Kosovo republjik, kjer sta EU &NATO kot "garant miru" omogočila da se etnično očisti vse ne albanske vasi & naselja ter da se se razpasli uck teroristi po celotnem Kosovu.

Hrvati (in Slo južna meja) so jo kar oni določili...

• Objave ne odobravam