Še večji misterij mi je, kako zagovorniki Rusije nikoli ne poveste direktno, da jih podpirate. Kot bi čutili nek sram. Vedno se sklicujete na neko indiferenco, kao, meni je vseeno ampak očitno ti ni, če že vsrh 1600 strani bdiš nad temo in sliniš nad Rusi. Če že zagovarjaš agresorja, bodi vsaj iskren.
Pa dejva bit iskrena no, v Ukrajini gre za državo, ki je bila napadena in ne obratno. Da zdaj krivimo njih, ker se upirajo, ni samo cinično, je tudi moralno zgrešeno.
Drugače pa je Rusija dolgoročno že poraženka, število prebivalcev upada, vojna uničuje njihovo gospodarstvo, in posledice bodo čutili še desetletja.
Škoda, da po 3+ letih še nisi ugotovil, koga js podpiram.
Js podpiram Ukrajince - tiste, ki jim je ZDA z Nulandovo in pomočjo domačih izdajalcev l. 2014 z državnim udarom vrgla predsednika in vlado, in se s tem niso strinjali. Podpiram Ukrajince, ki so se na referendumu odločili, da se odcepijo, tako kot se je od Juge odcepila Slovenija, in jih je ukrajinska vojska napadla, tako kot je nas napadla JNA.
JNA in UA vojska sta agresorja. Js podpiram napadenega. Podpiram Ukrajince, ki jim je prevratniška vlada odvzela mnogo človekovih, manjšinskih in še drugih pravic. Podpiram željo ukrajincev, ki so se odcepili in nočejo v nato.
Ne podpiram pa Zelenskega, ki je 2022 zavrnil mirovni predlog, po katerem bi Donbas ostal del Ukrajine, saj je hotel še večstotisoč mrtvih, hotel prodati še na miljarde orožja ki ubija, ki želi (in dobi) naš denar, da mi zato slabše živimo.
Kdo bo na koncu zmagal in poražen, bomo pa še videli.
Smo pa že v začetku vojne tu jasno definirali, da vse, kar je manj kot: Donbas in Krim v okviru Ukrajine, ter vstop v EU in Nato pomeni za Ukrajino poraz.