Enkrat sem že vprašal pa nisem dobil nobenega odgovora. Kako se bo končala vojna oziroma kakšni bodo naslednji koraki ukrajinske in predvsem ruske strani v primeru, da Ukrajina ne prejme več nobenega orožja in se efektivno ne bi mogla več boriti z rusko vojsko?
Če nisi dobil odgovora sem spregledal, ali pa si ti spregledal, ker sem nekaterim to že pojasnil.
Pomoje bo takole: Možni sta dve varianti.
1.Vojna se ne bo končala, dokler se ne zamenja režim v Bruslju in Ukrajini (ni trba da je proruski)
Ko se bo vojna končala, (po pogajanjih), bomo razglasili veliko zmago, saj smo ruse uspešno zaustavili, da niso zasedli Lizbone.
EU bo priznala rezultate referendumov na Krimu in pokrajinah.
Rusi bodo zasedli večino ozemlja, kjer je bilo pred vojno prorusko prebivalsrtvo - glej mapo zadnjih volitev iz 2010.
Ukrajina ne bo v Natu.
2. Ukrajina s pomočjo zahoda še naprej provocira Ruse, jim tolčejo cilje globoko v Rusiji, Rusiji enkrat gre žez rob in napade nato cilje v Ukrajini oz logistične centre na poljskem in romuniji, od koder se napaja ukrajinska vojska, Nato šteje kot napad na nas, vojna eskalira, nekateri od nas jemo kokice pred TV v zaklonišču, nekateri bolj bojeviti sovražmiki rusov, boste pa v jarkih na fronti.
Kaj, če prenehamo s podporo ukrajini? Rusi bi se na pogajanjih najbrž strinjali, da se naša podpora ukrajini konča, prenehajo napadat, če oni dobijo kar so osvojili, in Ukrajina ne gre v Nato in se v Kijevu zamenja oblast (ni treba da pride proruska, je dovolj da pride protinacistična.) Brez naše podpore se vojna konča v vsakem primeru. Prebivalci "okupiranih" dežel pa bodo živeli v miru, tako kot živijo prebivalci "okupiranega" Krima pod okupacijo. Prej bo konec vojne, manj bodo rusi dobili ozemlja, ampak manj bo tudi biznisa z orožjem, to pa nekaterim ne diši.
Imajo raje par miljončkov več v svojem žepu, kot pa da več tisoč ukrajincev (in rusov) ostane živih. Tisti, ki so iz Ukrajine zbežali, pa ne bodo šli nazaj, bodo ostali tu na naše stroške,
Ampak če se spomnimo, za kolektivni Zahod ni bilo in še vedno ni sprejemljivo, da Donbas dobi avtonomijo v okviru Ukrajine, Krim pripade Rusiji, in Ukrajina ne gre v Nato in konec vojne, Tako da mir še ni na vidiku, dokler imamo na oblasti v Bruslju prodajalce orožja.